dilluns, 14 d’abril del 2014

D'excursió al balconet de Santa Linya



Compartim un nou indret molt maco ,  amb vistes espectaculars i molta tranquil·litat : l' anomenat Balconet de Santa Linya, al terme municipal de Les Avellanes i Santa Linya (La Noguera) , a la serra del Montclús. Es traca d'un  espai natural protegit i zona d'aiguabarreig del Segre i el Noguera Pallaresa .


La vista sensacional: les cingleres del Congost del Noguera Pallaresa i al fons el Montsec, la serra de Sant Mamet i Terradets.



Impressionant .




En aquest marc incomparable el David , per iniciativa pròpia, prepara  el dinar .





Pa amb tomate , ben sucat i amb un rajolí d'oli verge extra . Quina gana !! 





I amb que podem acompanyar el pa ? Tinc una idea !! diu el David. Amb olives tallades !! 




No  només les vistes ens agraden , les olors del romaní, el timó i d' altres plantes ens envolten per tot arreu.




I els voltors ens sobrevolen , Veure'ls és quelcom màgic , gairebé sense batre les ales fan llargs trajectes aprofitant les corrents tèrmiques de l'aire  ....





Quin privilegi !




Aprofitem per continuar aprenent , significativament, sobre les flors i les abelles , mirem el pol·len, els estams, els pètals ...







Amb tantes pedres no podem  deixar de fer escultures totalment integrades en la natura ...





Tot marxant ens esperava una sorpresa, com si l'haguessin preparat per a nosaltres:

arnes d'abelles !!!





Ens hem apropat amb el cotxe a la vora, sense baixar cap vidre . Hem recordat tot el que vam aprendre l'altre dia i que ja us vam explicar. Mentre les abelles fan la mel, els arbres es pol·linitzen de la manera més natural i sàvia . 




El David, tot observant ha fet un molt bones pregunta : i per on entren les abelles ? .
Com que no ens hem pogut atansar massa a mirar-ho , hem buscat una imatge quan hem arribat a casa : la fletxa blava és un minúscul foradet per on entren , i la fletxa verda assenyala la sortida.  També podem veure, en un model diferent del que hem trobat nosaltres, com estan disposats els ruscos en el seu interior.



Doncs ja ho sabeu, si esteu per aquesta zona i us ve de gust, no dubteu en atansar-vos a aquest indret , segur que el gaudireu !!


Bon inici de setmana !!!






3 comentaris:

  1. Menuda excursión chula!!! Vaya paisaje... es una gozada!!! Además ahora hace un tiempo estupendo para excursiones y senderismo con los peques...que bien!!

    Besotes!

    ResponElimina
  2. Quines vistes més impressionants! I quin cuiner més aplicat!! :P
    Muas!

    ResponElimina