dissabte, 1 de febrer del 2014

Colors que caminen



Fa temps que volia fer aquest petit experiment tan ple de colors, que sovint trobo per la xarxa . 
Només ens cal: gots transparents amb aigua, colorants i paper de cuina . Ja està.

Omplim els gots amb aigua .




Tenyim l'aigua de colors primaris : 2 de blau, 2 de groc i 2 de vermell .




Pleguem el paper de cuina uns quantes vegades sobre sí mateix . 





Posem un extrem en cada got de manera que toqui a l'aigua tenyida.




I ja podem començar a observar !! què passa? l'aigua de colors comença a " pujar" pel paper !!!




Afegim un tercer got totalment buit. Què passarà amb ell ?



Hem tingut el nostre experiment uns quants dies a la taula de la cuina per poder-lo observar amb facilitat , ens en adonem que:

-  el paper de cuina absorbeix l'aigua de colors i aquesta passa d'un got a l'altre.
- ho sabem perquè van variant els colors de l'aigua  : el groc que està al costat del blau s'ha tornat verd i el del costat del vermell taronja ! ( repassem com es fan els colors secundaris) 
- l'aigua passa pel paper absorbent i va caient en el tercer got . En ell no hi havia res i ara ja tenim un dit d'aigua de colors , gairebé igual a la del got del mig.






Un experiment  vistós , que a més a més ens permet observar amb tranquil·litat , adonant-nos de la importància de deixar que passi el temps  per a poder fer-ho bé ( a vegades  volem que tot passi immediatament ) .

Bon dissabte !!!



7 comentaris:

  1. És una experiència fabulosa! I us han quedat unes fotografies increïbles! Nosaltres, enlloc de amb gots ho vàrem fer amb safates i també va estar molt bé. Ens ho vàrem passar genial! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que és una activitat força agraïda , perquè és molt visual i plena de coloraines Me'n vaig a veure la vostra proposta que sempre és un plaer .
      Una abraçada !

      Elimina
  2. Ah, el tinc pendent, el tinc pendent… gràcies per recordar-m'ho! M'encanta, i al David se'l veu tan concentrat… I bona reflexió, la última, sobre el temps. A vegades cal esperar (això avui en dia ens costa a tots, jo crec, a mi la primera) però aleshores els resultats són espectaculars!
    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sempre ho volem tot " ja" , és el que ens marca aquesta punyetera societat del consum ... per això cal tenir en compte remarcar la importància d'esperar, precisament pel que tu dius, els resultats s'ho valen .
      Jo tinc una llista mooooolt llarga dels " ho tinc pendent " , mecatxis la mar....jeje.
      petonets

      Elimina
  3. Us han quedat uns colors genials!
    Tens raó quan expliques la importància de deixar que passi el temps per a poder fer-ho bé però de vegades "qui espera, desespera" i aquesta sóc jo... ha,ha,ha.
    El meu gran defecte és la impaciència però la vida sovint ens dóna motius per millorar i jo aquests últims mesos estic fent un màster Ommmmmmmmmmmmmm.
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí i tant que sovint " desesperem ", sobretot a l'hora de sopar perquè el David no trigui 3 hores en acabar-se el plat, jejej. Però hi ha coses que sí mereixen la pena de dedicar-los-hi un temps .....
      Ja ens explicaràs com va el màster , jeje. Potser et demanaré consell.
      petonets

      Elimina
  4. Jo sóc pacient (força), però Peque...De totes formes, crec que ho intentaré, ja hem jugat amb aigua de colors i aquesta és una bona variació!
    Petons!

    ResponElimina