dimecres, 26 de febrer del 2014

Magdalenes !!



En diverses ocasions he comentat que a casa no som gaire de dolços. A més a més som dels que, quan ens aixequem no tenim gana i amb el cafè amb llet o la lleteta amb xocolata amb una o dues " maries " en tenim prou. 

També us he comentat que la rebosteria és l'únic que no m'agrada de la cuina. Però aquests dies ens ha donat per fer magdalenes  M'ha picat la curiositat i la tossuderia , cosa rara en el tema " dolçaina"  i tot i que les primeres no ens van sortir gens bé ( al meu gust, que el David i el papa n' estaven encantats) ho hem continuat provant .

I avui sí !! ens han sortit boníssimes.






 Vam trobar una recepta que, segons diferents blocaires, era la millor de totes . L'havien tret d'un llibre de receptes d'un tal Xavier Barriga, explicant meravelles d'ell. Com sempre faig , vaig còrrer a buscar informació i resulta que és un flequer que vol recuperar l'artesania en el pa . Ostres !! Dons això s'havia de provar segur .


Us poso el procés de els primeres . És el mateix que en aquestes darreres , amb els mateixos ingredients però variant la quantitat . Dels darrers intents no he fet fotos perquè ja va ser una aventura fer-les de les primeres , tot i que podeu comprovar el David està fet tot un petit xef i poca ajuda necessita ja.

Ingredients :

4 ous L
175 gr se sucre
60ml de llet
190 ml d'oli de girasol
210 gr de farina de rebosteria ( jo he posat 180 gr de farina de rebosteria de blat i 30 gr  de farina de blat de moro) 
7gr de llevat 

Pesem tots els ingredients i els deixem preparats . Cal fer-ho de manera acurada, poc a poc , reconeixent les quantitats , els nombres , de nou les matemàtiques s'hi fan presents !!




Batem els ous sencers amb el sucre fins que augmenti molt de volum i quedi més blanquinós. Uns 6-7 minuts .





Afegim els líquids ( llet i oli )

Afegim la farina amb un colador per tal que no faci grumolls, una mica i barregem, una mica i barregem.

La primera vegada vam barrejar la farina amb la màquina elèctrica. La segona ho hem fet de manera manual, ja que es veu que així no perd tant aire.

Hem comptat quants forats té la safata i hem posat un motlle a cada un.
A les primeres els hi vam afegir trossets de xocolata (aquesta vegada no ) també vam comptar quants en posàvem a cada motlle , perquè en teníem pocs i volíem que ens arribés per tots ( dividim ?? ). 





Atenció : cal deixar reposar la massa a la nevera com a mínim 3 hores. Es  veu que el contrast del fred a la calor del forn és el que fa que pugi més !! Podeu trobar aquí la diferència entre una magdalena sense reposar i una que sí. És el bloc de la Pilar, de " Mis dulces preferidos" .

 Aboquem la massa en els motlles , poquet a poquet i fixant-nos bé en la quantitat que hi posem : 3/4 parts més o menys.

Ho posem al forn . aquest ha d'estar pre escalfat  15 minuts a 250º. Al posar les magdalenes baixem al temperatura a 200º. Ho deixem 15-16 minuts . O fins que estiguin dauradetes .

Hem estat mirant com pujaven per la finestra del forn. Que curiós oi David ? L'escalfor fa que es transformin! És allò que els grans en diem processos químics




Així ens van quedar les primeres . Pel meu gust estaven massa seques , però el David se'n va menjar unes quantes ! Ha estat la primera vegada en la seva vida que n'ha menjat perquè no li agradaven !!




No hem deixat la massa 3h a la nevera , no teníem temps per a fer-ho, a banda que reconec que sóc impacient. La propera vegada la deixaré d'una dia per l'altre , a veure que passa !

I així ens han quedat !! 

Flonjes, no massa dolces , mmmmmmmm. Potser massa bones, que volem perdre una mica de pes !!



Penso que és la primera vegada que estic satisfeta de les meves creacions dolces i que tinc ganes de tornar a repetir , jeje.


Matemàtiques, química, física , vida pràctica , tot hi és present !! però el millor de tot, indubtablement, és gaudir-les en família i amb amics !!




Bon profit !!!



12 comentaris:

  1. Oh, mare meva, si ja en sento l'oloreta! Que bona! Una per a mi, sisplau (i això que, com a en David, a mi les magdalenes "no m'agraden" (com a mínim les industrials). Provarem la recepta! Amb un xic de poma i canyella i… ooooh! Jo això de perdre pes ja no ho contemplo (hem berenat biquinis de plàtan i nocilla!).
    Petons dolços, esponjosos i olorosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les de poma i canyella deuen ser ...mmmmmm... de pecado puro !!!!
      Biquinis de plàtan i nocilla ??????????????? ohhhhhhhhhhhhhhh no em donis aquestes ideesssssssssss jajaajaj
      Petonets guapa!

      Elimina
  2. Jo cada vegada sóc més de dolços...i m'haig de frenar! Tambés estic començant a jugar amb l'àgave, l'stevia...per no abusar del sucre.
    Us han quedat espectaculars!! :D
    Muas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, doncs mira també ho provaré que tenim una planta d'stèvia ben maca al balcó !
      Espectaculars no se ... mira't l'enllaç que he posat i ja veuràs que és una magdalena digna de reverència jaajajaj.
      Una abraçada

      Elimina
  3. Us han quedat fantàstiques!!!
    Jo si sóc de dolços i mencanta fer rebosteria; però com que he de vigilar el colesterol me'ls he de mirar de lluny; ja que la majoria porten olis o mantegues. Encara que un dia a la setmana...
    Ara t'has d'animar a guarnir-les a l'estil dels cupcakes, els infants s'ho passen genial!!!
    http://www.pequerecetas.com/receta/dulces-navidad-cupcakes-chocolate/
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nooooooooooooo, això ja seria massa jejeje !!! Crec que els podem fer de " mentiditas" , amb plastilina i així. a cap dels tres ens agrada suficientment el dolç com per a menjar cupcakes, jejej.
      Cuida't molt guapa!!!! Que el colesterol no faci la punyeta !
      petonets

      Elimina
  4. Doncs per no agradar-vos el dolç, us han quedat fantàstiques i a més, heu gaudit d'una gran experiència plegats. Visca la cuina amb nens! Una abraçada

    ResponElimina
  5. Mmmmmmmmmmmmm quina oloreta !!!!
    Us han quedat genials, i en David un gran xef !!!!!!
    Una bona experiencia cuinar amb familia i els nens encantadíssims !!!!!!!!
    Petonets guapus !!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona !! si als pares el shi agrada és clar, jejej, a mi sí, al papa gens, així que em toca fer de xef, genial!!!
      abraçades!

      Elimina
  6. Pues te decía que Xabier Barriga tiene también un libro de Pan que no veas... está en mi wish list junto con el de los Bollos. Su receta de magdalenas es riquìsima... ahí están tus fotos que lo dicen todo!!! ^^

    Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que este hombre es todo un descubrimiento, voy a tener que indagar un poquillo más ....
      besotes!

      Elimina