dimarts, 2 de juny del 2015

Tiramisú



Ja he dit en d'altres ocasions que el dolç no és lo meu... Això sí, si hi ha un pastís que mig m'agrada és el tiramisú. Curiosament no n'havia fet mai fins fa un parell de mesos que van venir uns amics a sopar i no va quedar gens malament.



Avui, que tenia els ingredients m'he dit...perquè no? David: fem un pastís ? Dit això ja el tenia al meu costat batent els ous .... crec que el tema cuina ja està prou integrat en el nostre dia a dia , com m'agrada !!

Primer de tot hem fet la base: ja hi tenim la mà trencada! ( dissabte en va fer un tot sol pel final de curs de l'esplai )

Hem posat

4 ous
100 gr de farina
75 de sucre
i un sobre de llevat

Primer barregem els ous amb el sucre fins que augmenti el volum i anem afegint la farina i el llevat. Ho posem a coure al forn uns 15 minuts ( hem fet una base gran i molt fineta) a 170º.



Mestrestant fem la crema per farcir.

Hem posat

2 ous
125 gr de mascarpone
un polsim de sucre
200 gr de nata per muntar

Batem els rovells amb el sucre fins que augmenti 3 vegades el seu volum. Afegim el mascarpone i continuem batent.




Muntem les clares a punt de neu 




barregem els rovells i el mascarpone amb les clares intentant que no se'n aixafi massa.




Muntem la nata i la guardem

Un cop feta i freda la base del  pastís la banyem en cafè ( he posat una tassa) i amb licor ( a la recepta posava amaretto però  ni tan sols sé que és , jeje, he posat una mica de wisqui que tenim d'una ampolla de fa la tira d'anys...)

I l'he muntat en dos pisos : una mica de la barreja de mascarpone al mig, una mica de nata per sobre , amb un polsim de cacau en pols ....






Ha quedat força bo !! a més a més, com heu vist és súper fàcil de fer !


I a vosaltres : us agrada el tiramisú? 




3 comentaris:

  1. Ens encanta! És una de les receptes que més hem fet a casa, però no hi posem nata i les proporcions varien. Ens ho estudiarem. Fred de nevera està increïble... El vostre us ha sortit amb una pinta súper professional, quasi hi podríem clavar una queixaladeta....

    ResponElimina
  2. El tiramisú es de mis postres favoritos. Cuando lo pruebes en vez de con whisky con vino de marsala (que es lo que se le suele poner en la receta original) vas a alucinar porque gana muchísimo mas.

    Besotes!

    ResponElimina