Continuem amb el nostre petit repte de reduir el consum de carn , i de moment ens en anem sortint bé i contents .
Compartim alguns dels àpats que anem fent, fresquets, bons, sans , amb ingredients de l'hort del padrí, que és tot un privilegi !! Carabassons, pebrots, cogombres, tomates, albergínies , cebes, alls ....nyam, nyam! Sense oblidar les herbetes: timó, orenga, romaní, alfàbrega, del nostre balcó: que contenta estic de tenir-les tan a prop !
Comencem per uns macarrons vegetals? Sempre faig jo la salsa de tomate , que més aviat és una salsa de verdures vàries: ceba, carabassó, all, albergínia, pebrot .... i com no herbetes per a donar-li més bon gust !
Una mica de formatge per sobre i .....
Hem fet escalivat d'albergínia i pebrot vermell . Com ho podem aprofitar ? Una proposta, que a més a més serveix per a que el David en mengi, que si no no ho fa, perquè la textura de l 'escalivat no li agrada , és fer "mousse" que dit així queda molt pijo, però només és triturar-la amb oli i sal , jeje.
Patates al vapor , tallades per la mitat , farcides de trinxat de bolets barrejat amb la patata que hem buidat, salsa d'escalivat per sobre i per fer-ho més bonic i posar una mica de proteïna, uns ous de guatlla a sobre .
Hamburgueses de llenties , amb patates fregides i una base de la mousse-salsa d'escalivada . Qui vol anar a una hamburgueseria americanota tenint això ?
Un ingredient que no falta : l'alvocat !! què em fem ?
Amanida de tomate, alvocat, ceba i una mica de sèpia a la planxa amb all i julivert.
I si fem guacamole i farcim tomates ? mmmmmmmmmmm
Vaig trobar unes torradetes de sèsam al Lidl , estan boníssimes !! I com no, podem sucar-hi " tortillas mejicanas" ( de Lidl també) .
Amb els carabassons què podem fer ?
Els posem a la vaporera , els buidem deixant la pell, escorrem la polpa , posem daus de formatge de vaca amb ella a la paella i esperem que es fongui . Ho gratinem una mica, julivert ... i a gaudir-ne!
Què més se'ns acudeix?
Tallem els carabassons a rodanxes , les enfarinem una mica i les passem per la paella . Posem una capa amb formatge, un altra amb trinxat de bolets ( xampinyons, gírgoles fresques ( Bon Àrea ) i una bossa de bolets congelats ( La Sirena, Mercadona, Lidl ...) . Acabem amb formatge i una picada d'amettla , gratinat i ...
" pa dentro !!"
Tomates de l'hort, suaus, boníssims, ecològics i a més a més bonics ...
Sopa freda de tomate amb oli d'alfàbrega . Només això: tomate triturat amb oli d'oliva, alfàbrega fresca de cuinar ( sí, sí, del balcó!!) , sal , si volem una mica de pebre . Ben fresqueta . Suau, bona , sana ...
I després ? Fregim uns quants pebrots verds tallats a tires. Un cop fregits els posem sal gruixuda per sobre. Cap a la taula !! Amb què ho acompanyem ? és peix, és pollastre arrebossat? No. És formatge brie!
El tallem a trossots uns mica gruixuts i el passem dues vegades per ou, pa, ou , pa ratllat. Ho fregim en oli d'oliva només uns breus instants . Ohhhhhhhhhhhhh !!! fàcil i exquisit!
Ve el Xavi a sopar . Què podem fer?
Per començar una sopa freda de meló. Meló , una mica de sal , una mica de nata líquida de 18% , una mica de pebre si volem. Ja està, pim,pam ! 7 estrelles michelin !
També fem una trinxat de " marisc" : palets de cranc, musclos frescos al vapor, ceba, pebrot verd i vermell, cogombre, herbetes, sal , tomate... tot ben trinxat . Hem passat oli, vinagre, herbetes i all per la batedora. Posem la barreja al trinxat i ho deixem macerar unes horetes a la nevera : Olé !
I després una mica de mutabal o babaganoush , un plaer pel paladar ...
Bon profit a tothom !!!
Buenoooooo! M'has fet venir una gana impressionant, jajajajaja!
ResponEliminaJo també vull canviar una mica la nostra dieta, prenc nota!!
Petons!
Epa, doncs vinga, ja ens explicaras què tal, que a més a més, segur que ens fas riure , les teves entrades són divertidíssimes!
EliminaUna abraçada i molt bones vacances guapa!
Uauuuuuuuuuuuuuuu quina bona pinta que té tot plegat. M'apunto les receptes, sobretot les de carbassó qua tots els de casa ens encantennnnnnn.
ResponEliminaUn petonàs guapa
Que bé que t'agradi i si et fa servei millor que millor! ja ens explicaras què tal !
Eliminapetonets!
Bueno, bueno... me dejas sin palabras!!! Esta entrada va para favoritos yaaaa... que rico!!! Nosotros en casa minimizamos el consumo de carne, y tengo varios libros de cocina vegetariana... tus recetas son nuestro estilo de comida: rica, sana y natural!!!
ResponEliminaMuchas gracias!!
Petons!
Pues nada ya sabes... a compartir recetas, que seguro que la tuyas estan de rechupete!!
EliminaGracias guapa!!
M'has obert la gana... i això que fa poquet poquet que he dinat... Que bo!
ResponEliminagràciessssssssssssss !!!! a mi tb em passa veient segons quines receptes, se m'obre la gana només de mirar les fotos!!!
Eliminauna abraçada
He llegit aquesta entrada sense sopar i m'has fet venir saliveres!
ResponEliminaQuè bé les receptes de carabassó; ja que en tenim de molt tendres però gegants a l'hort que ja no sé que fer-ne d'ells. Ara ja tinc la solució!
Petonets
Carme
mmmm, doncs prepara'ls que gràcies als vostres comentaris he buscat més receptes i he trobat algunes que deuen estar ... nyam, nyam. Les provarem i si ens agraden ja faré l'entrada.
EliminaJeje, jo al meu sogre li dic que em doni carabassons que no hagin crescut tant, que ell també els deixa fins que es fan enormes. M'empudeguen les llavors tan grans que tenen. Sort que n'hi ha molts i puc triar.
Una abraçada i gràcies !!
Quina gana! I quina bona pinta que fa tot! A més, sabent que els productes han madurat a l'hort i no en càmera, segur que tenen un gust boníssim. Noia, enhorabona, a més a més, cuines! Petons
ResponEliminagràcies !!! encara m'agafen més ganes de continuar explicant receptes amb aquests comentaris.
EliminaPetonets
Quina gana!
ResponEliminadoncs ja saps, estàs convidada
EliminaAlá, que rico todo...ñam, ñam!!!
ResponEliminaNosotras los macarrones integrales los acompañamos de vez en cuando con una salsa hecha de zanahoria y cebolla y para gratinarlos, en vez, de queso, espolvoreamos almendra.
Me gusta mucho la idea de la mousse de escalibada, me la apunto y ya te contaré, gracias.
Las hamburguesas de lentejas son mi perdición, de tanto en tanto, le pongo pasas y así, me aportan dulzor.
Y la salsa de berenjena...oooohhhh...que rica, como la de hummus, la de remolacha...me encanta las salsas.
Gracias por compartir lo que haces, un abrazo grande!!!
mmmmm, me encantan las pasas !!! y la salsa de zanahoria y cebolla tiene muy buena pinta. Apuntada!!
EliminaGracias a ti!
besitos