dilluns, 16 de setembre del 2013

De falcons,artesania, jocs , història ... anem de fires medievals !



Aquests dies de vacances hem pogut gaudir de vàries experiències que ens han agradat molt i que ja us anirem explicant. Una d' elles ha estat, com no a l'estiu, la visita a un parell de Fires medievals a les que creiem val la pena fer-ne esment.




Gaudim i coneixem els animals ....
Fa uns dies que hem passat una setmana al bellíssim Empordà  . Allà hem fet diversos descobriments , entre d'altres el Festival  " Terra de Trobadors " a Castelló d'Empúries . Només veure el programa ja es veia que prometia. Totalment recomanable !!! Tot el poble està ambientat aquests dies en l'època medieval, es nota que s'ho prenen en " sèrio" . Fa 23 anys que ho celebren !!  Hi ha moltes representacions i activitats de l'època : artístiques, artesanes, representacions històriques, de lleure ... Ens ha encantat!!  Per tot arreu hi havia quelcom de que gaudir , mil i un racons i detalls que et transportaven segles enrere ...





Espais per a menjar - i a preus populars !! ...




Per a gaudir de diferents representacions que ens parlen de l'època ... ...





Per al joc i l'artesania ....





Si podeu, l'any que ve, atanseu-vos-hi. Segur que us agradarà !!


I aquest cap de setmana , hem visitat un altra,  que tenim més a prop i  on hem anat d'altres vegades . "Harpia 2013" de Balaguer . Aquest cop volem destacar però  quelcom que ens ha agradat molt:  la mostra de falconeria. Ja n' havíem vist d'altres, però la d'aquesta empresa (  Acariciando el aire ) ens ha semblant especialment interessant . Ho expliquen tot molt bé, amb detalls dels ocells i les seves costums, fan participar infants  i adults i saben mantenir l'atenció del púbic . 






El David se'n delia per participar , com  molts dels infants que hi havia a la plaça !!






També hem pogut gaudir de ....

La visita teatralitzada al centre de recuperació de l'or ...


Atenció a l'expressió del David ... jejee. Or? a on? 


Una petita decepció ... al programa posava " taller de munyir vaques " i allà ens en van anar els primers, que això no ho podem fer habitualment ! Vaca sí, però de plàstic !! Ohhhhhhhhhhhhh....





Animalets i més animalets ....




i jocs i atraccions  artesanes ...


Una nòria manual !!




Aquestes són d'una altra de les fires que hi van anar però que va ser una gran decepció ( La Fira del Indians a Begur ) . Només en podem parlar dels jocs de l'empresa Kappa - no he trobat l'info per internet, però em van donar un tríptic que ara no localitzo, on us posaré l'adreça- jocs d’habilitat i ingeni, tallers i entreteniment . Tot fet reciclant i reutilitzant mil i un estris !
 Ens ha encantat i ens ha donat un munt d'idees!





I a vosaltres : us agraden aquest tipus de fires ?


Bon inici de setmana a tothom !!!




13 comentaris:

  1. Ohhh! Què xulo! Si l'any que ve me'n recordo (que aquesta és una altre) miraré d'anar, a mí m'encanten les fires medievals!!! Segur que al Peque li molen! :)
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si hi penso faré alguna entrada recordatòria, que val la pena !! Peque s¡ho passarà més que bé!

      Elimina
  2. Pinta molt bé! Uns amics hi van anar i s'ho van passar d'allò més bé.
    Amb l'or i la vaca m'has fet riure, atenció a la cara del David!
    A veure si l'any que ve ens hi podem arribar, segur que val la pena!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vinga ,és clar que sí, segur que us agradaran molt i molt !
      petonets

      Elimina
  3. Genial, m'encanten aquest tipus de fires.
    La de Castelló i hem anat moltes vegades i veritablament és molt recomenable i als peques els hi encanten.
    Segur que en David ha disfrutat moltíssim i ha après un munt només amb l'observació i la participació en les diferents activitats.
    Genial!!!!
    Petonets famíla

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres la de Castelló no la coneixíem, però val molt , molt la pena. Ens agraden aquests tipus de fires. Cada vegada més . Les ben fetes això sí, jeje.
      Una abraçada !!!

      Elimina
  4. Nosotros este año hemos visitado también la de Balaguer. Una cosa con la que disfrutaron un montón los chicos fue lavando en el lavadero con las "lavanderas" que recuperaron ese día su oficio!! Estuvimos a punto de volver al día siguiente porque nos habíamos perdido lo del ordeño de vacas. Menos mal que no fuimos. No me imaginaba que sería de plástico!!! Claro que a David se le ve igual de interesado...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejejej, pues sí, menos mal . Porque vaya decepción. Además ponia que harian taller de chocolate y era mentira .
      Eso sí, David disfrutó , como no. Y la vaca también, que no se yo, si hubiera sido de verdad como se hubiera tomado que multitud de niños inexpertos la muñieran, jejej.
      Ahora a buscar una de verdad!!

      Elimina
  5. A mi me encantan las ferias medievales... pero hasta que la peque no sea un poco mayor, no podemos visitarlas... estoy deseándo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhhhhhhhhh, pues nada ves apuntando fechas , que hay un montón !!

      besitos

      Elimina