dijous, 12 de setembre del 2013

Via Catalana : manifestació respectuosa del poble català





Avui ha estat un dia del que em sento orgullosa . 
Un dia en el que el poble català ha estat un exemple cap al món sencer de respecte,  de democràcia, de llibertat , de convivència .  I m'emociona sentir que nosaltres hi hem format part.






Com ja sabeu, avui, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya , de 2013 , es convocava un gran esdeveniment : la formació d'una cadena humana de més de 400 kms , recorrent el que era l'antiga Via Augusta Romana a Catalunya  . De Nord a Sud.  400 kms de persones enllaçades per les mans . El motiu pel qual era convocada : demanar la independència de Catalunya. Però no és aquesta la raó per la qual faig aquesta entrada .















Del dia d' avui em quedo amb tres coses per a mi importantíssimes :









- La primera de totes : el poble en moviment.  La iniciativa, l'organització d'aquest i d'altres actes , el tarannà, les reivindicacions  respectuoses , educades, pacífiques ... totes han sorgit des del poble , des de la base , des de la ciutadania.  Els partits polítics han passat a segona posició , han hagut d'escoltar i reflexionar. 

Sí , es pot. Si ens ajuntem podem fer-nos escoltar i que ens tinguin en compte . Organitzant-nos i dedicant-hi esforços , és clar.  I a més a més fent-ho en pau i concòrdia . 

És el que volem .













- La segona però no menys important: el respecte que hi ha hagut durant tota la jornada. Cap insult , cap crit en contra de res, cap aldarull , cap acte vandàlic, cap agressió ni física ni verbal. Per cap banda.  Ni per la gent que clamava i cantava per la independència , ni per la gent no independentista que no ha interferit en l'expressió dels primers .  Crec que aquesta és la veritable mostra del que significa viure en democràcia , de manera real i arrelada . 

És el que volem. 















-La tercera :  La unió, la festa , la gratuïtat : no calen grans muntatges materials , despeses inútils de diners malversats . Hem estat hores esperant asseguts a l'asfalt , sota la pluja, amb vent, sota el sol . Tots contents, compartint la joia de poder expressar-nos , cantant, fent festa ... No hi ha ningú ni res millor o pitjor. Tots diferents , però units pel que considerem un bé per a tothom .

És el que volem. 













Avui vull donar les gràcies a tots els que han fet que la jornada  es desenvolupés d'aquesta manera tan exemplar: independentistes i anti independentistes , de dretes, d'esquerres , indiferents, catalans, castellans, persones d'arreu del món que viuen aquí. Siguin del color polític, cultural, religiós que siguin , a les persones de pau ...

 Gràcies a tots els que no compartien el lema de la via ,  per fer ressonar les paraules de Voltaire : " No estic d' acord amb allò que dius però defensaré amb ma vida el teu dret a expressar-ho".

Gràcies als que sí comparteixen el lema per manifestar-se en pau , alegria, respecte ...







Gràcies a tots i totes  per fer-me sentir orgullosa del meu país . 





16 comentaris:

  1. Ahir ens vam donar la mà, la teva, la meva, la del David i la de moltes altres persones. Ha estat molt emocionant!!!
    Comparteixo les paraules de Voltaire: " No estic d'acord amb allò que dius però defensaré amb ma vida el teu dret a expressar-ho".
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment emocionant ... i més veient ara les imatges d'arreu ...

      Elimina
  2. Enhorabuena a todos los catalanes que estuvisteis allí unidos, una pasada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias !
      Estoy convencida que te hubiera encantado la experiencia !!

      Elimina
  3. I tant una diada molt emocionant.
    I com no molt encertades les paraules de Voltaire que comparteixo plenament.
    Petonets familia !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un moment únic en la història , i ens ha tocat viure'l i formar-hi part !!!
      Petonets guapa!

      Elimina
  4. Has expressat perfectament el que jo sento i m'ha emocionat llegir-ho! Crec que els catalans una vegada més hem estat exemple de civilització i democràcia, i que aquesta vegada ens hem fet visibles al món. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, només cal sentir les notícies internacionals per saber el ressò que ha tingut. Ningú, tret de les cadenes espanyoles que tots sabem i que no cal ni anomenar , ha parlat malament de la cadena . Algunes amb comentaris que fins i tot fan riure.
      Certament és tot un orgull de com ha anat !!
      Una abraçada

      Elimina
  5. Has expressat perfectament el que jo sento i m'ha emocionat llegir-ho! Crec que els catalans una vegada més hem estat exemple de civilització i democràcia, i que aquesta vegada ens hem fet visibles al món. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Totalment d'acord amb totes i cada una de les pareules que has escrit.
    Un petó gegant!

    ResponElimina
  7. Clar que ens sabem organitzar i fer que ens escoltin sense alçar la veu. Ens havien fet pensar que ja no en sabíem...
    Així s'aconsegueixen coses.
    Enhorabona!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí !! crec que això marca un abans i un després !!
      petonets!

      Elimina
  8. Me ha salido una sonrisa de 'orgullo ajeno'... felicidades a todos los que participasteis. Todo un ejemplo.

    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias guapisima !! que bien que suenan estas palabras sobretodo cuando vienen de alguien que no es de aquí!Gracias y mil gracias!

      Elimina
  9. Gallina de pell, pel que has escrit i per tornar a recordar aquell dia que va ser tan emocionant per molts, moltíssims!
    Una abraçada!

    ResponElimina