dilluns, 3 de març de 2014

Sopar d'aperitius en bona companyia




Per fi hem pogut quedar per fer un soparet .... Venen l'Esther i la Mercè  i sempre és un plaer cuinar per elles  . Tanmateix ,el millor de tot,  és que estaríem igual de bé menjant només un entrepà, perquè el que ens agrada és compartir una estona juntes i no en tenim gaires  ....

Però hi ha gent i trobades que m'inspiren  i gaudeixo molt preparant-ho tot . M'encanta veure les seves cares i lo molt que els hi agrada el que faig , i si venen també el Salva i l'Àlex encara es multiplica la satisfacció mútua jeje .

Avui doncs sopar d'aperitius, el que més ens agrada !




La presentació i els colors ja fan agafar gana , jaja. He posat unes etiquetes amb els ingredients de cada  cosa, així segur que no me'n oblido, que a vegades em marxa del cap  jeje.










Canapès de formatge amb fines herbes i melmelada de pebrot vermell

He barrejat formatge tipus philadèlphia amb julivert i orenga fresca del nostre hortet-balcó  . He fet la melmelada amb pebrot envasat i 3 cullerades de sucre. Ho he deixat fent xup xup fins que ha canviat de textura .Es munten els canapès amb pa de motlle i llestos !





Vasets de crema iogurt amb melmelada de tomate 

Barregem a mà  iogurt natural amb formatge tipus philadelphia , fines herbes : orenga, julivert, una mica de menta . Fem la melmelada amb tomate i sucre . Ho deixem fer xup xup una estona.
Ho posem dins el vaset per capes. El que més èxit ha tingut !!









Copa de iogurt, amb cogombre i succedani de caviar 

Barregem en la batedora iogurt amb cogombre i el succedani de caviar










Canapès de salmó, musclos i formatge 

Fem musclos al vapor, els esmicolem amb les tisores , els barregem amb paté de salmó i farcim els canapès. A sobre posem una capa de formatge tipus philadèlfia ( ja veieu que una terrina ens ha donat per a molt ;-) ) i una mica de succedani de caviar.










Vasets de crema de poma amb formatge de cabra i encenalls de beicon

Posem una poma a bullir amb molt poca aigua , un cop feta i encara calenta afegim una mica de formatge de cabra i ho barregem amb la batedora . Al fons del vaset posem una mica de melmelada de tomate . Fregim beicon o cansalada a tires i els posem per sobre . Nyam !!!






 Vasets de crema de bolets amb crumble de pernil.

He agafat una bossa de bolets congelats, els he deixat unes hores fora de la nevera i els he cuit en el seu propi suc. quina oloreta més bona !! Els he triturat amb nata del 18% fins que ha quedat una crema espessa.
Per sobre pernil fregit i una galeta maria esmicolada ( es veu que d'això se'n diu crumble !) .








Vasets de tomate, cogombre , anxova i iogurt.

No té més misteri. Tot això a dauets a dins i decorat una mica . Fresquet, de colorins i boníssim !







Vasets de brandada de bacallà 

He fet uns alls escalivats en oli d'oliva , un cop fets, he posat el bacallà. Quan ha estat al seu punt l'he tret del wok i he posat patata ratllada  amb una mica d'aigua . Ho he deixat coent fins que aquesta ha estat ben tova .
He tret totes les arestes i la pell del bacallà , ho he triturat amb els alls i la patata . Mmmmmmm. N'he fet de sobres i a l'endemà hem pogut tornar a menjar-ne , m'encanta el bacallà, tot i que sóc la única en aquesta casa






I després ha vingut la part " calenta " : mini burgers de carn amb salsa beixamel i mostassa, mini burgers de lluç i gambes,i rissotto de bolets . Però estàvem tant bé xerrant i menjant que ni he pensat en fer fotos .
Dels postres s'han encarregat elles: gelat de nata i xocolate, no podíem acabar millor l'àpat !

M'encanta cuinar d'aquesta manera per la gent que m'estimo !!! Gaudeixo el doble !!


Bon profit !!









12 comentaris:

  1. Com t'ho curres! M'encanten aquests aperitius.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt, de fet m'estimo més " anar de tapes" que no de sopar-sopar !

      Elimina
  2. Quin soparet més bo!!!
    En David també en va menjar d'aquests aperitius tant bons? Em copio alguna d'aquestes receptes pel meu llibre de receptes.
    Petonets afamats
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Copia, copia, que per això estan !!
      Aquesta vegada no en va menjar perquè venia d'un festa de Carnestoltes on es va posar tip, però tip-tip, de patates. D'altres vegades que n'hem fet sí que en menja, sí.
      Una abraçada !

      Elimina
  3. Quin luxe de sopar! Molta feina però té un resultat espectacular! Alguna coseta copiaré. Gràcies per fer-ho arribar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí és una mica de feina , però la gaudeixo molt !
      Copia el que vulguis, a veure si us agraden !
      Petonets

      Elimina
  4. Jijiji... es el cuarto día que trato de comentar!! Feedly no me deja... tengo duendes en el móvil!!! Pues que una pintazaaaa... que sois unos artistas también en la cocina!! Y me apunto las recetas... ;)

    Petons!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejeje,estos móbiles fashion ... por eso no tengo jijiji..
      Apunta y nos explicas que tal, ok?
      Un abrazo guapa!

      Elimina
  5. Mareta meva, quina gana m'està entrant!!! I quina currada, no???? Impressionant!
    Muas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com deia ma mare " sarna con gusto no pica " . M'encanta cuinar d'aquesta amnera i per la gent que vull, és genial!
      Gràcies guapi !!

      Elimina