dimecres, 10 de setembre del 2014

Coves, cascades, castells, cales ....



I un altra paraula que comença per "C" : Castellò i les terres de l'Ebre. . És d'on acabem de tornar, tot just fa unes hores. 


Us fem un petit recorregut per llocs on hem estat i que us recomanem :

Primer de tot , de camí cap allà: Les Coves de Benifallet: molt bé !!!! No us podem ensenyar fotos perquè està prohibit fer-ne , però podeu admirar-les al seu web i aquí . Valen la pena !!!  A més a més  la guia ens ho va explicar tot molt bé, érem només dues famílies amb nens petits: estalactites, estalagmites, extravagàncies, banderes .... El David no ha deixat de preguntar, mirar... no es podia tocar res i tots hem estat el màxim de respectuosos .

 Preciós !!!  

Coves de Benifallet



No podem entendre les nostres vacances sense la natura i si és possible, la tranquil·litat, així què el primer lloc que vam voler visitar, tot i que ens agafava una mica lluny va ser la cascada més alta d'Espanya , El Salto de la Novia o cascada del Brazal , al municipi de Navajas. 60 metres de caiguda d'aigua .







Remullades i petits gorgs ...







El papa ha estat l'home més feliç del món remullant-se sota la cascada .... la veritat és que impressiona .



 Al David també li ha encantat...




Estona de relax, de cuidar-nos , de gaudir de l'entorn i les seves possibilitats ...








Un altre indret : La Serra d'Irta. , situada entre Alcalà de Xivert, Sta. Margarida de Polpis i Penyíscola.
N'esperàvem més, tot s'ha de dir que passen per una època de força sequera i això fa que el paisatge sigui pobre i sense gaire ombra. D'altra banda ho hem trobat poc cuidat . Srs i Sres de la Generalitat valenciana : no hagués estat millor dedicar els diners públics a rehabilitar-la i acondicionar-la per a que la gent la pugui conèixer i gaudir, tot fent-la realment un espai protegit i ben cuidat? En comptes, per exemple, del famós  aeroport que de res ha servit?



Fugint de les platges de Penyíscola plenes de gent  , hem trobat un regal: una petita cala de còdols només  a nosaltres !! Aquesta sí és l'experiència de platja i mar que volem .




Dins el cercle, els meus homes nedant  a l'aventura ...




Tot i els núvols. hem pogut gaudir de la posta de sol, i veure com s'anava fent fosquet ...


Han trobat un eriçó, del que novament hem pogut aprendre coses noves: com es mouen, com mengen ... També han trobat un ampolla amb un peixet a dins !! evidentment els hem alliberat a tots dos.





Seguint dues propostes de la Serra , hem pogut fer d'exploradors i descobridors, ja que  pel mig del bosc arribem a diferents castells que estan en runes i ben abandonats. Torno a fer la crida  la Generalitat i la Diputació Valenciana : que en fan  dels indrets senzills i carregats d'història per la gent de les rodalies ? 

Un matí vam descobrir el de Sta Margarida de Pulpis 



Un estona de camí, que se'ns va fer llarg per la calor i la xafogor que feia ...




I un altre el castell de Xivert, antiga fortalesa templària. 





Hem descobert més indrets que ja us explicarem, per no fer més llarga aquesta entrada.



S'acaben les vacances i comença de nou el curs ... ple de projectes nous que anirem compartint des d'aquest espai.


Que tingueu una bona , pacífica i reivindicativa Diada !!!!




9 comentaris:

  1. Qué estupenda esa visión de Castellón que nos regalaré, yo lo conozco poco Porque, como a ti, me espantan las masificaciones, pero claro como casi siempre Cuando te déjà quitar miedo los prejuicios, té pierdes cosas.
    Qué pasada la cascada !!, y que contagiosa cara de felicidad la de ti chico :) ... yo conocí otro "salto de la novia" en Ecuador, entónces me hizó Mucha gracia el número y me ha vuelto a divertirse que pretenda una tocayo española :)
    Gracias por compartir un pedacito de vuestras vacaciones y tan pronto (en tan solo una horas ya estás escribiendo aquí ... yo Aún sigo organizando mis tropecientas fotos)
    Feliz inicio de curso y un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdón por todas la erratas y faltas del texto, pero me pasa que a veces activo el traductor para leeeerte mejooor :) ... y si me pongo a comentar sin haberlo desactivado salen estos textos tan extraños, cuando me doy cuenta le doy a eliminar y lo reescribo, pero esta vez no me di cuenta hasta ahora :/
      Otro besote

      Elimina
    2. Ya decia yo... per a esta mujer que le pasaaaaaaaaaaaaaaaa ???? jejejejej, misterio resuelto !!
      Me encantará ver tus fotos y sus explicaciones !

      Elimina
  2. ¡Que visitas tan chulas! Es cierto que hay muchísima dejadez en cuestiones culturales... ¡que mal invertido sigue estando el dinero público! Pero, en fin, nada nuevo bajo el sol...

    Como dice Bichera, feliz vuelta al cole...

    Besotes familia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se invierte en nada que no proporcione dinero a los más ricos, como el patrimonio cultural . NO se como al final no se organiza una verdadera rvolucón, que poco conscientes somos ....
      un abrazo guapa!!

      Elimina
  3. Uauuuuuuuuu que xula la catarata m'ha encantat i quina cara de felicitat d'en David i del papa jijijijiji
    Ja saps que nosaltres també ens agraden les vacances en contacte amb la natura per tant les vostres sortides m'encanten !!!!!!
    Unes fotos molt boniques.
    Molts petons família i molt bon inici de curs !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa !! Això no està tan lluny com el Tirol, eh? jejeje.
      La veritat és que la natura ens dóna energies, ens retorna, és genial el contacte directe amb ella.
      Bon inici de curs per a vosaltres també !!
      Petonets

      Elimina
  4. Quins llocs més bonics! Nosaltres també percebem les vacances a llocs tranquils i, si és possible, amb natura. Ens ho apuntem. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha tantes coses xules arreu !!! nosaltres també ens apuntem les propostes que ens agraden de blocs amics, així què: no deixeu de compartir-les !!!

      abraçadesssssssssssssssss

      Elimina