dilluns, 16 de juliol del 2012

Amb ulls de nen : la ciutat I


.

Jo no se si a vosaltres us passa, però a nosaltres se'ns afina la vista tot trobant espais a la nostra ciutat que són propostes magnífiques per als infants  i que abans ens  passaven desapercebuts ( quan no hi havia cap petit a les nostres vides, vull dir). 
Estem redescobrint doncs, la nostra ciutat " amb ulls de nen ", adonant-nos dels espais que hi han habilitats per als infants , de joc, de descoberta, d'experimentació.  També d'aquells no preparats directament però que també esdevenen un gran recurs.

Particularment em crea un sentiment d'enyorança en algunes ocasions, sobretot en aquells espais que ja existien quan jo era petita i que , tret d'algun " vestigi", estan renovats en material, però que continuen estant en el mateix lloc on jo jugava de nena. 




















Us presentem un d'aquests espais. Fa la tira d'anys hi havia un baldador, un rascaculs d'aquells de fusta i ferro (els recordeu?) , una cosa d'aquelles que donava voltes i més voltes .... Ai! quins records !!

Està al recinte del monument més emblemàtic de la nostra ciutat, al que ens agrada pujar de tant en tant per passejar, jugar, fins i tot endur-nos uns kebabs o entrepans i sopar allà, tot gaudint de les vistes que ens ofereix.




Quanta història ha vist  la Seu Vella , presidint la nostra ciutat des del seu turó. Si la voleu conèixer una mica, podeu trobar més informació aquí .


Sopem amb la ciutat als nostres peus,
quina sensació més maca....


 Doncs com deia al principi, us ensenyem quina és la proposta musical que ofereix als infants i no tant infants.  Són dos "xilòfons gegants " que emeten un so espectacular. No parem de tocar-los, escoltar, experimentar. Llàstima que tant el pare com jo som dos negats absoluts per la música i no tenim gens d'oïda musical ( sort de la padrineta de bateig del David que és experta , ejejej). 





Els trobem genials, la veritat, és una proposta diferent . A més a més, a l' estar al turó de la Seu, no molestes als veïns tocant-ho i pots fer-ho tot lo fort que vulguis. Ens hem adonat que picant més fort es nota més la vibració dels tubs per exemple, o el so diferent que emet si piquem amb una pedreta, amb la mà ... En fíi, un altra proposta per gaudir-ne i descobrir coses noves ...


I vosaltres, també redescobriu el que us envolta " amb ulls de nen"? ;) 



3 comentaris:

  1. ¡¡Qué bonito!!
    Es una pasada tener esos espacios cerca de casa, me encantan las fotos de hoy.
    Disfrutad mucho de las cosas que váis descubriendo.

    ResponElimina
  2. Bonitos redescubrimientos!! A aprovecharlos!

    ResponElimina