dimecres, 25 de juliol del 2012

" Hay alternativas", el llibre gratuït




"El poder més gran és aquell que no es veu" M. Foucault.

Amb aquesta frase el gran Michel  Foucault fa referència a totes aquelles relacions de poder que , sense saber-ho ni veure-ho nosaltres , ens condicionen de tal manera que ens convertim en actors actius ( i a vegades compulsius)  dins un sistema econòmic injust anomenat " societat de consum"  . Deixem de ser, doncs ,persones per convertir-nos en objecte de bescanvi : si no consumim no "som ". 

Però... perquè consumim de la manera en la que ho fem ?
I el més important ... qui hi ha al darrera ? 
Quines conseqüències té ?
Estem fets realment per això? O no ens acabem mai d'omplir ja que les coses que veritablement necessitem són precisament les que no es compren ( família, amics, creences, ideologies ...) ?


Els condicionaments que rebem són molts: publicitat, marketing, construccions socials fonamentades en el consum material, però sobretot en el d'experiències i sensacions noves,  algunes realment surrealistes ( només cal mirar els anuncis de xiclets ) que cal sentir de manera individual ( no sigui cas que compartim quelcom !) i fent una despesa considerable de diners.

Tots aquests condicionaments estan curosament estudiats i programats per les grans corporacions  : neuromarketing, tècniques insight, etc, que creen noves necessitats ( que no ho són )  per a rebre grans beneficis econòmics , i també per a mantenir a la gent " adormida" dins un cercle viciós d'individualisme i materialisme. Gent que no reaccioni davant aquest model injust per por a sentir-se rebutjat, per no saber com fer-ho...

Considero molt important la frase de Foucault ja que ens fa adornar-nos de la importància d'estar informats, de saber el que passa, de conèixer quines són  els veritables fils que nouen el món .
I sobretot de reaccionar, de treballar plegats per dir " ja n'hi ha prou", d'exigir que els drets de les persones  es garanteixin, d'abandonar el rol de " consumidor" per a recuperar la nostra dignitat com a ciutadans solidaris i conscients.

hay alternativas portadaUs faig arribar una de les  propostes que ens poden ajudar a " SABER". Els autors d'aquest llibre han volgut difondre'l gratuïtament per la xarxa per a donar a conèixer les alternatives que hi han al model actual, que són factibles i reals, i que ens podem posar a treballar-hi per assolir-les ja.

Ens convidem a tots a fer-ne difusió, així que, si creieu que val la pena , podeu donar a conèixer aquesta proposta a qui vulgueu i com vulgueu.

Una mica més abaix teniu els enllaços per a descarregar el llibre de manera gratuïta.


HAY ALTERNATIVAS

el libro de Vicenç Navarro, Juan Torres López y Alberto Garzón, con prólogo de Noam Chomsky, que sus autores ponen en libre circulación .


Descripción: Con un estilo claro y directo los autores analizan la crisis, sus causas, los efectos y las posibles soluciones para demostrar que existen otras vías distintas a las que proponen la patronal, los banqueros, los directivos de los bancos centrales y los políticos a su servicio, que pueden crear más empleo y generar bienestar social. Una obra con propuestas concretas que recoge el espíritu del 15M y la voz de todas las personas que ansían respuestas diferentes y que quieren remedios factibles para salir del abismo al que parecen abocadas.




Tenemos la firme convicción de que solo haciendo que la ciudadanía sepa lo que de verdad está sucediendo en nuestra economía y divulgando las alternativas que existen a esta aguda crisis del capitalismo podremos salir de ella con más empleo y bienestar social, como demostramos en este libro. 


Por eso llamamos a divulgar esta versión en pdf, a estudiarla y difundir sus propuestas y pedimos a todos los lectores que se conviertan en distribuidores del libro una vez que se encuentre impreso. 


Contra la censura de los grandes oligopolios y el pensamiento único que imponen los poderes económicos, financieros y mediáticos defendamos la pluralidad y la libertad de pensamiento conociendo y difundiendo el pensamiento crítico. 


Os pedimos vuestra colaboración para demostrar a quienes han intentado silenciar este texto que su tiempo se está terminando. 

Difundid todo lo posible este libro que os envío.
                                     
LOS AUTORES

ENLLAÇOS  PER A DESCARREGAR EL LLIBRE :

Web de los  autores y libro gratuito : 


Web ATTAC y libro: 





"Casi todo lo que realices será insignificante, pero es muy importante que lo hagas." 
Mahatma Gandhi





3 comentaris:

  1. Camino, super interesante el libro que comentas para comprender un poco este loco mundo en el que estamos inmersos, son importantes los pequeños cambios si queremos avanzar, está claro que así no se puede seguir! Un besico.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por la recomendación de este libro y por la reflexión que planteas hoy.
    Creo que estamos acostumbrados a ser meros receptores pasivos de casi todo. Quiero decir que en algún momento hemos perdido la capacidad crítica y el pensar que las cosas podrían ser de otra manera. Sé que estoy generalizando y no a todas las personas les ocurre esto, pero sí a una gran mayoría.
    Una vez más creo que podemos cambiar el mundo a través de la educación y valores que transmitimos a nuestros hijos.
    Besos

    ResponElimina
  3. Ja me l'he descarregat i el penso llegir però ja! També he fet difusió.
    Gràcies per compartir aquest llibre que penso que necessitem per poder accedir a alternatives pq si esperem res dels que governen... anem arreglats!

    ResponElimina