divendres, 13 de juliol del 2012

Samarretes 2012



Ja fa 3 anys que, amb uns amics nostres, ens trobem per pintar la "samarreta de l'estiu". És a dir pintar-la amb els peques amb l'objectiu de que els hi quedi com a record i a més a més passar una bona estona creativa i artística  tots plegats. Aquest any la proposta ha estat la següent :




Oi que queden maques ? Doncs són molt fàcils de fer !! 

Necessitem:

- samarretes de color blanc de cotó
- rotuladors permanents de diferents colors
-gomes de pollastre
- gots de plàstic dur o similar
-alcohol de 96º



1er pas. Només cal " tapar" la part de dalt del got amb la samarreta, tot tibant-la amb les gomes de pollastre. Es veu bé com fer-ho?

Quins colors més macos que queden , oi ? L'efecte és super xulo. 

2on pas: Pintem el que hi ha dins el cercle tibant de roba. Ho hem fet de diferents maneres però la que més ens ha agradat és la d'anar fent petits cercles amb punts una mica gruixuts. Per exemple: es fa un cercle de 6 punts de color verd del tamany d'una moneda d'1€. Al seu voltant un altre cercle, amb més punts és clar, en color taronja, i un tercer en color groc .... 

Hem de deixar una mica  espai  sense pintar entre el dibuix/forma i la resta del cercle, ja que si no aquest es fa massa gran i es deforma una mica al sortir dels marges del got. 

Aquí podeu veure una mica millor la tècnica que hem emprat 

Tots ells han pres part en la seva obra d'art



3er pas: Aquest es pot fer de diferents maneres: es tracta de ruixar amb una mica d'alcohol el dibuix fet. Nosaltres l'hem pulveritzat, es pot fer tirant gotes d'alcohol amb les pipetes , etc, S'ha d'anar posant progressivament. Llavors mirem atentament el que succeeix: els colors es comencem a escampar ràpidament  tot barrenjant-se uns amb els altres, diluint-se, fent unes combinacions maquíssimes.
Si veiem que ens hem quedat curts d'alcohol en tornem a tirar.

L'efecte dels colors barrejant-se de manera ràpida  ens ha agradat molt a tots. 



La roba ha d'estar ben tibant per a poder pintar-la bé i per a que s'escampi
bé l'alcohol, tot fent la forma del cercle

Podem intentar diferents tipus de combinacions de colors, que contrastin, que siguin més semblants... això va al gust de cadascú ! 



Què us sembla com ha quedat la del David ? amb una mica d'ajuda de la seva mama, és clar. 


Les tornarem a fer. És una proposta que poden fer fins i tot els més peques, tot i que amb ajuda per tibar bé la roba o per pulveritzar l'alcohol. La propera vegada hem dit que farem anar les pipetes per a fer-ho, ja que els hi serà més fàcil tirar-hi gotes o bé utilitzar un altre tipus de pulveritzador, com els "fus-fus" de netejar els vidres, ja que el que hem fet anar  avui els hi ha costat d' apretar una mica .Es força neta, no calen tints agressius, ni netejar pinzells ni pintures . En una horeta les hem acabat totes tres. 

Al ser alcohol, s' asseca molt aviat, la qual cosa és un punt a favor, ja que la podem estrenar al finalitzar l'activitat.

Us deixo aquí el link a un tutorial sense els gots.


Així doncs, ja tenim samarreta 2012 !!

I vosaltres ?


14 comentaris:

  1. El resultat m´ha encantat! ;)... però el millor es la reunió d´amics per fer les samarretes!! Quin record més maco!

    ResponElimina
  2. ¡Preciosas!
    Los rotuladores permanentes ¿son los normales de la papelería o especiales para tela?
    Me gustaría hacerlo y parece fácil, pero es que a veces soy un poco patosa para estas cosas y no sé... quizá probando primero en alguna camiseta vieja.
    Gracias por la idea.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola ! los normales,los compré en los chinos. Y sí, yo también hice pruebas en una camiseta vieja primero, jejej. Prueba, que ya verás que chulas salen , nosotros era la primera vez que las hacíamos.

      Elimina
  3. What a great idea! Thanks for the tutorial! I featured your post at the Living Montessori Now Facebook page and pinned it to my Summer Fun Pinterest Board at http://pinterest.com/debchitwood/summer-fun/

    ResponElimina
  4. Camino, quedan super bonitas, me han encantado!! Y quedar con amigos para hacerlas también está genial, me ha recordado a las camisetas que hacíamos todos los campamentos. Un besico!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejeej... de dónde crees que sacamos la idea de hacer esta actividad ? monitores durante tantos años los unos y los otros. Ay, que tiempos aquellos !

      Elimina
  5. Nos encanta la propuesta!!!!

    ResponElimina
  6. This is a super creative idea. It looks easy and so much fun!! What exactly is a rubber chicken though?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi,

      It's an elastic rubber just to tie or to bind the t-shirt to the glass. You can do it with a cord or string as well, but it's easier for kids with the elastic rubber.

      Elimina
  7. Qué boniques us han quedat i quins colors més xulos!!
    Ho provaré amb la peque, per cert, rotuladors normals o de tela??
    muxets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Estel,

      Normals, permanents això sí. Els de pintar en roba suposo que també aniran bé, però són molt més cars. Jo vaig comprar-los als xinos, un paquet amb 10 rotus 2,25€.

      Me'n alegro que t'hagin agradat !!

      Elimina
  8. Pero qué chula queda la camiseta! También me dan ganas de hacerla, a ver si probamos.
    Gracias

    ResponElimina
  9. Cool shirts! My little guys would love this! We'd love to invite you to join us at Saturday Show & Tell on Cheerios and Lattes! I know everyone will love your great kid-friendly ideas! Have a great weekend!
    Mackenzie :)
    http://www.cheeriosandlattes.com/saturday-show-tell-20/

    ResponElimina