dilluns, 23 de juliol del 2012

Sortida al Bioparc (València)


Fa temps que volia fer aquesta entrada i ho vaig recordar gràcies a una qüestió interessant plantejada per Maribel a "B aprende en casa" sobre els zoos : sí o no ?.

A mi no m'agraden els zoos. Pateixo pels animals. Però al David, com a la major part dels infants, li agraden molt els animalets, que ja hem vist diverses ocasions en documentals per a nens, però que és molt diferent a veure'ls en directe, si més no el tamany, el color, com es mouen , com i què mengen ...

Una proposta que ens va agradar molt , i per això la compartim aquí, va ser la del Bioparc de València . Es tracta d'un nou concepte de zoo molt més respectuós amb els animals, tenen més espai i hàbitats més ben condicionats. No hi ha reixes ni gàbies !! Els tenen protegits amb grans mampares de vidre que fan que es vegin millor, més aprop i sense perill .

Aquí teniu l'explicació de la seva web:

Basat en el concepte de zoo-immersió
Bioparc València és un parc zoològic de nova generació que s’ha creat basant-se en el concepte de zoo-immersió per tal de submergir totalment el visitant en els hàbitats salvatges.
Bioparc València està compromés amb la conservació dels animals, així com amb l’educació i la conscienciació sobre la necessitat de preservar els seus ecosistemes d’origen.
El parc participa en desenes de programes de reproducció en captivitat d’espècies en perill d’extinció i al mateix temps, ofereix una àmplia oferta didàctica.
Però més enllà de l’ètica i la conservació, Bioparc València és un món màgic, que ofereix experiències emocionants en cada racó del parc i a cada minut de la visita; un món per a aventurar-s’hi i descobrir els animals salvatges i els seus hàbitats.

ZOO-IMMERSIÓ

Filosofia i tècnica de disseny zoològic que busca submergir el visitant en una curada recreació d’hàbitats naturals.  Els animals, la vegetació i el paisatge formen un conjunt que convida el visitant a descobrir la complexitat dels ecosistemes naturals.
Les barreres queden ocultes per a donar una sensació de continuïtat entre el recinte on viuen els animals i l’espai que ocupa el públic. Zoo-immersió és sentir que recorres un ecosistema natural, que en realitat està recreat.


Evidentment els animals continuen tancats i en un medi que no és , ni molt menys, el seu, però possiblement aquesta opció, encara que involuntària, promogui l'apropament al món animal des del respecte i el seu coneixement .

Com que les imatges valen molt més que les paraules, aquí teniu una selecció de les fotos que vam fer en la nostra visita a València al desembre de 2011. 



Aquí podeu "veure" les mampares de vidre i com aquestes donen
seguretat mútua, alhora que permeten veure els animals des de ben aprop.

Aquí el David es va espantar una mica perquè quan el goril·la
ens va veure va començar a donar-se cops al pit en plan Tarzan i
 amb uns brams... fins i tot jo vaig botar de l'ensurt .

Els lemurs ben apropet

Els teníem només a un pocs metres de distància ... no semblen massa
estressats, oi?

Tota l'estona amb una mirada atenta, sense voler perdre's res ...

Temps de fer el pallasito, com no  , : )
ohhhhh, no els puc tocar .... No trobeu al·lucinant poder veure'ls
de tan aprop?


Com no ... els nostres preferits , el elefants !!


També vam visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències, però això ja ho deixem per un altra entrada, que ja són moltes fotos, jeje.

Què us sembla : us agrada la proposta d'aquest nou tipus de zoo ?




9 comentaris:

  1. Si no llegas a decirnos lo de la mampara hubiera jurado que no había barreras de por medio y estabais ahí al ladito, a punto de tocarlos.
    Se parece bastante al zoo en el que nosotros estuvimos en cuanto a los espacios para los animales, pero en el nuestro si que había alambrada combinada con pequeños accesos, simulando una gruta, en los que había también cristales como estos.
    Pero veo que tu hijo puso mucha más atención que el mío.
    Me quedo a la espera de las fotos de la otra visita.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que a David los animales le encantan ... hay espacios en los que no hay mampara ya que la distancia con los animales es mucha y hay grandes desniveles invisibles que te protegen de que salten o se tiren encima, aunque no creo que seamos demasiado atractivos para ellos, que deben estar hasta el gorro ya...
      Quizás a B el próximo dia no lo podais sacar del zoo porque quiera mirarlo todo, todo... son imprevisibles, jejej

      Elimina
  2. Ayy la cuestión de los zoo!!! a mi me ocurre igual, pero como tú dices no es lo mismo para nuestros pequeños verlos en la tele a ver ese gran animal ahí al lado, todavía no hemos ido a ninguno por esa polémica en el pensamiento jajajaja. Pero seguro que iremos; de pequeña recuerdo que mis padres me llevaron a uno en Aitana (creo que Valencia) que era todo en libertad o casi todo, si mal no recuerdo, hasta los tigres y leones ibas en coche y ellos sueltos, no se si seguirá igual, a ver si lo encuentro por internet y veo como sigue. Hace tiempo que no me pasaba por aquí y me encanta veros disfrutar, besicos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOla !! pues sí, míralo y nos cuentas , que así vamos haciendo lista de lugares interesantes, aunque siempre estarán lejos de alguien.

      Besitos !!

      Elimina
  3. Nosotros todavía no hemos estado en ningún zoo, quizás el mismo dilema. Pero seguro que algún día iremos porque me parece también una experiencia interesante. ¡Me han gustado mucho vuestras fotos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que Acher lo disfrutará mucho cuando visiteis el zoo, no parará de haceros preguntas, jeje

      Elimina
  4. También a mí me recuerda al que hemos visitado nosotros. Por cierto, la foto de la jirafa me encanta...¿por qué será?, je

    ResponElimina
  5. Quina passada de zoològic! Encara que, com a vosaltres, no m'agrada que els animals no estiguin al seu hàbitat natural.

    ResponElimina
  6. Nosotros tambien fuimos al Bioparc cuando el peque aun no tenia 2 años, se lo pasó bien, pero me parece que aun no era muy consciente de todo lo que estabamos viendo. Es impresionante. Como lo tenemos muy cerca (vivimos a 10Km de Valencia capital), vamos a volver a ir cuando ya no haga calor (porque eso si, no hay mucha sombra y en verano es pesado), que ya con 3 años y medio me parece que no va a parar de hacer preguntas! :-) (en la parte de Madagascar, donde los lemures, no hay mamparas, los ves muy muy de cerca, es muy curiosa para los peques :-)

    ResponElimina