dijous, 9 d’agost del 2012

Paper marbrat amb escuma d'afaitar


Fa temps vaig veure en aquesta entrada : http://www.thechocolatemuffintree.com/2012/03/shaving-cream-marbled-rainbows.html una proposta que em va agradar molt. Es tracta de fer paper marbrat amb escuma d'afaitar. No m'esperava , ni molt menys, que ens quedessin els resultats tan macos que surten a la proposta anterior, però hem passat una bona estona tot descobrint una nova tècnica i el que aquesta porta en sí: noves textures, barreges de colors ... treballem doncs psicomotricitat fina, part artística amb diversió assegurada, ja que ens agraden les coses noves i diferents del que fem habitualment .




Què necessitem ? 

- Pintura de colors: tempera, acrílica, el que vulgueu.
- Escuma d'afaitar ( la marca blanca del Schlecker (AS) és la més barata - amb  diferència- de les que he trobat .
. una safata
-  algun estri tipus pal, pinte, etc 
- espàtula o quelcom per fer anar com a tal
-paper per pintar












Posem l'escuma a la safata.



Afegim la pintura de diferents colors 


Blau ....


Groc, vermell ....

Verd ...


"Pentinem" la pintura i l'escuma tot fent " aigues " amb les dues ...




Posem a sobre de la barreja un paper de manera que absorbeixi una part d 'aquesta, apretem bé per tots costats per a que quedi ben impregnat. 


L'aixequem poquet a poquet : l'escuma i la pintura queden impregnades en el paper !



 Ara cal retirar la escuma amb una espàtula o quelcom similar : un tros de cartró pot servir ...




Podem netejar l'espàtula en una paper i veure com queda el resultat ... o tornar-la a posar a la safata per continuar pintant amb ella ....



I així queda el resultat !
Per ser que ho ha fet tot el David jo crec que ja està prou bé per veure com queda  la tècnica.  Com que s'ha pringat de pintura i escuma ha volgut deixar-ho aquí i anar corrent a rentar-se, hem aprofitat per fer el banyet d'avui .

Un altre dia ho intentaré jo sola,  que em pica la curiositat ...Crec que aquesta tècnica pot  donar molt de sí pel que he anat veient per la xarxa, hi ha coses maquíssimes !!!





Nosaltres de moment ens conformarem amb el que ens ha quedat, tot aprofitant les petites obres d'art per fer quelcom més, com folrar una llibreta. Si s'escau, ho tornarem a repetir barrejant els colors amb alguna altra forma.

De moment avui ja hem tingut la nostra petita ració artística ..... m'agraden molt aquestes estonetes, sense presses ( però sense pauses tampoc ...) , descobrint, admirant, avui amb el canon de Pachelbel de música de fons ....
Per repetir, no creieu ?






4 comentaris:

  1. Clar que heu de repetir. Vos han quedat un papers ben macos.

    ResponElimina
  2. M'apunto aquesta tècnica del marbrejat amb escuma d'afeitar i també ho provaré de fer. Felicita al David per les seves creacions. Segur que experimentant trobareu diferents resultats, és una tècnica que té molt d'atzar.Ànims i gràcies per compartir.

    ResponElimina
  3. He visto cuadros colgados en galerías con peor aspecto que el que tu peke ha confeccionado con materiales tan curiosos. Tal vez tengamos delante al próximo Dalí.

    ResponElimina
  4. Preciosa la propuesta!!! también los resultados!! ;) Ya me estàn dando ganas de hacerlo con mis peques. Gracias!!

    ResponElimina