dimarts, 11 de desembre del 2012

El petit Arc de Santmartí



L'altre dia el papa i el David van pujar a La Suda o Castell del Rei de Lleida, què és al costat de la Seu vella. 
Si bé la visita al lloc, senzill i auster, els hi va agradar, el millor de tot va ser el que van descobrir a fora!! Un petit però llarg arc de santmartí ( arcoiris) només per ells dos!

Primer una estona de joc i de descobrir que a les pedres el camions de joguina no roden, d 'explorar el tríptic que els hi van donar, de còrrer amunt i avall... 


La foto de dalt és al castell dels Templers, a Gardeny





La barana de vidre feia de prisma i projectava la descomposició de la llum al terra , i els colors de l' arc de santmartí es veien perfectament, i de ben aprop !




Al David li ha fascinat el descobriment, és que és la mar de xulo!! Li ha agradat tant que no ha deixat de còrrer resseguint la línia cromàtica  tot rient . Només per moments així ja val la pena qualsevol cosa que puguem fer!







Tenir els sentits amb les " antenes posades" ens permet descobrir tantes coses fascinants al nostre voltant, coses del dia a dia, en les que habitualment no ens fixem. Tant de bo puguem continuar mantenint aquesta actitud durant molt de temps, així  no deixarem mai d'aprendre , de descobrir, d'experimentar, sense necessitar jocs i joguines sofisticats, insostenibles, cars  i  que passen de moda aviat. La natura sempre ens sorprendrà molt més!





 Feia dies que havíem comentat que seria xulo intentar fer això de la descomposició de colors amb algun prisma  i fins i tot vam mirar pels xinos a veure si ens venia alguna inspiració... però no vam trobar res. 
I mira per on ! sense buscar-ho ho tenim als nostres peus! genial!

Colors, ombres, llum, són avui els elements del nostre joc a l'exterior. 





De nou la Seu vella ha estat una experiència fantàstica i avui una primera aproximació a una cosa que pot ser molt interessant de descobrir amb el David.


Una abraçada !!




10 comentaris:

  1. Seguro que a David le gustó mucho más esta experiencia que cualquier otra que se le pueda preparar dentro de casa... ;)

    ResponElimina
  2. Que chulo!!!! Me apunto el lugar para futuras salidas.... Se ve que lo pasasteis muy bien!!!

    ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. el lugar es sencillito, pero mira tu por dónde estaban en el lugar justo en el momento justo, jeej

      besitos

      Elimina
  3. Pero qué chulo!! No hay más que observar para aprender, me ha encantado!

    ResponElimina
  4. Fer descobertes amb els fills és una de les emocions més fantàstiques que es poden tenir. Felicitats!
    Si voleu fer l'Arc de Sant Martí a casa: Poseu aigua en una safata i col·loqueu en un costat un mirallet dret enganxat amb plastilina perquè no caigui. Després, enfoqueu una llanterna a la part submergida del mirall i poseu un full blanc al davant buscant el reflex de la llum. I, sorpresa,apareix l'Arc de Sant Martí!
    No sé si m'he explicat massa bé... podeu veure un dibuix a http://pinterest.com/pin/173810866839887291/
    Ja m'explicareu!
    Petonassos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiiiiiiiiiii, moltes gràcies Carme !! M'ho miro i si ho entenc segur que ho farem !!

      Elimina