dijous, 14 de febrer del 2013

Fem neu a casa !



El David torna a estar potxito, l'arrebossada a la neu del cap de setmana passat segur que ha influït en la tos que té. Però està animat i content, una mica més tobet del que és habitual i molt més amorós. Com l'altra vegada.

Així que portem uns quants dies a casa, amb un ritme diferent, el que ens marca el cos.

Avui hem fet una nova activitat, seguint l'esperit " experimentador". El vaig llegir l'altre dia per internet, en un web americà penso. Hem fet neu a casa !

Què ens cal ? Només bicarbonat ( mercadona) i escuma d'afaitar ( shelecker) .
Nosaltres hem barrejat les quantitats a ull. Avui el David estava una mica reticent a tocar res amb les mans, a l'estar malaltet està més sensible a tot el que sigui embrutar-se , però això no li frenava l'interès per veure que passava . 



Així doncs, amb les mans no, però sí amb culleres !




Jo l'he ajudat una mica a barrejar-ho amb les meves mans, la veritat és que al tacte té una textura ben curiosa, diferent a totes les altres però agradable, suau, flonja, talment com la de la neu de veritat, però no tan freda ....




Hem provat de fer un petit ninot de neu cassolana ....



Al no ser consistent com la plastilina o d'altres pastes com la de sal, treballem la psicomotricitat fina d'una manera nova, no cal apretar tant, però sí donar-li forma amb les dues mans alhora per a fer boles, hem de descobrir si  s'aguanta sola o no .












La propera vegada hi posarem una mica de color,avui  li he proposat i m'ha dit  ha dit que no, que " no em vull embrutar " . Doncs cap problema . La qüestió és gaudir, descobrir , experimentar ....i passar-ho bé. 


Després d'una estona remenant hem ampliat el nostre petit experiment. Recordeu el què passa al barrejar bicarbonat i vinagre? Nosaltres ho vam descobrir a la taula de llum i avui ho hem  tornat a provar.

Hem ruixat amb vinagre de sidra. Com que no sortia gaire quantitat el David s'ha estimat més abocar-ho . Naturalment ha provocat una reacció efervescent tot i haver l'escuma d'afaitar. 



Ha descobert que l'escuma que es formava augmentava de volum i " creixia". La seva preocupació avui era que no vessés de la safata i s'embrutés. 






Ho ha tocat i remenat amb les mans, li ha agradat .... i ha continuat vessant el vinagre. Al final s'ha enfadat una mica perquè ha caigut massa quantitat i  l'escuma " embrutava " les culleres que hi havia dins la safata. Com es nota que està tou perquè no és normal en ell . Però tot seguit ha trobat la solució; mama , hem de rentar la safata, que està molt bruta !. Au, doncs cap  a la pica !! 

Experiment finalitzat amb èxit perquè la veritat és qui li ha agradat, ja que si no hagués estat així , al primer moment ja hagués dit que no volia fer-lo. 




Us ho recomano, una textura nova, barata i ben curiosa.


Una abraçada 




13 comentaris:

  1. Que bé que tingui ganes de experimentar!
    Un petó ben fort i que es millori aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, això sempre.Ara si alguna cosa no li fa el pes, ho sap només de mirar-ho,jeje.
      Gracies guapa!

      Elimina
  2. Quina super experimentació. Felicitats! Ja m'hauria agradat ser-hi a mi també. Petonets d'hivern.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs quan vulguis, jajajaaj, segur que ens ho passem d'allò més bé !

      Elimina
  3. Una actividad muy chula! Mira, no es por hacerme publicidad, pero ayer publique una entrada con la info de la web de una mami inglesa que tiene mas de doscientas actividades publicadas para hacer con niños... Todas son sencillas y con cosas de casa.... Las de espuma de afeitar son super molonas! Seguro que te gustan! Y espero que se mejore el peque...
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah , pues gracias por hacerte publicidad, yo encantada, jejeje. Paso a mirarlo, que seguro me apunto a alguna.
      besitos !!

      Elimina
  4. Guau!!! m'ha encantat aquesta activitat! Segur que la faré amb els meus nens!! Merci!

    ResponElimina
  5. Dons, crec que ho probaré amb els nens.
    Gracies

    salutacions

    ResponElimina
  6. Llego tarde, pero espero que ya esté bueno!!

    Moaggssf

    ResponElimina
  7. Qué xul·lo! Segur que ho provarem.

    ResponElimina
  8. M'ha semblat molt interessant aquest experiment! Segur que la provarem ...per aquí sempre ens agrada això de tocar de tot i més!!
    Espero que el David estigui molt millor i preparat per tocar embrutant-se!!jeje
    muxets!!

    ResponElimina
  9. Ei això sembla molt divertit , ho provarem nosaltres també.

    ResponElimina
  10. Que actividad mas chula!! tengo que presentarles a mis sobris la espuma de afeitar porque con variaciones (tintes, mezclas...)he visto que se presta a un montón de cosas!! me encanta!! un abracín!!

    ResponElimina