dimarts, 12 de febrer del 2013

L' ABC, l'anglès i Montessori




Fa uns mesos vaig fer unes lletres rugoses, a l'estil Montessori, que han estat des de llavors a la prestatgeria i el David ni se les havia mirat, ni tan sols li van cridar l'atenció. 

Avui però ha agafat la capsa i hem pogut fer una activitat de lectoescriptura ben xula , on hem pogut comprovar , novament, els bons resultats  en l'aprenentatge en els infants ( i adults!) que neix de la pròpia motivació, interès, llibertat, creativitat, recerca... junt amb les propostes que els hi puguem fer, amb el material al que poden accedir amb autonomia , al que van vivint també a l'escola, amb altres infants....

Aquestes són les lletres , les he fet en cartolina amb paper de vidre, les vocals en negre i en color beis , les altres en cartolines de diferents colors i amb lletres en negre. Els hi he posat una pestanya per tal de poder endreçar-les millor en ordre .



Quan l'ha vist ha començat a cantar una de les seves cançons preferides en anglès : "ABC" . Ja se la sap de memòria. Cada dia està una estoneta escoltant-la a l'ordinador, i hem obert un perfil d' usuari per ell, amb diferents pestanyes, una d'elles al youtube, a un compte de cançons per a infants en anglès. Ell tria el que vol.

Una de les que li agraden és:


Hi ha diferents versions :




Primer les ha posat totes a sobre de la taula .... Algunes les ha resseguit amb el dit.




Després les ha volgut estendre a terra com si fossin un cuc, una darrera de l'altra. I per ordre. I en anglès.

Ho estava fent ell però ha hagut un moment en que jo he dit -" ... després de la i .... la l " tota convençuda , i m'ha contestat -" No mama, no és correcte, va la j i la k" . -Ein ?? com? En anglès !!

Ha estat un moment de dir ... "anda ya" , però he hagut de reconèixer que sap millor que jo l'abecedari en anglès , la qual cosa m'ha portat sentiments d'orgull per una banda i per l'altra l'adornar-me'n de que em cal una bona jornada de reciclatge de l'idioma !! Ja m'hi val, després de tants anys d'acadèmia !! jajaja.




Tot seguit ha anat al reproductor de cd's, ha posat el de les cançons en anglès i ha triat la num 4. Quina era? Doncs si, ho heu encertat! ABC !


Ha anat recorrent l'abecedari tot cantant i assenyalant alhora cada lletra ...




Ha passat sobre ell de diferents maneres ... saltant, corrent ... 



Hem estat així una bona estona, tots dos ballant i cantant la cançó .

Després , és clar, toca recollir. Aquesta part és la que més costa .




Doncs sí, una activitat improvisada que ha anat la mar de bé. I per fi hem pogut utilitzar material del que faig i que queda a les prestatgeries sense que ningú no se'l miri, potser és que encara no els hi ha arribat el seu moment ... Però si quan arribi és com aquest, esperarem el que convingui ! 

Una abraçada 



10 comentaris:

  1. Y es que a veces pretendemos correr más de la cuenta... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. es que hay tantas propuestas chulaaaaaaaaaaaaaaaas!! jejeje

      Elimina
  2. Hola!!! quina bona estona amb les lletres? t'he enviat un parell d'emails.... els has rebut? era per demanarte lo de la informacion de la serie rosa!! merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, sí perdona, he estat desconectada durant força dies. T'envio el que vaig fer jo i un altre en anglès per si et va bé.

      una abraçada

      Elimina
  3. Què bé! Tard o prest tot els crida l'atenció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. síiiiiiiiiiiii que bé , hem d'aprendre tant d'ells.....

      Elimina
  4. Estic molt d'acord amb la Rosa, sovint ens precipitem plantejant activitats. A més, en David ja deu arribar saturat de lletres de l'escola ;)
    Kisses

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui no, el David de lletres no en té mai prou... cada dia hi juga, darrerament amb les magnètiques i unes que vaig fer de goma eva pel bany, li encanten! Té diversos abecedaris, aquest no li va fer el pes i ara porta tres dies que no se'n desprèn, jejeej. Al cole aquest semestre si estan fent lectoescriptura, així que ell feliç i nosaltres també de que coincideixi el seu centre d'interès amb el que fan allà, a més a més de l'astronomia que és el seu altre delit. Més feliç que un anís. Jejej.
      D'altres coses que he fet si que són per a més endavant .... però és que hi ha tantes temptacions a internet ...

      Una abraçada

      Elimina
  5. Ostreees!!! Quines lletres més boniques i quin bon recurs que ens acabes de presentar. Molt bo. Petonets.

    ResponElimina
  6. Cuántas cositas se pueden hacer con las letras. Por aquí estamos empezando a ver letras por todas partes...así que aprovechando para sacarle el máximo partido, a su ritmo!
    Besos

    ResponElimina