dissabte, 2 de març de 2013

8 - 6 = Flam d'ou cassolà



A casa no som massa de dolços  ni de postres ( vaja que de la fruita o el iogurt no en sortim) però l'altre dia em va venir de gust fer un flam d'ou, que al papa sí li agraden : David : vols que fem un flam ? Sí,  mama , síiiiiiiiiiiii .

Perfecte : què ens cal ? malgrat m'agradi molt la cuina, només el pensar en fer quelcom de rebosteria  se'm fa costa amunt, Així que ha de ser un flam senzill i ràpid . Es pot fer al microones ? sí? Segur que no serà tan bo com el que es fa al bany maria però ... perquè no provar-ho? I això que no cuinem mai al micro, però ben be ha de servir per quelcom més que escalfar llet o aigua, no? 

Primer de tot : que ens cal ? ous, llet, sucre... en tenim ? sí, tot a casa.

I mira per on, sense voler-ho , hem fet la nostra primera resta , real, sensorial, pràctica ... què més podem voler ?

David, quants ous hi ha? 1, 2, 3, .... 8 . Com ja va essent habitual ho ha comptat en català i en anglès. Què tindrà aquest idioma ? Bé doncs en necessitem 6. Els hem de trencar i després batre'ls. 




El primer una mica accidentat , per al segon ens pugem les mànigues, que això va de debò. És el primer cop que ha volgut trencar ell tots els ous, no li agradava tacar-se al fer-ho i avui no li ha importat. Què bé, així podem gaudir de fer tot el procés tot sol.

















 el tercer ou: ell tot concentrat ... Com m'agrada veure la cura amb la que ho fa, sap que si es trenquen a bocinets és un problema després per treure els trossets de closca de la barreja , que costa molt !




I van  quatre .... cinc ....








i sis!! 

David, quants ous ens queden ara ?: dos mama. Ah, en teniem 8, hem posat 6 al flam i ara només ens queden 2. A la nevera van. 


Comença la segona fase: batre els ous per a que quedi tot ben homogeni , d'aquell color taronja tan bonic.















Ha volgut provar amb les dues classes de varilles per batre'ls . 








Hem afegit la llet que havia emulsionat amb pell de taronja i canyella una bona estona  foc lent. Cal remenar, posar -hi el sucre,  i fer el tastet, com no!



















 Ho he abocat  jo en el bol on he desfet el sucre amb una mica d'aigua per fer el caramel. El bol cremava així que aquesta part ha estat només meva. Les fotos les ha fet el David, canvi de rols!





 I al cap d'una estona al microones ( 10 minuts) ens ha quedat així ......





El David no l'ha volgut tastar ( els dolços no són lo seu, si fos un fuet o un pernil un altra cosa seria, jejej) . Jo l'he tastat una mica i el papa s'ha posat les botes . Nyam. nyam. A més a més com que és una cosa extraordinària encara és més bo! 


Per cert, per si a algú de vosaltres també li venen ganes de provar-ho aquí us deixo la recepta, molt fàcil i ràpida :

6 ous
1 tassa de sucre ( o al gust, nosaltres hem posat menys : 1 cullerada per ou )
3 tasses de llet ( jo l'he emulsionat amb pell de taronja i canyella, però no cal si no voleu).

Posem unes cullerades de sucre  amb una cullerada d'aigua en un recipient apte per al microones. Ho deixem 2-3 minuts fins a que es faci el caramel ( aneu-lo vigilant, que el sucre cremat és inmenjable!).

Bateu els ous , afegiu la llet i el sucre. Un cop la barreja sigui homogènia  aboqueu-la al recipient que té el caramel desfet. 

Posar el microones 10 minuts. Deixar refredar i mmmmmmmmmmmmmm.

A gaudir-lo !!!





9 comentaris:

  1. ay que rico flan!! yo lo hago muy parecido, y últimamente muy a menudo, porque las gallinas están en poniendo a tope y tanto huevo.... Debe ser una pasada verle participar... a mi me encantan sus caras de concentración... un abrazo y que le aproveche al papá este delicioso postre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. pues con huevos de casa debe estar lo más de lo más..... a ver si en poco tiempo nosotros podemos decir lo mismo!
      un beso!

      Elimina
  2. Mmmmmmmmmmmmmm, jo sí sóc una gran llaminera!
    No havia fet mai el flam al microones, m'apunto la recepta.
    En David és un tot terreny, eh? Fa de cuiner, d'excursionista, de científic, de... i ara ja sap restar!!!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. home restar, restar...jejejej. de moment li ha agafat la falera ia vui per sopar ha anat comptat tooootes les patates, se'n menjava una, torna a comptar-les, un altra ..... quina por ...,jejeje
      ja em diràs si el proves a veure que en penses
      petonets

      Elimina
  3. Quina pinta. Llàstima de l'al·lèrgia a l'ou de la menuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, malgrat hi hagi diferents adaptacions per a al·lèrgics sempre és una llàstima . però ja feu coses ben bones, ja vosaltres dues !!

      Elimina
  4. Ostres!! quina bona pinta i què ràpid!! Ho intentarem també..que per aquí sí que som de dolços!! jiji
    Tot i que em sembla que la nostra cuinera no es mostrarà massa col·laboradora trencant els ous...el primer cop que ho fa fer se li va trencar i des d'aquell dia que no en vol saber res, "no, l'amá" (no, la mare, diu)...en fi, temps...

    Bon final de cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fa com el David et sorprendrà un dia o un altre. Ell tb deia el mateix: la mama, la mama i l'altre dia: tots els ous , més que n'hi hagués hagut, i sense inmuntar-se. Això sí a cada ou trencat s'havia de netejar les mans, jejej.

      Elimina
  5. Que rico! Me lo apunto, que nunca he hecho flan de huevo!
    Gracias

    ResponElimina