dijous, 11 de juliol del 2013

De les escombraries a taula d'experimentació exterior




Feia molt temps  que volíem arreglar un dels balcons de casa  per a poder jugar-hi. L'inconvenient en la nostra terra són les temperatures extremes que tenim i no permeten massa que estem a fora , llàstima. Tot i així, per a aquells moments en que en podem gaudir hem creat un nou espai d'experimentació, pel qual ja tenim pensats diversos projectes .



Què volem fer ?: una taula gran i unes prestatgeries, que es puguin embrutar, mullar ... . Amb què ? teníem unes fustes que havíem agafat feia temps d'un contenidor, així que mans a l'obra!! Amb una idea al cap sobre com havia de ser , ja podem començar a tallar: 


Les portem cap a casa i comencem a encolar per muntar-la . Hem utilitzat cola de fuster , que és lenta però molt efectiva . 






Hem posat unes esquadres en la part posterior de la taula per a que s'aguanti més, tallades del mateix tauló . Reforcem les juntes amb més cola.




La deixem unes quantes hores fins que la cola comença a a estar seca i reforcem amb uns quants claus . Evidentment el David s'hi ha volgut afegir a col·laborar 

També ha volgut amenitzar l'activitat tocant un instrument
de percussió que fa anys vam portar de Guatemala

L'hem deixat assecar tota la nit abans de continuar posant-hi més claus.
La veritat és que posar els claus en el conglomerat costa molt, és duríssim ! S' hi han hagut d'esforçar per a fer-ho bé i que quedessin ben forts.




L'hem reforçat amb unes petites peces de ferro  unint els dos taulons 




Retocs finals amb el tornavís ...





Afegim les prestatgeries que hem fet amb uns altres taulons trobats i que hem tallat a mida , allà posarem els nostres experiments: quines ganes de veure´les plenes !!




I...... aquest és el resultat !!

TATXANNNNNN! 





Hem posat també  una pissarra blanca amb suro per  anar penjant els nostres descobriments i tot el que ens agradi .




Amb un petit armariet recuperat també de les escombraries hem fet un espai per a guardar diferents estris :maces per picar, raspalls, pinzells, agulles d'estendre , gomes, xinxetes, pipetes, gots i plats de plàstic  ...  també tenim ampolles amb oli, vinagre, alcohol, aigua oxigenada ( falta posar-los-hi el nom , però ho farem amb el David) , pulveritzadors, gerres ..


A les prestatgeries de la taula hi ha  les tisores, el pegament,  colors, embuts, potets amb farina, cafè, bicarbonat ... Tot a l'espera de ser utilitzat per a descobrir i experimentar coses noves i fascinants !!



Hem posat en capses pedres, petxines, castanyes, aglans , pinyes...totes trobades per nosaltres mateixos 





Teníem moltes ganes de poder tenir un espai com aquest , si el clima ho permet , passarem molts bons moments aquí. Ja tinc apuntats unes quantes propostes xulíssimes que he anat recopilant d'alguns dels vostres blocs, de llibres de ciència per a petits ....  Poc a poc anirem afegint més coses, ja en tinc unes quantes de preparades ...

També n'estem molt satisfets pel treball fet i per la filosofia que l'acompanya, tant a nivell pedagògic com de reciclar i reutilitzar, donar nova vida a allò que un altra persona no vol. 
El fet que el David col·labori és una gran cosa, a banda que li agrada molt, el poder veure la transformació, l'esforç que requereix fer-ho, l' esperar el temps que cal per a que s'assequi tot, el fer el disseny, etc, etc, és molt positiu , una immersió de vida pràctica montessoriana carregada de creativitat .


Ja tinc ganes de començar i poder-vos-ho ensenyar !!!







22 comentaris:

  1. si ve esto Ikea os hace un anuncio, jajaj. Me encanta como os ha quedado y la idea es genial. un beso y a disfrutarla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ups ! tendré que patentar-la que igual me copian la idea , jejejej.
      Gracias guapa !

      Elimina
  2. Love this, and thanks for adding it to the outdoor play party. I hope David has lots of fun with his new table that he helped to build.

    ResponElimina
  3. Mare meva!! Quina passada! Us ha quedat una taula esplèndida per jugar i experimentar sense parar. Ara falta que el calor us deixi!!
    Bona feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies !!
      Doncs sí, a veure què passa amb les temperatures, si no ja m'hi veig passant les nits jugant-hi, jeje!

      Elimina
  4. Amb els pisos que tenim cal aprofitar tots els espais, oi? Us ha quedat molt bé i com dius la filosofia que ha acompanyat tot el procés, genial!
    M'he fixat que tu i en David aneu descalços per casa; nosaltres també ho fem! Ara, mentre t'escric puc sentir la frescor de la terra als peus i és un plaer...
    Besets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Síiiiiiii, a casa tenim els espais ben aprofitats, fins i tot el mini passadís que tenim , jeje.
      Jo sempre he anat descalça a casa, des de ben petita i al David li encanta, sí que és un plaer. Ara amb els balcons com espais de joc, hem de rentar els peus més sovint, abans de posar les sabates i d'anar a dormir, jeje.A l'hivern portem mitjons nòrdics, els que són antilliscants. Això sí, al pare encara lo l'hem pogut convèncer!

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  5. Fantàstic! Jo també sóc de les que em miro els voltants dels contenidors amb ulls imaginatius, jeje.
    Genial la taula d'experimentació i deixar que en David participi en la seva construcció: sembla en Bob el Manetes! Ja friso per veure què hi fareu, és tan interessant experimentar i descobrir al costat dels nens!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeej , de moment amb la calor que fa , no fem gaire cosa, al vespre-nit és quan s'està més bé, a més a més tenim una farola al carrer que ens il·lumina permanentment , així que ahurem de programar propostes nocturnes jejej.
      Moltes gràcies, una abraçada

      Elimina
    2. És que els contenidors són una passada , hi ha cada cosa.... A vegades m'agafen ganes de proposar fer alguna excursió per sortir dels del nostre barri a veure que trobem, jejej.
      Molts petonets !

      Elimina
  6. Quin espai tant ben aprofitat, FANTÀSTIC !!!!!
    Us ha quedat genial i tot el procés de fabricació una pasada, m'heu deixat bocabadada !!!!
    Ara a experimentar i fer descobriments sense parar, segur que en David s'ho passarà genial.
    Molt bona feina familia !!!!
    Petonets !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això esperem, a veure si descobrim com baixar les temperatures i llavors sí que serà ideal !!
      Moltes gràcies guapa!

      Elimina
  7. Pero qué chulada!!!!, y encima participación de peque, wowwww, yo no sé si habría podido. Bravo!!!.

    Besotes!!!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y tanto que sí podrias, si eres una manitas ( todavia recuerdo aquellas cortinas tuyas que yo seguro nunca hubiera podido hacer, jeje)
      un abrazo guapa

      Elimina
  8. Hola!!!
    Vinc arrel del comentari que has fet al meu bloc. MOLTES GRÀCIES!
    La veritat és que crec que alguna vegada havia passat per aquí, ja que em sonava molt el nom, però no havia caigut en què estàvem tant i tant a prop. Aquest bloc em servirà de molt, així que em passaré sovint.- Compta-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola !!

      I tan que t'havia de deixar un comentari, has estat tota una valenta! segur que més mares seguiran el teu exemple!
      Moltes gràcies , ens veiem doncs!!
      una abraçada

      Elimina
  9. Vinga, una altra admiradora dels contenidors i de l'anar descalça per casa. Súper fan d'ambdues coses, però encara més fan de la vostra taula i del raconet que heu muntat, però sobretot de com ho heu muntat, de com us heu implicat tots, de com hi heu participat... És fantàstic. Ja friso per veure-us en acció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies !!! ejejej, de moment anem provant i coneixent l'espai, a veure si les temperatures ens permeten fer alguna coseta durant més de 5 minuts, jeje.
      Una abraçada

      Elimina
  10. ohhhhhhhhhhhhh, qué espacio tan chulo os ha quedado!! Seguro que lo aprovecháis muchíiiiiiiiiiiiiiisimo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. eso esperamooooooooooooooos !! ya tenemos apuntadas algunas de vuestras propuestas, a ver si nos salen bien!
      besitos

      Elimina
  11. Un racó genial per gaudir-hi. M'encanta.

    ResponElimina