dimecres, 24 de juliol del 2013

Pedres creatives al balcó



Aquesta tarda ha estat creativa , a més a més , per fi hem pogut estrenar el nostre espai exterior ! 
Fa una setmana va caure un  aiguat increïble a la nostra ciutat ( 78 litres per m3, toma ya!) i amb pedregada! (granizo) . Se'ns va anegar el pàrking amb més d'un pam d'aigua, va petar el clavegueram ...Tota una aventura vaja. ... Total, que un cop havíem preparat bé el nostre petit espai, ho vam haver de tornar a muntar, de netejar , etc.. I com que fa un temps horrible i ha anat plovent a miques, fent ventades ...no podíem estrenar-lo  ...Però  avui tot s'ha conjurat per a que poguéssim fer l'estrena !


I, què hem fet? Feia dies que el David volia utilitzar la purpurina, però dins de casa va ser un petit desastre (vaja, que crec que d' aquí 10 anys encara en recollirem de purpurina , perquè va caure un potet  a terra ) .  També deia que volia fer pedres màgiques ... ho podem ajuntar? 



Hem agafat pedres de la nostra super col·lecció, recollides d'alguna de les nostres excursions al bosc.
Primer els hi hem donat una capa de cola barrejada amb aigua i tot seguit .... purpurina de diferents colors ! Entre nosaltres ... he hagut de tapar per dins amb mica amb cel·lo  els foradets   dels potets , perquè en sortia molta, molta, cosa que al David li encantava , però és que no calia, de veritat .
















Com podeu comprovar s'ho ha passat genial !! Ha triat ell els colors, però decantant-se pels pots més grans, que en rajava més quantitat 


























Un cop seques, els hi ha donat un toc amb guixos ....




L'anècdota :  ja he comentat en alguna ocasió que el David no té imaginació per a donar vida a  coses que no veu.  És  "cero patatero" en joc simbòlic . Algun dia faré una entrada perquè això em dóna molt que reflexionar . Doncs bé, me'l trobo mirant fixament les pedres tot seriot  , ha estat una bona estona . Què passa David bonic? mama... que no fan màgia !!! no fan res .... Ai mare, i ara que li dic ? Potser en un altre moment sí que en faran ... No li ha convençut la idea....



Mentre s'assecaven  hem agafat més pedres, d'aquelles planes que vam agafar en la nostra escapada a Roses . Fa dies que vaig veure una proposta al bloc " Els petits infants"   de la Magda que em va agradar molt (com a moltes de les que fa) . Es tractava d'exemples xulíssims per a pintar pedres. Aquí podeu trobar l'enllaç. N'hi havia un d'uns cotxes que em va semblar motivaria força al David ....

Vols fer cotxes amb les pedres ? síiiiiiiiiii

Doncs vinga, és el moment !


Ens preparem: pintura acrílica , pinzells, aigua ....

Ell ha triat els colors, les pedres ... únicament jo li anava canviant l'aigua del got , per a que no se li barregessin , que no li agrada gens  , i com que anava tan ràpid no donava a l'abast .




Triant els colors, obrint, posant-ho a la paleta, triant el pinzell  ... treball de psicomotricitat fina reeixit!




Les hem pintat per les dues bandes, així que hem hagut d'esperar a que estiguessin ben seques per a fer-ho .





Un cop pintades cal posar-los-hi les rodes ... amb què ho podem fer?
Provem amb taps , que en tenim molts?  Hem buscat parells iguals , ell ha triat quins volia amb cada pedra.






Aquí ve la meva part en exclusiva: he enganxat amb cola calenta els taps a les pedres, em semblava que era la manera més eficaç. Com que m'he cremat tantes vegades amb ella , no goso a que ho faci el David, que fa molt de mal.





Continuem ?  Hem tallat les finestres ( fetes amb etiquetes blanques ) i les hem enganxat a les pedres . Jo les he repassat amb rotulador negre . I així ens han quedat !!! Està entusiasmat amb els seus nous cotxes . 



Ara això sí, " han d'anar al taller ". M'ha demanat que els hi posi 4 taps- rodes  a cadascun , perquè no s'aguanten drets, que per alguna cosa els cotxes " de veritat ", tenen 4 rodes mama.  Val , ok, demà ho farem. 
Pensament lògico-matemàtic?  


Un cop més hem pogut gaudir de fer joguines nosaltres mateixos amb material reciclat i de la natura ...  i en un ambient distés, agradable, sense presses, al nostre ritme, sense normes -no en calen- sense tècniques ,  ... tot ha anat fluint amb naturalitat fins el final. Que bé !!

Crear amb les pròpies mans, amb recursos senzills a l'abast diari, reutilizar, reciclar ... tant de bo que, des del joc i la creativitat, esdevinguin una bona base dels valors en els que ens agradaria que el David pugui créixer i ser una personeta feliç, ara i en el futur. 


Una abraçada !




19 comentaris:

  1. Qué chuladaaa! me encanta es poco decir, saludicosss, hace... que no te comentaba!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias guapa. Y no te preocupes por no comentar que tu ahora tienes una preciosas ocupaciones !!!
      besitos

      Elimina
  2. Quin escampall de purpurina, ja sembla casa meva! I sí, la purpurina s'enganxa com un dimoni i després de rentar-los ben nets diverses vegades per treure-la de tots els racons, dues setmanes més tard encara vas a qualsevol lloc amb els nens i et diuen "ai, què té? li brilla la cara..." i només els falta afegir "mala mare"... però els agrada tant, fer-ne servir!
    I els cotxes us han sortit preciosos! Bona idea utilitzar taps de llet com a rodes! He de confessar que quan vaig veure l'entrada de "Els petits infants" també em vaig inspirar, però estic de reformes a casa i un xic mandrosa per posar-m'hi. Més endavant, suposo.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és que aquelles pedres pintades són una passada !!!
      Doncs sí la purpurina resistiria una atac nuclear, és indestructible. Jo crec que hauria de ser biodegradable jejej.
      Ànims amb la mudança doncs!!

      Elimina
  3. Totalment d'acord. La purpurina és... diguem-ne "insistent". Aquestes pedres màgiques són molt xules, igual que els cotxes. Pel joc simbòlic no sé... jo vaig estar molt temps preocupada perquè la Llum i en Biel no jugaven gaire amb objectes, deu ser quan ells rondaven els dos-tres anys. Em currava escenaris i presentacions suggerents, invitadores... però no tenien gaire èxit, hi jugaven una estona però abandonaven el joc i poques vegades el reprenien. No jugaven com "els altres nens" que he conegut al llarg de la meva vida laboral. Fins que em vaig relaxar i vaig ser capaç d'observar que el seu joc era molt més social que el dels demés. Perquè la seva peculiaritat és la dualitat, i qui vol joguines tenint una joguina que es mou, juga i pensa amb tu? Des d'aleshores, ells s'han anat acostant al joc amb objectes, i a mesura que creixen el seu joc també ha evolucionat.
    Si el David no fa joc simbòlic deu ser perquè no el necessita fer (potser ja t'ajuda a fer algunes tasques i no necessita jugar a que les fa?).
    Un petó enorme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per explicar la teve experiència amb els teus peques , a mi em passa igual. No " juga com els altres" . Però vaja, ja em vaig acostumant e intento adaptar-me jo al fer les propostes.
      També he pensat en el que dius sobre lo de que no cal joc simbòlic si hi ha coses que ja fa ell, com per exemple, la cuina. Però és clar... el coet que no vola .... això no ho podem fer a casa , ni enlloc !! ens ho hem d'imaginar per força, jejej.
      Merci, petonets!

      Elimina
  4. Uauuuuu m encanta!!!!! I ben ,ben brillants jejeje es que la purpurina es una passada.
    I els cotxes fantastics us han quedat la mar de "monus" una idea molt bona fer les rodes amb taps de plastic !!!!Segur que em David ha gaudit moltissim.
    I moltes gracies per anomenar el meu bloc.Ets un solete.
    MOLTS PETONETS!!!!
    PD: Perdoneu pels accents pero es q esvric des del mobil i encara no se com van ohhhhhhh

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies a tu per totes les idees que comparteixes, com veus ens serveixen molt !
      Una abraçada !!

      Elimina
  5. Ohhhh mha encantat!! Acabo de descobrir el teu blog! No sabia que teniem 'cotxes' tan xaxis a Roses!! Me mirare les pedres de la platja amb uns altres ulls. Quina edat te el teu nen? El meu problema es que jo no se que correspon a kina edat. La meva peque te 11 mesos y no se on buscar activitats per la seva edat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda!!
      El David té 4 anys . Per la teva peque podras trobar coses molt xules en els blocs en anglès que tinc a la part esquerra del meu bloc , hi ha molts que són famílies homeschoolers que tenen grans idees per totes les edats.
      Una abraçada

      Elimina
  6. Què xulo! El meu fill encara no està prou motivat amb les pintures, però la purpurina...segur que li agradaria...massa! Jajajaja!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és que és molt xula, jo ho entenc la mar de bé, però és tan punyetera ... jejej!
      Una abraçada

      Elimina
  7. M'encanten les vostres pedres. Una amiga ens va regalar pedres amb decoupage de servilletes, per si vos inspira.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ui, massa fi per nosaltres, sempre he cregut que això del decoupage és per a amns delicades, de totes maneres , ho tindrem en compte!
      Una abraçada

      Elimina
  8. qué chulos estos coches!! Se los enseñaré al peque de esta casa para ver si le apetece hacerlos!!

    ResponElimina
  9. Great project! The kids look like they are having such fun! Thanks for sharing with us at Eco-Kids Tuesday! Hope to see you again today!

    http://likemamalikedaughter.blogspot.com/2013/07/eco-kids

    ResponElimina