dimarts, 11 de març del 2014

18.000 pollets i el David



Fa un parell de mesos vam fer una visita única : un granja de 18.000 pollets acabats de nèixer per nosaltres sols . El papa té una amiga , la Carme, que en té 3 de granges i ens en va ensenyar una . Va ser una experiència fantàstica, el David va estar tota l'estona literalment al·lucinat , no s'ho podia creure. 
La veritat és que és impressionant veure tants pollets junts i a més a més poder interaccionar amb ells.


Vinga que us ho expliquem una mica !!!

No es veu gaire bé l'expressió del David  ja que la foto ha quedat borrosa , però fins i tot  va fer un crit d'emoció! I no és per a menys, jo també em vaig quedar ben sorpresa, que bonic !!





18.000 pollets !!!




Cal caminar ben poc a poquet entre ells . Em va agradar la delicadesa i cura amb la que es movia per tal de no xafar-ne cap sense que nosaltres l' haguéssim avisat .






Un de les primeres coses que ens sorprenen és adonar-nos de l'instint reflex que tenen aquests animalets per tal de seguir el primer que es mou com si fos la seva mare. Cal dir que tot just feia uns hores que havien nascut . Aquests moments han estat preciosos per al David , deia : " tots venen cap a mi, que m'estimen?" Quan li hem explicat que els pollets creien que ell era la seva mare , ha començat a preguntar per les gallines, que on eren , que com havien post els ous .... Haurem d'anar a la granja on els ponen , allà sí que ho haurem de veure des de la barrera , que hi ha moltes normes higièniques .




La Carme ens ha convidat a observar, tocar , agafar , bellugar-nos ... tot un luxe de descoberta !!!






 Hem observat com i què mengen, què beuen ...




Poder agafar-los ha estat el millor de tot ( encara que estic segura que els pollets no pensaven  el mateix ...) .
Són suaus, delicats ... quina tendresa !

Hem de dir que el David va tenir la temptació de llançar-ne algun com a pilota, ja que ho semblen . Sort que ens en vam adonar a temps i ho vam impedir, encara que  només ho feia a un pam de terra .




 Vam ser-hi força estona , tot i que era tard la Carme va estar tota l'estona amb nosaltres gaudint de la descoberta del David . Ens va convidat a tornar quan vulguem i segur que ho farem.
A les properes visites veurem com els pollets es fan grans i grans .....


Un cop a casa van voler buscar algun vídeo de com les gallines de veritat ( no en dibuixos) ponen ous i surten els pollets , però no en vam trobar cap , vosaltres en sabeu de cap ?






Moltes gràcies Carme !!!

Gràcies a tu el David ha pogut tenir una experiència inoblidable . Novament ha pogut atansar-se, com d'altres vegades, als animals de granja i això és tot un regal !! 




Torno a dir que viure aprop d'un entorn  rural és un privilegi  !!!





15 comentaris:

  1. Ostres! Quin súper regal!! Ha de ser una experiència única!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstica, de veritat, ja tenim ganes de tornar-hi!
      petonets!

      Elimina
  2. Qué suerte!! vaya experiencia más chula! me imagino lo bien que lo pasasteis, yo sólo con ver vuestras fotos lo he pasado bien ;)
    Me viene a la cabeza la película Baraka, no sé si la conoces, es una película documental fantástica (aquí un enlace donde puedes verla http://vimeo.com/61431129. En varios momentos salen granjas de gallinas y recuerdo en concreto una escena donde están sexando pollos... no estoy segura de la sensación que despertará en un niño esta película, pero seguro que da que hablar, si puedes conseguirla, merece la pena probar... y ya contarás :)
    Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tengo el documental, así que lo veré ! Muchas gracias guapa!

      Elimina
  3. Vaja!...quina experiència pel David! Trobo que el contacte amb animals és fonamental pels nens; desenvolupen el respecte i l´estima cap a ells...i s´ho passen d´allò més bé!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que en totes les visites que hem fet a granges el David s'ho ha passat en gran, li encanten els animals i sempre els tracta super bé. És un goig !
      Petonets guapa!

      Elimina
  4. Una experiencia chulisina!!! Me he emocionado con los pollitos siguiendo a David!!! Que bonito!!!

    Besotes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, es una pasada como siguen a cualquiera, que curioso . El estaba emociaonadísimo, es muy bonito ver y sentir como vienen a picotearte los pies y estar cerquita tuyo.
      Un abrazo guapisima!

      Elimina
  5. Fantàstic! Estic amb tu amb això de que viure en un entorn rural ofereix moltes opcions interessants als nens. Nosaltres tenim la sort de tenir uns avis en entorn rural i uns altres en entorn mariner i dels dos llocs en tenim experiències fascinants que ara que ve la primavera i les ganes de sortir tinc previst anar escrivint.
    La de visitar una granja de pollets encara ens falta tot i que anem preguntant per on n'hi ha alguna...
    En fi, de moment, els meus petits estan fascinats mirant aquest vídeo de youtube en el que es veu a tems real el naixement d'un pollet. Potser al David li agrada:
    http://www.youtube.com/watch?v=qs5nShDSkeU
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que el veurem !! és emocionant i tot !! estic segura que li agradarà i farà un munt de preguntes .
      Estem esperant les vostres experiències primaverals!
      Una abraçada

      Elimina
  6. Ohhh...qué maco....devia flipar a base de bé!!!
    M'encanta el video que t'ha posat Manetesicostes, segur que li agrada molt al David!
    Muas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que va flipar ! no podia parar quiet ...
      El vídeo és molt maco, quan el vegem ho expicarem !
      Petons!!

      Elimina
  7. Quina passada! En David té molta sort.

    ResponElimina