dijous, 7 d’agost del 2014

Arròs negre amb all-i-oli de pebre vermell



Avui tenia musclos i cloïsses que havíem comprat molt bé de preu . En un súper que tenim al costat de casa , de tant en tant, gairebé cada setmana i més els dissabtes al vespre, posem aquests junt amb els punxents i les navalles a 1€ els 500 gr, la qual cosa està molt bé. 

 He fet els musclos al vapor, després les cloïsses amb un ditet d'aigua. Els he reservat, així com, per separat l' aigua de coure'ls. 
He posat a la paella ceba i pebrot verd. Quan ha estat fet, he afegit l'aigua de coure els mol·luscs, les cloïsses i els musclos tallats a trossos petits, he deixat algunes cloïsses senceres perquè a tots ens agrada molt rostar-les . També hi he posat la  tinta negra ( venen en bossetes a la secció de congelats) . He deixat que fes xup-xup uns minuts i he afegit l'arròs. Tot  a ull. He anat remenant de tant en tant, afegint aigua calenta quan he cregut que calia. 

Vam veure en una fira d'artesania, una mostra de cuina on el van fer amb all-i-oli de pebre vermell, que no té més secret que afegir-ne una culleradeta al all-i-oli normal. Estava boníssim. així que avui ens ho hem copiat.

I el resultat :



Molt bo !!!

Per als que vulgueu una recepta explicada  "com Déu mana " podeu trobar-ne una aquí, al web de "Directo al paladar" que a mi , personalment, m'agrada molt. 



L'hort torna a donar els seus fruits amb  abundància . Així que , com l'any passat, porto dos dies  ( i els que em queden ...) enclaustrada a casa  fent samfaina, salsa de tomàquet, albergínia, pebrot , ceba caramelitzada.... tot en grans quantitats per aprofitar bé el que tenim , congelar-ho i poder-ne gaudir durant la resta de l'any.



Gràcies a la generositat de l'hort , que ens dóna més del que podem necessitar, i a la del padrí, podem anar repartint els seus fruits entre els nostres amics, la gent del poble ....  Això és més gratificant que quedar-s'ho per un mateix a costa de no repartir-ho, i evidentment molt més ètic que no deixar-ho fer malbé.  Quants més en puguem gaudir, més contents estem tots.


Avui he fet uns 8 litres de gaspatxo, també el congelarem. Quan l' hagem de fer anar, només caldrà tornar-lo a passar per la batedora , que es barregi bé, posar-li un rajolinet  d'oli i queda com si estigués recent fet !!

De  moment una ampolla ens la reservem per demà que tenim un sopar amb uns amics !!!





A veure si els hi agrada !!




3 comentaris:

  1. Aquest finde vaig llegir el teu post i em va inspirar per fer un arrosset negre el diumenge que estava de vici!! El primer de la meva vida i va quedar espectacular! Merci!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa que guai !!!!!! me'n alegro per lo de la inspiració i de que et quedés tant bé, mmmm, és que l'arròs negre té un no se que ... nyam !!
      abraçadessssssssssssssss

      Elimina
  2. Pues nunca he probado el arroz negro, pero me lo apunto, porque somos muy arroceros en casa. El huerto es genial: la de cositas que os da!! Que alegría!! También me apunto lo de congelar el gazpacho, que cuando es temporada de tomates puedo comprarlos buenos, de huerta... y así los disfrutamos todo lo que podamos!

    Besotes!

    ResponElimina