dimecres, 3 de setembre del 2014

Intercanvi de material escolar . Banc de temps de Lleida




L'Anna , des del Banc de temps de Lleida (una iniciativa que val molt la pena ,  un altre dia us ho explico amb més detall ) ens fa arribar aquesta bona, boníssima  proposta :







INTERCANVI DE MATERIAL ESCOLAR

Deixa el que no facis anar, 
emporta't el que necessitis 
(colors, estoig, llibretes, material fer fer esport o activitats extraescolars...)

Tothom hi és convidat. 
Fes-ho córrer!!


 Ens trobarem dissabte 6 de setembre de 10 a 13h. 
Al carrer  Pau Claris 12- 
Ateneu Popular de Ponent 



Foto de Banc De Temps Lleida.



Busqueu una estoneta per mirar-vos el web del Banc de temps , com funciona, que és ,ofertes, demandes... La seva filosofia, com la de molts i moltes de nosaltres , és la de poder crear alternatives a un món que es mou només per diners, oferint una possibilitat real , concreta , d'intercanviar serveis basant-se en l'aportació de temps dels sòcies i sòcies. 

En les seves paraules:

És un sistema d'intercanvi de serveis per serveis. Proposa l'avantatge de fomentar les relacions socials i la igualtat entre diferents estrats econòmics. En ell el temps de cada participant es valora per igual, tant si ell / ella és un principiant o un expert àmpliament capacitat i a més és una eina per revitalitzar la vida de la comunitat.

La salut de les comunitats depèn de la creença que les accions del present tenen gran significat per al futur. La més efectiva i eficient manera de construir capital social és generant reciprocitat d'una manera més àmplia. D'aquesta manera, la confiança i els compromisos cívics es reprodueixen automàticament.




De veritat, val molt la pena . Jo aviat m'hi faré sòcia. No me'n havia fet encara perquè pensava que no tenia res a oferir ni a aportar  , però tot mirant les demandes he vist que sí puc ajudar a algú en una cosa concreta.


En una propera entrada us ho explico !!!





6 comentaris:

  1. Quina bona idea !! Jo formo part del Banc del Temps de Granollers (tot just fa un any que hem començat) i ja proposaré un intercanvi d'aquest tipus !!
    Gràcies per compartir-ho !

    ResponElimina
  2. Està molt ben pensat! Llàstima que ens agafi una miqueta lluny... Un petonàs.

    ResponElimina
  3. Los intercambios me gustan un montón... y tratamos de participar en todos los que podemos: juguetes, ropa, libros, etc. Es una manera preciosa de darle una segunda vida a un montón de trastos que acumulamos.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si señor, nosotros no pudimos ir porque estábamos de vacaciones, aunque no necesitábamos tampoco nada, aprovecharemos todo lo del curso pasado...

      Petonets també per tu!

      Elimina