dilluns, 2 de juliol del 2012

Fem paper reciclat amb espígol

Fa mesos, em sembla que va ser cap a l'octubre passat, al 2011, vam fer paper reciclat, aprofitant que el David començava a retallar amb tisores.

Com que a mi m'agrada molt tot el tema de les manualitats ,sempre he fet coses davant el David i amb ell. Per aquelles dates ni se m'havia ocorregut deixar-les les tisores,  doncs un dia les va agafar i va començar a retallar. Vaig al·lucinar. Ai, ai, ai... què fa ?  Pel que sembla va ser un aprenentatge molt espontani, ja que jo pensava que li havien ensenyat a l'escola i es veu que no, que van retallar un parell de vegades i prou. Li vaig comprar unes tisores amb la punta protegida i au ! a fer-les anar .
Els infants  tenen una gran capacitat d 'aprendre d'allò que veuen fer, no creieu ? Cada vegada ho veig més clar, són espongetes .

Doncs vinga, aprofitant que va estar uns dies retallant i retallant li vaig proposar utilitzar els paperets per fer una activitat nova : paper reciclat, encara que ell no tenia ni idea del que li estava parlant, lògicament.

Vam tallar paperets petits de colors, blanc, de propaganda ...
 i els vam posar en aigua calenta

Després d'una estona estovant-se ( que guai putinejar-hi !!) posem la barreja
dins el robot de cuina per triturar -la.

Li agrada molt trastejar amb els instruments de cuina ...
 és que són una temptació!!

Posem la barreja triturada, a la que li hem afegit una mica de cola blanca
en uan safata- colador, la vaig trobar als xinos. I un cop feta, la treiem i la
posem en la nostra particular " premsa" durants uns dies.

No tinc fotos del resultat, va quedar una cartolina super gruixida de color gris amb la que vam estar jugant uns quants dies.


Doncs fa uns dies, aprofitant que el David ha agafat una aficció al paper de water  i a remullar-lo i deixar-lo per tot el lavabo( als vostres els hi passa ? digueu-me que sí, por fa !! jjejej) vaig pensar que en podríem tornar a fer, però aquesta vegada de color blanc, més " finolis".


Genial !! paper, aigua calenta , exprimim, remullem, tallem ...
Afegim la cola blanca, triturem i colem ...
Ho posem de nou sobre la reixeta , amb una safata que reculli l'aigua.
Apretem bé. Afegim unes floretes d'espígol que ho faran més bonic...

Un cop feta i escorreguda, la deixem uns dies sota tots els " tomos "
de l'enciclopèdia , com que fa tanta calor no ha costat gaire assecar-ho  ...

Doncs més o menys aquí ho teniu !! L'he enganxat
 en una cartolina per a que tingui més consistència
perquè ens va quedar un mica tou.
I fa una oloreta...mmmm!!!

Què en farem del nostre paper?  ... de moment són les tapes de ... una llibreta, un àlbum ....? ja ho veurem !!!

Tot fent el paper treballem la psicomotricitat fina, el tacte, la pressió per escòrrer el paper, la diferència de textures, el concepte de procés, moll, sec, tou, dur, volum, .....

Hem anat mirant les fotos dels procés amb el paper reciclat a la mà, recordant com l'hem fet ... No se si el David pot entendre bé que ha passat, ja que com que no parla massa bé no hi ha un feed back que m'ho corrobori, però el que sí se és que li ha agradat fer-ho. I a mí també !!


3 comentaris:

  1. A nosaltres ens agrada molt fer paper. Vam comprar fa temps la reixeta per colar el paper a Internet, però ara ja no la trobo i en veure's a vosaltres ens han entrat moltes ganes de tornar-ne a fer. A veure si la trobo en un xino...

    ResponElimina
  2. Gràcies per compartir-ho. Segur que ho posarem en pràctica.

    ResponElimina
  3. Oh that's so pretty and such a great idea practicing cutting skills. I remember making paper when I was little. I must give this a go.

    Thanks for linking to the Sunday showcase

    ResponElimina