diumenge, 26 d’agost del 2012

Un submarí a la piscina del barri


Hem redescobert les piscines del barri !

Fins ara anàvem a les del barri del costat ja que hi havia piscina petita  de 0, 40 m. , més una mitjana i una gran. L'altre dia vam anar a les del barri, on hi ha una de gran i un altra semi-mitjana, que deu fer uns 0,90 m d'alçada, més o menys.




Doncs ha estat tot un èxit i ja no hem tornat a les altres, estem descobrint que al David li encanta estar sota l'aigua, tot i que no aguanta la respiració gaire estona i surt a agafar aire tot sovint. Ell no es gaire alt, ha sortit a sa mare, tot i el tros de pare que té, així que fa peu de puntetes i estirant el coll, però em sembla que això encara li diverteix més.


S'ha de comptar que la piscina te escales de punta a punta que li donen més seguretat per a moure's per ella, en aquesta part, ell la creua tota sota l'aigua , tot aturant-se per agafar aire unes quantes vegades.. 


Vam provar d'oferir-li manguitos i se'ls va posar algun dia però la veritat és que sempre diu que no els vol. No se si això ho estem fent bé o no i hauríem d'insistir-li més per convencer-lo ( cosa que amb el David és gairebé impossible) per tal de que vagi experimentant un altre tipus de desplaçaments i de moviment dins de l'aigua ....




I gira com una croqueta ....


Al cap d'unes hores però, els ulls se li enrogeixen molt pel clorus . Avui ha estrenat unes ulleres d'aigua. Al principi les ha portat amb molt d'entusiasme però al cap d'una estona ja ha dit que no les volia, que li feien mal . A veure cap a on evoluciona la cosa....








Descansem una mica , que estem esgotats després de tanta moguda aquàtica 
Crec que aquesta activitat  afavoreix molt positivament la seva psicomotricitat grossa  (que és una part que cal reforçar-li ja que li costa coordinar alguns moviments ) perquè li permet moure tot el cos en un medi perfecte per a fer-ho, sobretot els braços , coll i cap, que és el que més li costa en terra ferma. 

Em fa l'efecte que el seu moviment és molt més fluid, més lliure, que li costa molt menys moure tot el cos, girar, desplaçar-se .... 



Valorarem la possibilitat de portar-lo a natació durant el curs , que a la nostra ciutat hi ha llocs que n'ofereixen, però primer ens els volem mirar bé, a veure si ens agraden, tot i que no entenem massa del tema. Sabem que ell s'ho passa pipa i nosaltres també, potser li aniria bé i li agradaria ....



De moment ens quedem amb lo molt que gaudeix i de la confiança que té amb el medi aquàtic.
En certs moments em fa envejeta i tot ! Quina enyorança d'aquells moments de petita a la piscina !!


14 comentaris:

  1. Camino, es fenomenal cómo está evolucionando David. No le insistas con los manguitos, está genial que bucee y que tenga plena confianza con el medio acuático. Bucear le va a dar mucha autonomía y confianza.
    Sobre los cursos de natación siendo que le está gustando tanto el medio acuático podríais aprovecharlo y probar, según la metodología que utilicen le gustará más o menos, pero eso si no lo probáis no lo sabréis.
    Me alegro mucho de verlo así de bien!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias !! probaremos en INEFC o bien en el Sícoris a ver que tal, me da un poco de "yuyu" que , como a él le gusta ir a la suya, le apuntemos y luego no quiera ir cogiéndole mania al agua, que a veces reacciona así cuándo algo no le va.

      Elimina
  2. Que gusto da verlo difrutar tanto!!!! a piratilla tampoco le gustan los manguitos y le pongo una especie de salavidas que venden en decathlon, va muy bien. Ya nos iras contando, un beso!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que a David le gusta probar por él solo .... a ver si dura....

      Elimina
  3. Per l'experiència que tinc amb els meus fills, fas bé de mirar amb detall la metodologia, doncs pot passar que facin sessions de tres quarts d'hora i es passin més de mitja sessió assegudets a la vora de la piscina esperant el seu torn... No hi ha res que els doni més seguretat que compartir l'estona de bany amb els pares, estona que aprofiten/aprofitem al 100%, i fan avenços espectaculars!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, a veure si trobem el que ens agradi, tot i que no entenem gaire sí sabem que el que no li agradaria a ell : quant més lliure i menys dirigida millor.

      Elimina
  4. Que gozada verles tan chiquitines disfrutar con esa naturalidad en el agua, sin duda tienes un pececito en casa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, verdad ? espero que si tiene una experiencia desagradable tb sepa superarla.

      Elimina
  5. Felicidades por el pececillo jejeje que bueno, como bucea
    y hace sus pinitos. Nosotros tenemos manguitos todavia.
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ha hecho un gran avance desde principio de verano. de hecho los manguitos los ha llevado bien poco, aunque cuándo lo ha hecho le ha gustado el poder flotar, pero creo que le va más el bucear.

      Elimina
  6. Veo a tu niño muy adelantado con la natación. Nosotros es algo que tenemos pendiente.
    No tenemos piscinas cerca y la playa tiene demasiado oleaje a veces para él, no nos parece una buena alternativa de momento.
    Quizá estamos teniendo más miedo del que debiéramos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo creo que ellos nos marcan lo que pueden y quieren hacer, el como y el cuándo. Quizás podeis aprovechar lo que queda de buen tiempo y al menos probarlo, en la playa o en alguna piscina. Si le gusta disfrutará un montón. David no para de reir cuando vamos, jejej.

      Elimina