dijous, 27 de setembre de 2012

Pastís de xoco i una sorpresa !


Aquesta tarda hem fet un pastís de xocolata .
He de dir que , per una banda, a mi la xocolata no m'agrada ( sóc incapaç de beure'm ni una mica mica d'un  got de la desfeta per molt fred que faci i per molta gana que tingui) . Per altra banda, tot i que m'encanta cuinar , fer pastissos i similar no em va gens. I, a sobre, em surten uns desastres .... Recordo un dia, amb unes galetes que vaig fer, que el Ramon no deixava de dir-me que les havia de patentar com a alternativa al formigó. I tenia tota la raó del món ! No hi havia manera de clavar-hi les dents !!

Per sort a cap dels tres ens agraden gaire els dolços.

Però avui estava inspirada...
-David, fem un pastís de xocolata? 
-síiiiiiiiiiiiii

He trobat una recepta fàcil i ràpida. Genial.



Aquí teniu els ingredients : 










Separem els rovells de les clares. El David ho ha volgut intentar tot sol i se n'ha sortit prou bé de trencar-lo, però com que ho necessitàvem per separat i al voler ensenyar-li com fer-ho, m'ha dit que no, que ho separés jo . He separat les clares i li he donat a ell la mitja closca amb el rovell a dins per a que ho aboqués en un altre bol.













Doncs vinga, a muntar les clares. Ara ja ho fa tot sol , el procés sencer, no cal que l'ajudi a res, només endollo i desendollo la batedora elèctrica .Primer es baten soles i després amb la 1/2 del sucre per a que quedin ben fortes.

 Un bon exercici de vida pràctica i autonomia, no li ha caigut res a fora, agafa el bol sempre perquè sap que es pot trencar, no aixeca la batedora perquè sap que escatxiga ... Tot fruit de l'experiència fins ara i de la confiança , és clar.

Per cert ... aneu-vos fixant en el davantal tan xulo que porta el David  .... i després us explico ;) .



Un cop les clares estan ben fortes, batem els rovells amb l'altra 1/2 del sucre. 
Afegim la xocolata i remenem.




Afegim la farina  tamitzada i el llevat. Nosaltres ho fem donant copets amb un colador.
Que guai !! Una pluja de farina fineta, fineta.

Imprescindible: el control digito- bucal de qualitat !! :)



Remenem bé i anem afegint poc a poc les clares.
No oblideu el segon control digito-bucal ( i el tercer, i el quart ... sort que tot queda a casa...) .


L'hem posat al forn 30 minuts a 170º i calor només per baix.

He desfet xocolata de cobertura amb una mica de llet  i al treure'l de forn li he posat per sobre....

Ostras !! això ho hem fet nosaltres  ? 
I no està cru ?
i no s'ha cremat ?

NOOOOOOO

Està boníssim !!!


Fàcil, ràpid i bo. N'hem gaudit els tres per postres.



I la sorpresa ....... ?

Doncs la sorpresa la vaig tenir fa unes setmanes quan vaig guanyar el sorteig de La Kamiseta  que és un bloc d'una mama artista, creativa , original i molt divertida. Doncs sí, em va tocar !!!! Quina il·lusió !!
L'altre dia va arribar el paquet , ai ... quina emoció, de veritat !!
I a dins no només hi havia allò que havia guanyat, no. La Mª José, que a banda d'artista és encantadora, ens havia enviat aquest davantal pel David !!!

A què és xuloooooooooooooooo ? Doncs les fotos no fan justícia a la seva creació , té uns  acabats perfectes, un qualitat de roba fantàstica , un disseny bonic, detallets senzills  ( com a mi m'agraden ) que ho fan únic. I a més a més pràctic.
Entre nosaltres , aquesta mama té alguna cosa de bruixa bona o de fada, perquè fa uns dies vaig pensar que el davantal del David se li havia quedat petit i que en necessitava un altre. 



I com no podia ser d'una altra manera,aquella mateixa tarda ho vam estrenar tot fent pizzes !
L'únic que em sap greu és que ja s'ha tacat  ....


Doncs hi ha dues cosetes més ... però com que encara no les hem estrenat, només us faig un petit avançament :


Passeu-vos pel seu bloc, ja veureu quin munt de samarretes  que té divertides i originals, totes són diferents i úniques,  fetes a mà amb molta cura i dedicació. 
I a més a més, ja us ho he dit, és encantadora i molt detallista .

MªJosé, moltes gràcies de nou !!! ja veus que al David li ha encantat !!! I a nosaltres també !!!

Ets una artista !!

I  quan ho estrenem.... nova entrada al bloc amb la resta de creacions  !!




17 comentaris:

  1. El pastís te una pinta estupenda ... a mi si m'agrada la xocolata ... mmmmm !!!

    I el davantal és molt xulo !!!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la recepta. A mi m'agrada la xocolata tant o més que al David!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si tens una estona lliure, tens un pastís !!

      Elimina
  3. M'has tret els colors!!!!!
    Aquest pastis te molt bona pinta! em sembla que caurà aquest cap de setmana, que a casa tinc dos devoradors de xocolata :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que caigui, que caigui !! ... i ja ens explicaràs ....

      Elimina
  4. Quin cuiner més aixerit!!! gràcies per la recepta Camí!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí li va agradant això de la cuina , sí .....

      Elimina
  5. Quin petit chef que teniu per casa, e?? em sembla que per aquí també ens animarem a provar aquest postre, ...mmmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vinga, ja ens explicareu, que tal, la veritat és k és molt fàcil i ha quedat bo. Suposo que els xocolateros diran que té poc gust , però a mi ja em va bé, jejej.

      Elimina
  6. Chulísimo el delantal y apetitoso el pastel.
    Ya me traía yo a tu hijo esta tarde para prepararme la merienda, jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nada, pues ya le comento a ver si tiene un hueco en la agenda .... jejej

      Elimina
  7. El control digito-bucal és súper important, jeje! Per aquí també el practiquem.
    Les "Kamisetas" són precioses!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja ... és que és tota una temptació !!!!

      Elimina
  8. Now that looks delicious.

    Thanks for linking to the Sunday showcase.

    ResponElimina