dimecres, 26 de juny del 2013

Dues setmanes sense carn : receptes



Ja feia temps que ho anàvem dient : hauríem de reduir el consum de carn per millorar la nostra alimentació. Tot i que no mengem fregits, ni plats precuinats, ni bolleria industrial ( ni de l'altra , que no ens agrada gaire el dolç), ni begudes carbonatades , ni embotits , hem fet una aposta per a donar un pas més . Jo vaig ser vegetariana durant uns anys i és una etapa que recordo de bon grat.

Doncs ja portem dues setmanes en que gairebé no hem consumit carn ! Només el pollastre a la brasa que vam fer dissabte a casa del padrí ( i que queda la mar de bo, tot sigui dit ) . I no se si serà això, però la veritat és que porto uns dies que dormo molt millor .

I què és el que hem menjat ? Ens agraden molt els llegums, així que els hem fet de diverses maneres, totes elles " estiuenques" , amanides vàries,  etc, etc. Hi ha tantes receptes boníssimes i sanes per la xarxa!! No us fa l'efecte que, a vegades, mengem carn per " inèrcia" i que això fa que els nostres àpats siguin poc "imaginatius" ?  

Us poso per aquí alguns dels plats que hem anat menjant aquests dies , per si us ve de gust fer-ne cap, tots són molt fàcils, us ho asseguro!








Amanida d'avocat

Avocat, tomàquet , all, ceba , menta, julivert , suc de llimó , oli d'oliva i sal. 















Vaig buscar unes receptes de cuina libanesa i vaig fer : 




Hummus 

He posat cigrons a remull durant tota una nit , després els he cuit una bona estona.
En el got de la picadora he posat: oli d'oliva, un all cru , un raig de suc de llimó, una cullerada de tahini ( paté de sèsam) feta a casa, sal i els cigrons . Es trinxa al gust .

Per a fer el tahini: he comprat sèsam cru i l'he torrat poc a poc, després l'he molt amb el molinet de cafè, i l'he passat per la batedora amb una mica d'aigua. ja veureu quina olor que fa !! A més a més, el sèsam és una font increïble de calci. 










Mutabal o babaganoush ( paté d'albergínies) .

Dissabte vaig escalivar albergínies i  pebrots , així que en tenia a casa.

Albergínia escalivada , alls escalivats (1 cap d'alls a foc molt lent amb una mica d'oli d'oliva ), sal, tahini, suc de llimó. Es passa tot per la batedora i ja està !!















Hem estrenat el balcó per sopar ara que encara no fa aquella calor insoportable típica de les nostres terres. 

Hummus, mutabal, pa libanés ( no, mentida, semblant: són aquelles "tortitas"  sudamericanes , però són molt semblants) i amanida de llenties (és com la d'advocat però afegint-hi llenties ) . I un got d'orxata fresca, que no falti!! ( sí, ja ho sabem. no és gaire sana , però és que ens agrada taaaaaaaaaaaaaant) .









I més de la nostra terra :








Arròs amb bolets

Hem comprat una bossa de bolets congelats ( la veritat és que fa una oloreta quan l'obres, mmmmm) , els he sofregit amb una mica d'all .
He cuit arròs basmati , he fet uns ous remenats i ho he barrejat tot.
Nyam, nyam !!

















Empedrat de cigrons 

M'agraden molt els cigrons , seria capaç d'obrir un pot i anar-los menjant un per un  igual que un altra persona menjaria olives o patates fregides. No entenc com hi ha gent que no els hi agraden, però si són boníssims!!!

Cigrons cuits, ceba, pebrot , all, julivert, orenga, romaní ( tot del nostre balconet, em fa una il·lusió !! ) tot trinxadet, oli d'oliva , un raig de vinagre de poma , sal al gust. tot barrejat i deixat unes hores a la nevera que agafi bé el gustet i .... " pa dentro"!!











Puré de carabassó 


Els primers carabassons de l'hort del padrí han estat per a nosaltres !!
Els he posat amb patata i porro a la vaporera .  He trinxat ceba i l'he sofregit . Un cop tot fet, ho he barrejat i  passat per la batedora amb una mica de llet , he sofregit una mica de pa en oli d'oliva i he posat els darrers vestigis que ens quedaven a la nevera  de pernil dolç , una mica de julivert i au! Fet. 













I com no, en aquesta casa no pot faltar: gaspatxo!!!

Cada dissabte al matí anem al mercat a comprar les verdures de la setmana . Amb una bona provisió preparo un parell de litres ( o més ) de gaspatxo: bo, sa, rico, rico: què més es pot demanar? 
1 Pebrot vermell , 1 cogombre, 1 ceba, all al gust, 1,5 kg de tomàquets pelats madurs . Tot al got de la batedora, ben trinxadet amb oli d'oliva, un raig de vinagre i sal al gust .
Mmmmmmmm  !! Ens agrada molt, fins i tot al David que les verdures li costen molt de menjar. 








La veritat és que cuinar m'agrada molt, però si és tracta de fer coses sanes, la satisfacció es multiplica molt més, no us passa el mateix a vosaltres ? 


Si teniu cap suggeriment de receptes no dubteu en compartir-les, que estem desitjant ampliar el nostre petit receptari !!

Una abraçada !!








19 comentaris:

  1. ¡¡¡Que rico todo!!! tiene una pinta estupenda, me apunto las ideas!! un abrazo!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. buenooooo, con la de cosas ricas que tenies en vuestro huerto seguro que so salen la mar de sabrosas !

      besitos

      Elimina
  2. Mmmmmm!
    Tot fa una pinta increïble!! No sabria amb quina quedar-me!!
    Ara, l'hummus i el mutabal els faré segur segur...perquè per aquesta casa els cigrons i les albergínies van que volen ( i aquestes receptes no les hem provat mai!). Ara doncs, no hi ha excusa!
    Muxets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres doncs us agradaran molt !!! hi ah diferents receptes per la xarxa, totes boníssimes !
      petonets i gràcies !

      Elimina
  3. Mmmmmmmmmmmmmmmmmm quina bona pinta, em fas venir salivera hehhehehehehehehehehe
    Jo ja t'ho he dit altres vegades que la cuina no és el meu fort, però alguna d'aquestes receptes haurem de provar veritat????
    A veure si m'animo per les vacances !!!!
    Petonets !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vinga, que són molt fàcils i estan la mar de bones, segur que repeteixes !!
      petonets guapa!

      Elimina
  4. Que rico!!! Nosotros no somos vegetarianos pero casi. Tomamos mucha legumbre, verduras y fruta. Tengo además un libro de recetas maravilloso, La cocina vegetariana, con un montón de ideas para todo tipo de vegetarianos -desde crudívoros a la los que toman de todo salvo carne y pescado-. Asi que inspiración no nos falta!!

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, hay verdaderas maravillas en cuanto a recetas vegetarians, me parece que me estoy volviendo a animar, jejej.
      besitos!

      Elimina
  5. Doncs tens tota la raó. Ja fa dies que hi penso: he de reduir el consum de carn, hi ha alternatives que també són igual de sanes. Sí, coincideixo amb tu, jo també he entrat en aquest espiral addictiu i del que en manca creativitat i originalitat en els àpats (s'ha de dir que una de les raons és la manca de temps per poder elaborar menjars com "déu mana"). Moltes gràcies per mostrar-nos la teva experiència. Prenc nota! El canvi està a punt d'arribar. Petons ben sans.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs endavant Joel !! els plats que he posat aquí són molt senzills i ràpids de fer , i nutritius . a més a més l'hummus i el mutabla es poden conservar uns dies en la nevera, així que es pot repetir i menys feina !
      Jo crec que aquest esperit per l'alimentació " sana" s'encomana, oi que sí? jeje
      Doncs ja ens explicaràs què tal el canvi, jo estic força engrescada, aniré compartint més plats des d'aquí , que ja tinc la càmera regarregada jiji.
      petonets i gràcies a tu!

      Elimina
  6. Caram quina feinada! I quina bona pinta que fa tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. noooooooooo, de veritat que és un moment !! . Però com que m'agrada molt el temps se'm passa més ràpid jeje.
      Me'n alegro que t'agradi !

      Elimina
  7. Ostres, quina bona pinta fan tots aquests plats! Des de fa un parell d'anys que sóc vegetariana (els nens i el meu company no, però gairebé, mengen poqueta carn (i si els l'he de cuinar jo, encara menys!)) de manera que aquestes receptes em vénen de perles... quina pinta... a més, necessitava actualitzar el receptari de llegums per a l'estiu... mil gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. que bé! me'n alegro molt que et facins ervei!
      Jo aquests dies n'estic cercant més . ja us les explicarem !
      I gràcies a tu!
      petonets

      Elimina
  8. qué rico todo, verdurita y verdurita, con lo que me gusta!!!!! voy a ver si las traduzco y me haga alguna en el veranillo. un besote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. pues mira que la verdura no es lo mio .... pero me estoy aficionando a redescubrirla, jeje
      Me alegro que te gusten.
      Un beso guapa!

      Elimina
  9. Yo tampoco soy vegetariana, pero no como carne, sólo pollo... ¡y tus recetas me encantan! A mi chico sí que le gusta la carne, pero como yo no como, pues sólo come muy de vez en cuando, cuando le entra el antojo!!.... El paté de berenjena y el humus nos encantan en esta casa... y esas ricas ensaladas también!! A mí lo que me encantaría es dejar la leche de vaca, pero es que me encanta... ¡y las otras (avena, arroz...) me gustan muy poco o no me habitúo!! Ahhh, y me ha enttrado ganas de gazpacho, que este año no hemos hecho todavía!

    ResponElimina