Com que ens agrada aprofitar els fruits de la terra, i més els que ens dóna l'hort del padrí, hem preparat codonyat amb poma.
El David ha ajudat amb els ingredients i a seguir l'ordre de la recepta per a que ens sortís lo millor possible.
Com ?
M'he inspirat en la recepta de codonyat que he trobat aquí i que ho explica pas per pas.
Primer, per poder fer la recepta adaptada per a que el David hi pogués col·laborar en agafar els ingredients , i seguir el procés de preparació, els he pesat per a poder-los posar en quantitats .
Ho he fet així per a que ell comptés el nombre de codonys (4) que corresponien a 2 kgs. per exemple.
També he posat els estris que necessitàvem i quants.
No se si m'he explicat gaire bé... he fet això per a facilitar que el David comptés els ingredients i els estris necessaris. |
Què hem posat ?
2 kgs de codonys ( 4)
2 llimons
700 gr de sucre
1 branqueta canyella
3 pomes fuji
La carabassa no entra dins la recepta, però és que li ha agafat un amor, que gairebé dorm amb ella :-) |
Anem comptant els ingredients ... les matemàtiques formen part de la nostra vida quotidiana ...
Un cop tenim els ingredients fem una ullada a la recepta per a saber què cal fer primer ... |
Ah sí, tallem els codonys nets, traiem les llavors i els posem dins l'olla. Ha volgut tallar-los ell: missió impossible!! són duríssims !! |
Codonys i llimons dins l'olla |
I aigua fins cobrir-los |
Mentre va bullint aprofitem el temps i avui pintem... un cartró enorme que ens va portar el papa... |
Doncs això... ara només ens queda gaudir-ne amb una mica de formatge, de raïm, de poma ... o tot sol !
Que bo, nyam, nyam !!
I continuem amb les receptes de la tardor ... avui per dinar hem fet uns canalons de carabassa i gírgoles amb salsa de formatge per llepar-se'n els dits ( ja us posaré al recepta, que val la pena fer-los) .
I demà anem a caçar bolets per fer algun àpat boníssim ... ens trobarem ? ahhhhhhhhhhhhh.
Ja us ho explicarem !!
M'encanta veure cuinar a en David. El codonyat vos haurà sortit deliciós, nyam, nyam!
ResponEliminaSí que està bo, sí, és un vici ...
EliminaTambé pots netejar els codonys i bullir los sensers. Un cop cuits i refredats, els peles, li treus el cor i desfas la pulpa. La resta tot igual
EliminaT'has explicat però que molt bé! Una passada tant la recepta com la manera de treballar a la cuina amb el David. Ah! I totalment d'acord: les mates estan a tot arreu! Millor motivar-los amb activitats de la vida quotidiana.
ResponEliminaUna bona abraçada de diumenge per als chefs!!!!
Sí, perquè si li agraden tan les mates com a sa mare que per comptar 2+2 m'hi passo una tarda sencera.... millor motivar-lo amb coses que li agradin, a veure si surt bé.
EliminaPetonets!
Ayy qué gusto me da ver a David cocinando, a mi mfe cuesta horrores la cocina, no es mi punto fuerte y me encanta veros, jajajajaja hasta me he propuesto a raiz de vuestro blog por lo menos hacer una receta al mes con Ernesto, lo cumpliré????? de momento el otro día hicimos crepes y genial. Esta entrada me ha recordado la gran cena con amigos que hiciste, no te la comenté pero me quedé de piedra con tus dotes culinarios!!! Besicos y a esta hora tengo un hambreeeee.
ResponEliminaSíiiiiiiiiiiiiii, anímate, anímate ! escoge cosas que te guste preparar, que no lleven mucho tiempo y ya verás que poco a poco te gustará más y más. Creo que cocinar , para los peques, es muy satisfactorio, creativo, favorece muchas cosas y además después puedes disfrutarlo en compañia !!
EliminaYa nos cuentas eh?
Besitos
Looks like a great time and good food. It's so fun to involve children in food.
ResponEliminaCathie
come visit me at toddlersthroughpreschool.com