dissabte, 27 d’octubre de 2012

Codonyat amb poma



Com que ens agrada aprofitar els fruits de la terra, i més els que ens dóna l'hort del padrí, hem preparat codonyat amb poma.  
El David ha ajudat amb els ingredients i a seguir l'ordre de la recepta per a que ens sortís lo millor possible.
Com ?

M'he inspirat en la recepta de codonyat que he trobat aquí i que ho explica pas per pas. 
Primer, per poder fer la recepta adaptada per a que el David hi pogués col·laborar en agafar els ingredients , i seguir el procés de preparació, els he pesat per a poder-los posar en quantitats . 
Ho he fet així per a que ell comptés el nombre de codonys  (4)  que corresponien a 2 kgs. per exemple.
També he posat els estris que necessitàvem i quants.

No se si m'he explicat gaire bé... he fet això per a facilitar que el David
comptés els ingredients i els estris necessaris.

Què hem posat ?

2 kgs de codonys ( 4)
2 llimons
700 gr de sucre
1 branqueta canyella
3 pomes fuji



La carabassa no entra dins la recepta, però és que li ha agafat un amor,
que gairebé dorm amb ella :-)


Anem comptant els ingredients ... les matemàtiques formen part de la nostra vida quotidiana  ...


Un cop tenim els ingredients fem una ullada a la recepta per a saber
què cal fer primer ...

Ah sí, tallem els codonys nets, traiem les llavors i els posem dins l'olla.
Ha volgut tallar-los ell: missió impossible!! són duríssims !!

Codonys i llimons dins l'olla

I aigua fins cobrir-los

Ho bullim fins que estigui tobet , a la recepta que us comento a dalt
diu que un cop freds es poden pelar, però és que la pell ha quedat tan fineta
que s'ha desfet també. Perfecte, menys feina.
I a més a més la pell conté més pectina, així que guayem en nutrició.
Hi posem la canyella. Afegim la poma tallada a dauets fins que estigui desfeta.
Xup, xup... xup, xup... ho sentiu ?

Mentre va bullint aprofitem el temps i avui pintem...
un cartró enorme que ens va portar el papa...

Afegim el sucre, triturem i deixem coure .
Veieu quin color més bonic va agafant?
A nosaltres no ens agraden les coses massa dolces, així que he posat
molt menys sucre que el que diu la recepta, concretament la 1/2.
Es va remenant sovint, aneu amb compte que escatxiga molt !
Quan la cullera s'aguanti sola dins la massa, ja la podeu treure del foc 

Ho poseu en els motlles i... a esperar que estigui fred !

Atenció: com que no he posat tant sucre no s'ha pres del tot, queda més
com una pasta que com un codonyat, però per nosaltres molt millor així !
La textura doncs, és diferent, però el gust ..mmmmmmm


Doncs això... ara només ens queda gaudir-ne amb una mica de formatge, de raïm, de poma ... o tot sol !
Que bo, nyam, nyam !!

I continuem amb les receptes de la tardor ... avui per dinar hem fet uns canalons de carabassa i gírgoles amb salsa de formatge per llepar-se'n  els dits ( ja us posaré al recepta, que val la pena fer-los) . 

I demà anem a caçar bolets per fer algun àpat boníssim ... ens trobarem ? ahhhhhhhhhhhhh.
Ja us ho explicarem !!



8 comentaris:

  1. M'encanta veure cuinar a en David. El codonyat vos haurà sortit deliciós, nyam, nyam!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que està bo, sí, és un vici ...

      Elimina
    2. També pots netejar els codonys i bullir los sensers. Un cop cuits i refredats, els peles, li treus el cor i desfas la pulpa. La resta tot igual

      Elimina
  2. T'has explicat però que molt bé! Una passada tant la recepta com la manera de treballar a la cuina amb el David. Ah! I totalment d'acord: les mates estan a tot arreu! Millor motivar-los amb activitats de la vida quotidiana.
    Una bona abraçada de diumenge per als chefs!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, perquè si li agraden tan les mates com a sa mare que per comptar 2+2 m'hi passo una tarda sencera.... millor motivar-lo amb coses que li agradin, a veure si surt bé.

      Petonets!

      Elimina
  3. Ayy qué gusto me da ver a David cocinando, a mi mfe cuesta horrores la cocina, no es mi punto fuerte y me encanta veros, jajajajaja hasta me he propuesto a raiz de vuestro blog por lo menos hacer una receta al mes con Ernesto, lo cumpliré????? de momento el otro día hicimos crepes y genial. Esta entrada me ha recordado la gran cena con amigos que hiciste, no te la comenté pero me quedé de piedra con tus dotes culinarios!!! Besicos y a esta hora tengo un hambreeeee.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Síiiiiiiiiiiiiii, anímate, anímate ! escoge cosas que te guste preparar, que no lleven mucho tiempo y ya verás que poco a poco te gustará más y más. Creo que cocinar , para los peques, es muy satisfactorio, creativo, favorece muchas cosas y además después puedes disfrutarlo en compañia !!

      Ya nos cuentas eh?

      Besitos

      Elimina
  4. Looks like a great time and good food. It's so fun to involve children in food.

    Cathie
    come visit me at toddlersthroughpreschool.com

    ResponElimina