divendres, 2 de novembre del 2012

Pintem estovalles pel cole



Al cole del David cada matí esmorzen una mica. És un moment que volen que vagi més enllà del simple fet de menjar quelcom. Ho fan tots junts , asseguts a taula, esperant-se uns als altres, preparant-se les coses ells mateixos...  un moment per compartir, treballar hàbits, fomentar l'autonomia. Ens demanen que portin poca cosa ( depenent del nen, és clar , el David com que menja poc, no és massa problema posar-li poquet, al contrari).

També ens han demanat que portem un tovalló per fer d'estovalles ( mantel) , ells mateixos s'ho posen a taula per no embrutar res. A casa  fem els àpats a la taula de la cuina, i no tenim costum de posar estovalles, ja que aquesta es neteja força bé. Tot i això al David li encanta la idea i ja ho comença a demanar i tot.

Aquesta tarda hem decorat els tovallons-estovalles del cole per a fer-los una mica més originals i més "nostres". Hem agafat els tovallons que ja portava i ens hem dedicat a fer d'artistes . Com no, per a que no hi hagi dubtes hi posarem el nom !

L'altre dia amb uns trossos de fusta , cordill i la pistola de silicona vaig fer uns segells amb les lletres del seu nom per estampar, i avui les hem estrenat! Vaig fer unes altres més grans que ja us ensenyarem.
També vaig trobar aquests segells d'escuma als xinos ( 1€).








Ha triat el color que volia : blau. Hem posat la pintura en un plat pla, ha sucat la lletra  i tot seguit l'ha estampat en la roba on ell ha volgut.
























 Tatxan !!! ha quedat força bé per ser la primera !!
I després hem continuat... quina va ara?  la A... la V.... Anàvem dient el so i poc a poc intentàvem relacionar-ho amb el nom de la lletra ( ell  coneix el nom , ara comencem a treballar els fonemes) .

















Quan ha acabat de posar-hi tot el nom ha continuat amb els segells d'esponja, triant el gran, el mitjà o el petit....




En el de color groc ahir vaig pintar jo les lletres del seu nom. Ell ha continuat decorant-ho amb més rodones de diferents colors i tamanys. 






No m'he pogut resistir a provar els segells d'escuma !!! he posat cercles més petits en blau fluix dins  els cercles grans que havia pintat el David, van molt bé!!



Les hem deixat assecar i després les hem planxat pel darrera , per a que la pintura ( acrílica)  quedi ben adherida, el David m'ha ajudat i tot , i això que no sap massa que és la planxa, que nosaltres no la fem anar !


Doncs ja tenim estovalles originals i úniques !
Ara només queda estrenar-les el proper dilluns a cole !

Bon cap de setmana!!!






9 comentaris:

  1. Divertida actividad y divertidos manteles. Un abrazo!!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Merci ! jo crec que ampliarem la col·lecció , jejej

      petonets

      Elimina
  3. Pero que bonitos os han quedado!!! Me parece una estupenda idea.... Me la apunto!!! :-D Besosss

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. gràcies ! el que més m'agrada és que a ell li hagi agradat fer-ho.
      petonets

      Elimina
  5. Que xules !!!!!
    En David està fet tot un artista !!!!!
    Una idea molt original i creativa me l'apunto !!!!
    Segur que ja està desitjant estrenar aquestes estovalles tant "estupendes "
    Petonets i acaba de disfrutar el cap de setmana !!!!

    ResponElimina