diumenge, 12 d’abril del 2015

Els camins més perillosos per anar a l'escola, al 33



Hola !!!

Avui una entrada rapideta per a compartir un esdeveniment que acabo de conèixer.  TV3 , al Canal 33, comença a emetre un documental de 5 capítols titulat 
"Els camins més perillosos per anar a l'escola" .

No he trobat massa informació , però penso que pot ser el mateix que vaig veure fa un temps en un altra cadena , a hores intempestives de la matinada , en un canal de documentals. Em va impactar molt conèixer la duríssima realitat de tants infants en el món per poder acudir a l'escola, en condicions realment perilloses i angoixants que hauríem de poder canviar entre tots i totes, començant per conèixer-les , denunciar-les i demanar  actuacions institucionals  urgents .

Penso que és important poder veure-ho i fer el discerniment amb els nostres fills i filles , poder comentar-ho, parlar-ne des de la pròpia responsabilitat i capacitat de fer que les situacions injustes canviïn .Aquells infants ens necessiten per complir els seus somnis i drets per una educació i vida dignes, a l'igual que els nostres fills/es poden fer-ho, ells també n'han de poder. 


Us deixo aquí una petita sinopsi de la pàgina de TV3


La sèrie documental "Els camins més perillosos per anar a l'escola"



Tots sabíem el camí per anar a l'escola. El fèiem cada dia. Però no era pas com aquests. En aquesta sèrie, acompanyem nens i nenes que viuen en poblets aïllats en zones remotes i hostils, mentre recorren els camins més perillosos del món per anar a l'escola. Tot per tenir l'oportunitat de formar-se i tenir una vida millor. Acompanyem els nens per aquests camins, metre ens parlen de les seves experiències i els seus somnis. I els pares ens expliquen la seva angoixa pensant en el que els espera als seus fills. També veiem els llocs on viuen i les seves condicions de vida.

Els 5 capítols dels camins més perillosos per anar a l'escola estan dedicats als nens que viuen als llocs més recòndits i extrems del planeta: a les altes muntanyes del Nepal, a la Sibèria extrema, a l'Himàlaia indi més gèlid, al mig de l'immens llac Titicaca i a la salvatge sabana de Kènia.



Un grup de nens nepalesos a "Els camins més perillosos per anar a l'escola"

Diumenge, 12 d'abril, a les 21.45, el canal 33 emet el primer capítol de la sèrie documental "Els camins més perillosos per anar a l'escola" amb un grup de nens nepalesos com a protagonistes.

Al Nepal, un grup de nens baixen del seu poblet per camins de muntanya, travessen cada dia un riu d'aigües braves amb una cistella rovellada que penja d'uns cables dubtosos i després fan autoestop per arribar a l'escola de la ciutat. Els atrotinats camions que els recullen sovint tenen accidents. En el viatge de tornada els tocarà repetir aquest trajecte esgotador i perillós, i aquest cop costa amunt, per postres.


Que l'emeti TV3 ja és una petita garantia. No sóc massa de tele, però jo me'l miraré . I vosaltres ?
(Imagino que també es podrà veure a la carta )


Bon diumenge a tothom !!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada