dimecres, 17 d’octubre del 2012

Dia per l'eradicació de la pobresa







A principis dels anys 90 l’Assemblea General de l’ONU, va declarar el 17 d’octubre Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, amb l’objectiu de crear consciència de la importància d’eradicar la pobresa i la indigència en tots els països, en particular en els que estan en vies de desenvolupament. 

El tema d'aquest 2012 és "Posar fi a la violència de la pobresa extrema : promoció i consolidació de la Pau".

Aquest és un tema que ens preocupa a tots, però que a vegades se'ns  fa feixuc perquè, tot i que voldríem canviar aquesta situació urgentment, pensem ... " I jo que puc fer-hi ? ".
Jo porto ja molt anys implicada en ONGDs i demés. D'ençà que vaig descobrir que de recursos n'hi ha per tothom, que hi ha una greu injustícia estructural, cultural, econòmica , política , religiosa, social que genera desigualtats brutals, on fins i tot la gent mor de gana i malalties, vaig sentir la necessitat d'implicar-me activament. Us he de confessar que a vegades penso o sento una mena de desencís davant de la situació, tants anys de compromisos internacionals i cada cop estem pitjor. Però al mateix moment veig que és més necessari que mai no llançar la tovallola, reentomar l'esperança com a bandera i fer-nos " veu dels sense veu " que digué Oscar Romero.  I fer-ho, això sí, amb els altres, què és una experiència encara més enriquidora. 

Per a fer-ho penso que és imprescindible estar informats per a poder conscienciar-nos i actuar. Això ens permetrà atansar-nos a les persones que tant pateixen, però alhora saber el perquè d'aquesta situació tan extrema, on dia a dia, nens i nenes com els nostres fills, moren de gana . Oi que sentiu una esgarrifança només de pensar que els nostres fills s'hi trobessin en aquesta situació tan cruel?  Podeu sentir el dolor de les seves mares ? Estic segura que sí, és impossible no sentir-lo. Així doncs ...

L'era informàtica ens permet més que mai rebre aquesta informació i poder participar de manera activa fins i tot des de casa. No hi ha doncs, excusa possible per a no convertir-nos en una baula d'una cadena de solidaritat i justícia social que permeti a tothom accedir a les mateixes oportunitats a nivell d'educació, sanitàries, de vivenda, entorn digne, etc. A més a més, us asseguro que sempre, sempre rebrem molt més d'allò que donarem. A ningú no li agrada mirar-se sempre el propi melic, estem fets per a conviure amb els altres i ser feliços tots plegats , no ho veieu així? 

També es duen a terme diferents activitats ( i no només avui ) per a donar suport a les entitats que fa dècades treballen des de la base, des de la gent com nosaltres, per tal d'eradicar la pobresa propera, com fan els d'Arrels amb els sense sostre, o bé  en els països més empobrits. Tots això sí, tenen la mateixa premissa: no es tracta de donar almoina, si no de fer-nos conscients de que hem de canviar el punyetero sistema que ofega a tanta gent, tant recolzant econòmicament, com dedicant-hi una part del nostre temps , ni que només sigui per signar peticions com les que ens fan des d'Aministia Internacional o Avaaz. 

Per si us interessa us deixo uns quants links . Us convido a navegar-hi una estona i a deixar-vos " tocar el cor ". Tothom és imprescindible, tots podem sembrar llavors d'esperança per a tothom.  Si sabeu de més webs interessants m'ho dieu i les afegeixo. Només he triat unes poquetes que considero valen molt la pena. 

Dia internacional pobresa:


Informació i denuncia social :

Consum conscient , responsable, ètic, solidari, ecològic: 


Drets humans 

http://www.hrw.org/(Human Rights Watch) 



Una abraçada !!





4 comentaris:

  1. Este es un problema que cada vez nos toca más de cerca, tal vez así aumente la conciencia social de cara a él. Gracias por la entrada está genial!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias , por suerte ya hay un montón de gente en ello, pero hace falta que seamos por lo menos 10 montones !!

      besitos

      Elimina
  2. Si todos colaboramos un poquito (yo estoy muuuuy orgullosa de estar haciéndolo ya) haremos un mundo mejor, eso está clarísimo!!

    Alpaquilla se despide con:

    Los sabios simplemente ven lo que tienen delante. Nada más. Los demás no lo logramos. En realidad los sabios dicen cosas sencillas.

    Autor: Desconocido

    Mooogggaaaksrfff

    ResponElimina
  3. Por supuesto !! poquitos a poquitos se van construyendo las cosas más firmes !!

    besitos

    ResponElimina