dimarts, 23 d’octubre del 2012

Mapes a la taula de llum i més...



Continuem amb la geografia, aprofitant que està esdevenint un dels centres d'interès del David . A ell li agrada molt mirar el globus terraqui i una de les coses que no m'acabaven de quadrar era com presentar-li els mapes plans. Quan ell mateix va veure que anaven relacionats ja se'm va encendre la llumeta. 

D'altra banda vaig trobar un web que em va agradar molt i on tenien la proposta que jo considerava ideal : la terra per pintar,destacant tots els continents i més. Aquí us poso el link, ja veureu que hi ha molts recursos interessants! Jo he fet un " copia i enganxa" amb les imatges en un document de word. Si voleu, m'ho dieu i us l'envio, ok?

Els vaig imprimir en plàstic transparent i els vaig plastificar, així es poden pintar amb rotuladors , passar-hi un drap amb alcohol i tornar a començar quan vulguem. També els vaig imprimir en paper en blanc. 

Em va semblar que seria maco pintar-los a la taula de llum, vaig preparar la proposta i li vaig ensenyar:





No va caler explicar gaire coses, jeje. Tot seguit es va posar a pintar. Distingim entre el mar, la terra, ens anem familiaritzant amb els noms dels continents ...






Agafem el llibre que tant ens agrada , que ja us vam explicar aquí , i busquem el continent que pintem. Sí, és l'Africa, què gran que és !! Hi ha lleons, elefants, ....

















Amèrica del Sud....






















Quins animalets hi viuen ?



Després ha volgut agafar un material que vaig preparar l'altre dia i del que us fem 5 cèntims només perquè encara no l'he acabat . Com que el continent que més li ha cridat l'atenció és l'Antàrtida, el vaig fer en pasta de sal ( ja us explicaré com) amb pingüins, ossos polars, icebergs etc. Ell mateix ha anat a buscar-lo ( encara s'estava assecant !) i el va voler integrar en l'activitat :

Vaig posar els mateix elements que sortien al dibuix. Com podeu comprovar
els tamanys no són gaire proporcionals ja que un pingüí
és gairebé com un os polar ( s'hi posaria les botes amb ell !! )
i el vaixell fa la meitat del continent , jejej.





Després hem anat cap a la tele per veure els primers minuts, abans que comenci la peli, de "Ice age I", quan l'esquirol clava l'aglà en el gel i tot comença a trencar-se ( el David es pixava de riure, jejej. La veritat és que és força divertit ). 



Tot seguit hem vist una petita part d'un documental fabulós que es diu : "Tierra, la película de nuestro planeta" (Planet Earth ) de la BBC . En aquesta part es veia una ossa polar despertant de l'hivernació i sortint del seu cau en el gel, junt amb els seus dos petits. Hem vist com viuen enmig de muntanyes de gel i neu ( quin fred!!!), com els hi costa caminar perquè rellisquen, que casa seva és a sota la neu,  que mengen foques ....







Doncs ja veieu, estem immersos en aquesta nova aventura de descobrir aquest planeta tan impressionant en el que vivim. Jo estic gaudint molt i crec que el David també perquè és quelcom apassionant , sempre hi ha coses fascinants per aprendre !!




12 comentaris:

  1. Quina passada!!! M'encanten aquestes propostes. Quan l'Unai es comenci a interessar per tot aixo ja se d' on agafare idees ;-)

    ResponElimina
  2. I love light boxes. Unfortunately, I don't see many used. Thanks for a great post.

    Come visit and see what's happening at toddlersthroughpreschool.com and visit my Etsy store: fromme4you

    Cathie

    ResponElimina
  3. Que chulo!!!!! estas cosas hacen a los niños felices!!!
    Cuando puedas ya explicarás lo de la pasta de sal!!

    Alpaquilla se despide con:

    Una vez, cuando era niña, leí una frase que me pareció terrible "Era feliz y no lo sabía". Me juré que no iba a pasarme nunca nada así. Y siempre supe que era feliz. Esto es lo que me llevó por delante

    Autor: Marta Rivera de la Cruz

    Mooogggaaaksrfff

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nada pues dos emdias de harina, 1 de sal, agua hasta conseguir una masa que no se pegue a las manos .... y a disfrutar creando !!

      Besitos guapa!

      Elimina
  4. M'encanten les vostrea activitats completíssimes.

    ResponElimina
  5. Me encanta ver a David tan metido en estas actividades, qué temática más chula en la que os habéis metido!!!!! Oleee por esos momentos y estoy tardando demasiado en tener esa mesa de luz ainsss. Besicos y buen finde!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando un tema le interesa se mete a tope, peeeeeeeeeeeeeeeeeero, si no le llama la atención ya puedes bailar sevillanas, que ni caso, jejej.
      Venga con esa mesa de luz, que Ernesto flipará....

      besitos

      Elimina
  6. What a neat light table learning activity!

    ResponElimina