diumenge, 14 d’octubre del 2012

Un sopar "fashion" i bons amics



Un bon amic nostre ens comentava  aquest estiu , tot prenent un té , com constatava en ell i en gent que l'envoltava,  que  moltes vegades les coses "immediates" passen davant de les importants en la nostra vida. Es a dir, totes aquelles que hem de fer " ja" i que per molt lloables o necessàries que siguin , sembla que se'ns van acumulant i que ,sense adonar-nos-en , deixem de banda aquelles més importants com per exemple, la relació amb els altres . 

No us passa a vosaltres que esteu tan immersos en coses de feina, compromisos varis, implicació en causes justes i solidàries, activitats familiars que tot d'una dieu ... "ostras ! que deu ser d'aquella amic/ amiga ....?. L'he de trucar, hem de quedar ... però les agendes estan ocupades, no coincidim ... " . Quina ràbia, no? 
A més a més, en el meu cas també s'afegeix que fa un parell d'anys em van diagnosticar una malaltia d'aquelles " maleducades" que dic jo, que ningú les convida, s'hi queden per tota la vida,  fan molt de mal i tenen un tractament mèdic que et deixa per terra. Doncs aquest " hoste insòlit" fa que alguns dies siguin realment difícils i incapacitants (però ja us ho explicaré en un altre moment, ;·) ). 

A nosaltres sí que ens passa i creiem que és un dels aspectes en els  que hem de millorar:  tenir temps per la gent que estimem i que ens estimem, quedar, xerrar, passejar, compartir bons moments, poder escoltar-nos sense pressa, sense pensar " ui,he de fer tal cosa, tal altra ...". 

Doncs tot tenint en compte aquesta petita reflexió i potser en la línia d'aquella idea tan maca que apuntava Paulo Coelho en el seu preciós llibre " El alquimista" "(quan una cosa ha de succeir, tot en l'univers es confabula per a que allò succeeixi ) aquest dissabte vam poder gaudir d'una estona entre bons amics, que de manera improvisada , vam poder quedar a casa nostra a sopar.
 La Mercè i el Salva ens van dir la nit abans que els nens es quedaven a dormir a casa dels avis ( sempre fem activitats familiars tots junts ) . Ah si? voleu venir a sopar ? síiiiiiiiiiiii
Dissabte al matí truco: Xavi: què fas aquesta nit ? vens a sopar ? Anda, doncs no tinc res ... síiiiiiiiii. perfecte !!! Quant de temps sense veure'ns !!!! 
( Apunt, el Xavi i jo som amics des de fa ... uala !! uns 20 anys !!! i hi tenim un vincle especial que no tenim amb ningú més,  és el mossèn ( sacerdot) que va oficiar la cerimònia del nostre casament, a banda d'haver compartit mooooooolts moments importants de les nostres vides). 



Com ja he anat comentant m'agrada molt cuinar i, un parell de cops l'any (a veure si ara ho faig més) el que m'encanta és  preparar cosetes tipus "aperitu" és el meu format " d'àpat" preferit.  Tinc un munt de " pijadetes" per a fer-ho. Ho he de confessar: en això sí que tinc cosetes baratetes però  " pijes" jejej. Tot és molt fàcil de fer, així que he pensat en posar aquí les receptes , per si us agraden i us animeu amb elles. 


Gotets de brandada de bacallà

He sofregit en una cassola i en 1 dit d'oli d'oliva 7 ó 8 alls, quan han estat dauradets els he tret i he posat 2 trossos de bacallà amb la pell cap a sota. Quan ha estat fet l'he retirat del foc, l'he esmicolat i junt amb els alls i l' oli, l'he posat en el got de la batedora. He omplert la cassola amb tres dits d'aigua i he posat 3 patates tallades a rodanxes, les he deixar bullir fins que han estat molt toves i han absorbit l'aigua. Tot a la batedora : fem com un puré. I ja està !! En els gotets he posat en el fons una mica de ceba caramelitzada, la brandada , una mica més de ceba i una fulleta de julivert fresc.




Canapes  de tapenade  d'anxova 

Tapenade: he posat en el got de la batedora: 1 llauna d'anxoves, 1/2 pot d'olives farcides, oli d'oliva, 1/2 pot de pebrot vermell. Tot ben triturat.

I ja està !! He fregit pa de motlle, li he posat una cullerada de la pasta, 1 d'ous de " lompo" ( el caviar dels pobres, jejej) i 1 oliva.


















Canapes de formatge de cabra i ceba caramelitzada: 

He sofregit la ceba fins que ha estat ben tova i dauradeta en oli d'oliva amb unes branques d'orenga fresca.

He posat una mica en una llesca de pa, a sobre un tall de formatge de cabra, ho he posat a gratinar i he afegit un polsim d'orenga seca.

Nyammmmmmmmmmmmm ....

















Ossobuco de vedella a l'aroma d'alfàbrega  i gírgoles


Fa poc vaig descobrir l'ossobuco de vedella, és una carn molt agraïda: bona i barateta.
He posat en l'olla exprés alls a daurar, després he afegit la carn ( 2 trossos grans que m'han costat 3€) , li he donat volta i volta. Sense treure-la de l'olla, he afegit 3 cebes a quarts, una branca de timó, 1 gran d'alfàbrega ( albahaca), 1 cullerada de pebre vermell dolç , sal al gust i l'he banyat amb vi negre. He tancat l'olla i l'he deixat 30'. Quan l'he tret he afegit les gírgoles i l'he deixat uns 20-30 ' més a foc lent, destapada, fent xup-xup.
Mentrestant he anat fent els altres plats.
A què és fàcil ? Doncs està mmmmmmmm.









Canapes d'ous de guatlla amb pernil

No cal explicar gaire, no? Ous de guatlla, pernil i una mica de la ceba d'abans a sobre d'una quadradet de pa de motlle fregit  ....





















Bitxos fregits de l'hort del padrí 


És com allò dels pimientos del Padrón "unos pican y otros no" . En aquest cas podríem dir: pebrots de l'hort del padrí, uns no piquen i els altres sí. 
Un cop de paella a foc fort i una mica de sal gruixuda per sobre un cop fora del foc.

Piqueeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn !!!






Ous remenats amb patates i pernil

He fregit patates  de manera que no quedessin massa daurades. Les he tret del foc tovetes , en el mateix oli he fet els ous: la clara i el rovell per separat, així queda més bonic després. He fregit una mica de pernil. Una estona abans de portar-lo a la taula, ho he barrejat tot junt.


Però lo millor no és el que hi ha a sobre de la taula, si no els que hi ha al voltant d'ella !!!
Només cal veure les nostres expressions, oi? Hem pogut compartir, com sempre que estem junts, una estona molt agradable, rient, xerrant, aprofundint en temes importants tot " canviant el món" , cantant,  gaudint del menjar i sobretot de la bona companyia ....

Tal i com diu la cançó que us linko : som nosaltres, sou vosaltres, bons amics.








Bons amics que heu vingut de tot cor
i cerqueu molt endins amb amor
i heu sentit en el fons una crida
sou vosaltres, som nosaltres, bons amics.



Bons amics que viviu arreu del món
i cerqueu pel camí un tresor
no volteu rodamons per la vida...
sou vosaltres, som nosaltres, bons amics.


Bons amics que estimeu de debó
per que se us ha fet un gran do
compartir el que sou cada dia...
sou vosaltres, som nosaltres, bons amics.




Gràcies de nou Mercè, Salva, Xavi per aquest i d'altres grans moments compatits !!


Bon inici de setmana a tothom !!!


20 comentaris:

  1. No hay nada que me guste más que cenar o incluso comer así de tapas o pinchos... ¡qué pinta tienen todos los tuyos!! ¡ricos, ricos! Eres una artista de la cocina, vaya nivel, por favorrrrrrrrrrr!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah si? jejejej Pues nada, ya no teneis excusa para venir un dia, que no estamos tan lejos, jejejeej. Estais más que invitados, os debemos una !! Lo bien que se lo pasarian acher y David montando los chirimbolos estos, jejej

      Besitos

      Elimina
  2. Que bo tot!! M'has obert la gana ja a aquestes hores!! Jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. jjeje, ostras jo a aquestes hores sóc incapaç de pensar en menjar ressssssssss, però tu agafa el que vulguis, endavant!!

      Elimina
  3. Me lo desayunaría todo ahora mismo!! menuda manitas de la cocina... yo le tengo un poco de respeto la verdad, pero con estas indicaciones que has dado, no parece difícil, así que tomamos nota. Un abrazo y que tengas un buen lunes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuy fácil, de verdad . Y además super agradecido que queda muy bonito y rico, rico, rico !! Lo mejor eso sí: compartirlo !!
      Ya me contarás si te animas .

      besitos

      Elimina
  4. Buen inicio de semana para vosotros también!!! son las 8:53 h y me habéis hecho entrar un hambre que no veas!!

    Los amigos es lo que no hay que perder, nunca!!! yo también me veo envuelta en el stress que no te deja ver que hay que potenciar estos encuentros más a menudo

    La Alpaca se despide con:

    No hay que confundir nunca el conocimiento con la sabiduría. El primero nos sirve para ganarnos la vida; la sabiduría nos ayuda a vivir.

    Autor: Desconocido

    Mooogggaaaksrfff

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los amigos de verdad nunca se pierden, pero hay que cuidarlos mucho, mucho, que es una gozada hacerlo ! Y siempre se recibe mucho más de lo que se da, a que sí ?

      besitos varios

      Elimina
  5. Quina "passada de sopar"!!! quina cuinera!!! estic totalment d´acord amb tú en què és important trobar moments amb les persones que ens estimem. El dissabte del cap de setmana passat vam quedar també nosaltres a casa amb amics "de tota la vida" (una mica com tú deies; de manera improvisada...) i vam disfrutar moltíssim tots plegats. Si és que, és veritat que el més important són les persones...
    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant !! és k penso k un àpat, per molt maco que sigui o currat que estigui, està el doble, o triple de bo quan estas envoltat de bons amics. Me'n alegro que vosaltres també en gaudiu d'aquests bons moments !!

      petonets

      Elimina
  6. Qué buena pinta!! me está entrando hasta hambre, ja ja.
    Besos

    ResponElimina
  7. Quines manetes! Segur que va ser una vetllada deliciosa!! Aquest és un dels petits plaers de la vida: bona teca i bona companyia!
    Coincideixo amb tu sobre ser una tasta-olletes.
    M'has fet pensar que he de trucar a una amiga meva que fa molt que no ens veiem: vinga, avui mateix! Vagi bé!

    ResponElimina
  8. Hola! primero de todo agradecerte tu comentario de apoyo en mis malos momentos. Por suerte ya estamos todos mucho más tranquilos y mi peke está fenomenal. Tienes mucha razón en que en estos días que vivimos a veces no nos acordamos de las pequeñas cosas y de la gente que tenemos a nuestro alrededor.

    Me ha encantado tu cena de picoteo. Me apunto varias de las recetas porque están muy bien.

    Un besico.

    ResponElimina
  9. Gracias Mary, me alegro de que te gusten y de que todo vaya mejor.

    Un abrazo

    ResponElimina
  10. Que buenoooooooo......y eso que la hora de la comida esta para mi cerquisima, jeje vamos que no hace ni media hora comimos una rica pasta con champiñon y ajo.
    Felicidades que mesa más suculenta.
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. graciassssssssssssssssssssssss, que aproveche esta pasta estupenda, jeje

      Elimina