divendres, 30 de novembre del 2012

Avui i demà: Gran Recapte d'aliments



Avui i demà 1 de desembre. els millors dies per anar de compres tot compartint un cop més amb facilitat , senzillesa i de manera eficient i confiada una part del que tenim i que d'altres tant necessiten. . 

Fem d'aquesta la societat  que tots i totes volem !! Som-hi!!



Gran Recapte d'Aliments 2012

Per segon any consecutiu, els Bancs dels Aliments de Catalunya junt amb l’Obra Social ”la Caixa” organitzen una campanya de recollida d’aliments amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra.

El Gran Recapte d’Aliments tindrà lloc a tota Catalunya els dies divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre. La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals ciutats catalanes, i d’altra banda, mitjançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi.

En la campanya d’enguany tenim dos objectius essencials:
Recollir 1.400.000 kg d’aliments nutritius de llarga durada, com ara llegums secs, llet, oli i conserves de peix.
Sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país, i a la vegada, afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.

Supermercats on realitzar les nostres donacions

Alcampo, Bonpreu-Esclat, Caprabo, Carrefour, Condis, Consum, Dia, El Corte Inglés, Fragadis, Gros Mercat, Independent, Lidl, Mercadona, Mercats de Barcelona, Miquel Alimentació, Nova Venda, Plus Fresc, Simply-Sabeco, Sorli Discau, Suma, Valvi.


Aquí podeu trobar el link als punts de recollida de manera més específica. 








Què és el Banc d'aliments ?

El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent e tota ideologia econòmica, política o religiosa, basada en :

1. La lluita contra el malbaratament i la fam més propera: Els aliments procedeixen bàsicament de la sobreproducció.
2. La primacia de la gratuïtat: Els aliments es reben i es distribueixen gratuïtament.
3. La seguretat d’una distribució justa: La distribució dels aliments es fa a través d’entitats benèfiques homologades, que per la seva relació directa amb les persones necessitades poden assegurar que els aliments arribin al seu destí final.
4. Coordinació i gestió gràcies a la participació de voluntaris. Actualment comptem amb la valuosa col·laboració de més de 150 voluntaris.

Sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam d’Aquí, evitar que els aliments consumibles però no comercialitzables siguin destruïts i, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.

Tota l’acció del Banc dels Aliments es basa en la gratuïtat dels aliments que rebem i en la seva distribució justa a través de les entitats benèfiques que atenen als beneficiaris finals. Això es du a terme gràcies al treball de més de 140 persones, la gran majoria voluntàries.

Darrerament, les bosses de pobresa i de col·lectius marginats han crescut de forma exponencial i, en conseqüència, la demanda d’aliments que ens fan les entitats receptores per a les persones i famílies que atenem pràcticament s'ha duplicat. Aquest és un problema que tenim tots Ara i Aquí.

Paral·lelament, seguim comprovant que en la nostra societat es continuen destruint aliments aprofitables. I, tot i que cada vegada les empreses fabricants de productes alimentaris són més conscients que cal evitar aquest malbaratament, als abocadors segueixen arribant aliments que s’haurien pogut aprofitar complint totes les normes sanitàries.

Estem convençuts que moltes persones són conscients d’aquesta situació i voldrien ajudar a pal·liar-la. Tothom hi pot col·laborar: les empreses donant-nos els excedents de productes consumibles, les persones fent donacions d’aliments, i tothom ajudant econòmicament o fent de voluntari per tal d'aconseguir més aliments per repartir entre els més necessitats de casa nostra.

Malauradament, la fam ara té més boques. Moltes persones d’Aquí es troben en aquesta trista situació i per això cal que els donem un cop de mà.

Gràcies en nom de totes elles.

FUNDACIÓ BANC DELS ALIMENTS




Ah ! i per suposat sense oblidar la gent " d'allà", així què també podem aprofitar per a comprar aliments i productes de comerç just !!

Què ens costa? gairebé res.

Què rebem a canvi ? Us convido a fer l'experiència i compartir-ho aquí si voleu. ;-)

Una abraçada i bon cap de setmana solidari!!





8 comentaris:

  1. Les teves reflexions són extraordinàries!
    Nosaltres participem sovint amb el banc d'aliments de la nostra ciutat i em fa sentir tan malament pensar que hi ha persones que necessiten la nostra aportació! Quina injustícia!
    Bon Cap de setmana!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment sembla que està essent tot un èxit!! Fins i tot la plana web s'ha col·lapsat amb les donacions on-line! M'emociona saber que la gent respón tan bé a aquestes propostes... això diu molt de la veritable naturalesa de les persones i de la seva capacitat de reaccionar davant el dolor dels altres.

      Una abraçada Carme!!

      Elimina
  2. Una idea maravillosa. Gracias por compartirlo y por tan gran humanidad. Un beso gordo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y sabiendo los resultados todavai más maravillosa: 1.700 toneladas hasta el momento !
      gracias a ti !

      Elimina
  3. Avui he estat de voluntària en un supermercat. M'he emocionat, els cops que més: una noia africana, amb aspecte molt senzill,un cop explicat què fèiem ha comprat menjar i ens l'ha donat i un avi ha portat 5 litres d'oli i ha dit "Hi ha gent que no sap què és passar gana, jo sí". Tan de bo sabéssim despertar la solidaritat de la gent tot l'any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs moltes gràcies per compartir-ho en aquest espai!!!! gràcies a tu i a la gent que heu col·laborat recaptant els aliments donats tot això ha estat possible!

      Elimina
  4. Pues a donde yo fui no lo hicieron demasiado bien porque yo que suelo unirme a cualquier causa social, sólo entrar por la puerta me enchufaron una bolsa en toda la cara (pero con violencia) y me dijeron "tienes que poner alimentos aquí". El caso es que fuí poniendo y luego cuando estaba llegando a la caja ví que la recogida era de La Caixa y entonces lo dejé todo porque últimamente el tema de cajas y bancos parece que nos tienen engañados a todos.

    Otra cosa es como lo has explicado en el blog. El final hubiese sido distinto

    Alpaca se despide con:

    Todo lo que vivimos es digno de ser vivido.

    Autor: Frase Zen

    Mooogggaaaksrfff

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhhhhhhhhhhhhhhh, que mal me sabe que hayas tenido esa experiencia negativa.

      Supongo que La Caixa lo que hace es pagar los pequeños gastos de material como las mega cajas esas de cartón o de metal para poner los alimentos.

      Respecto a lo de la manera en que te dieron la bolsa: hay ocasiones en que los voluntarios son los mismos demandantes de la ayuda , es decir, en mi ciudad las organizaciones que gestionan ,por ejemplo, los alimentos piden a sus usuarios que también colaboren en su recogida, de manera que no sean tan sólo sujetos pasivos, si no que se impliquen. Estoy pensando en una que trabaja con transeuntes que en ocasiones tb tienen problemas de alcoholismo y claro, eso se nota en el trato con la gente ( no se si será el caso, igual sólo era alguien que tenia mal dia ;-) ).
      De todas maneras , si ahora te apetece y lo ves de otra manera , puedes aportar tu ayuda on line.

      Gracias por compartir tu experiencia !!!

      Un besito

      Elimina