dilluns, 26 de novembre del 2012

Estic malaltet, vull una abraçada ( i un altra, i un altra ...)



El David és un nen que no acostuma a posar-se malalt, de fet l'hivern passat va deixar d'anar a l'escola bressol només 3 o 4 dies, i això en la ciutat en la que vivim , que passa d'unes temperatures agradables a un fred de nassos en 24h , és tota una proesa!

 Avui fa 7 dies que no va a cole perquè està " malaltet". Quan el vaig anar a buscar a la seva classe dilluns passat ja vaig veure que no estava bé, el trajecte fins al bus, que habitualment fa caminant o bé corrent va ser una petita tortura per ell, ja que no deixava de plorar i de demanar-me abraçades cada dos o tres minuts. Quan vam arribar a casa la febre ja li havia pujat, així doncs una petita dosi de paracetamol, no va voler dinar ni res i cap al llit ! No es va adormir però vam estar 4 hores de rellotge estirats, no em va deixar ni un segon, "abraçada mama, abraçada " , i tant que sí ! les que calguin ! Dins meu pensava que es devia trobar ben malament per estar al llit sense voler aixecar-se (cosa insòlita ) i per necessitar estar tota l'estona abraçat. Cada dit ens adormim així, abraçats, una estona amb mi, una estona amb el papa, una estona amb els dos , una agafats de la mà, però hi ha estones que vol estar sol, sense tocar-nos.

Han estat dies en que ha necessitat molts " mimos" , seguint el ritme de la malaltia, estem xafadets, volem estar estirats al sofà, abraçats , hem vist alguna peli xula, hem apagat i encès la TV  quan hem volgut, hem tornat cap al llit quan hem tingut ganes ... 

És curiós com ha integrat el concepte " estic malaltet" i el que comporta: estic espantat, estic trist, tinc mal, no tinc gana, vull una abraçada ... Hem procurat ajudar-lo a posar-hi nom al que anava sentit, tan estrany , tan nou, per ell ... i que pogués expressar-ho quan ho necessités. Hem acollit el seu plor dient-li que l'enteníem i que plorés el que necessités, que erem amb ell en tot moment. Hem respectat la seva manca de gana , el cos és savi i ens diu el que necessita, això sí: tot un arsenal de diferents opcions alimenticies, que pogués triar el que li vingués de gust, dins d'allò que consideràvem més adient.  

Ens ha fet peneta veure'l xafadet, però la veritat és que és tot un valent i molt bon malalt. Hem descobert que sap escoltar el seu cos: jo ,que sóc de mimar els malalts ,li vaig comprar xuxes i xocolata per aquells moments en que li vinguessin de gust, almenys que tingués una petita alegria.  . Tot i que sempre se'n deleix,  no els ha menjat dient:  " no mama, ara no en vull " . Això m'ha encantat, penso que el saber escoltar i fer cas del que el cos demana o no , és tota una saviesa. 

Doncs això : nits de poc dormir, entre abraçades, plors, neguits, mimos, dolor, paracetamol ... i dies de ritme diferent, més lent, més calmat....

Això sí, estar malalts no vol dir estar avorrits i  , tal i com teníem ganes , hem fet diferents coses, totes a casa, perquè el temps no acompanya per sortir ( boira, fred, pluja, foscor  ... ja arriba l'hivern ...).  I més coses, on no venien de gust les fotos.... I estem aprenent cançons en anglès que li encanten, que bo !!









Doncs sí, continuem amb el constipat (jo també estic " tocadeta" ) però sense febre.
Poquet a poquet, tot anirà seguint el seu procés, lluitant contra el virus també ens fem més forts !!

Una abraçada !!




14 comentaris:

  1. Veig que els virus van arribant per tot, a casa també estem així!
    Quina sort té en David que l'has pogut abraçar molt, molt i molt!
    El meu fill, un jove independitzat, em va telefonar ahir que estava amb febre i es trobava fatal. Com m'hagués agradat poder donar-li el paracetamol, unes carantoines i una forta abraçada;tot dient-li: no passa res demà estaràs millor. Però els nens es fan grans i, per sort, ja s'ho fan sols! :D
    Una forta abraçada pels dos i cuideu-vos molt!
    Muac

    ResponElimina
    Respostes
    1. ai, sí però et va trucar, eh? jjeje, segur que sentir la teva veu li va fer sentir-se molt, molt millor !!! I tant !

      petonets!

      Elimina
  2. Espere que a poc a poc ja estigueu millor, no hi ha res con les abraçades de la mare (o del fill) per a passar una malaltia

    ResponElimina
  3. Espero que poco a poco esos virus se vayan de vuestra casa. Me encanta como lo habéis gestionado y dándole en todo momento lo que necesitaba... ¡qué sabios son estos críos! Y me han encantado las construcciones con el papel higiénico.
    Un abrazo muy fuerte para toda la familia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Síiiiiiiiiiiiii, lo de los rollos ha sido lo mejor de todo !!! como nos hemos reido!! Vamos que seguro que hemos expulsado unos cuantos virus, jajaaj.
      Gracias por tus palabras!
      besitos

      Elimina
  4. Jajaja... Lo de los rollos es genial!!! Espero que se recupere pronto el peque y que no pilleis vosotros el virus, que si no se convierte en un círculo vicioso de pesadilla!! ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. ah que sí? divertido, barato y reutilizable, jajajaj. Gracias!!

      Elimina
  5. AIIIIIII aquestes abraçades de les mares, són boníssimes per curar qualsevol mal veritat????
    A veure si aquests virus marxen ben aviat de casa vostre i us recupereu tots plegats.

    Molts petonets dels que curen !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies!!!!!! sí, sí que marxin, que ja no els volem per akí !!!jajajaj

      Elimina
  6. Esper que vos trobeu millor. Una abraçada!

    ResponElimina
  7. ...així que ja s'han apoderat aquest virus a casa vostre, e?? espero que el David ja estigui 100% recuperat i vosaltres també.
    Què llestos són els nens, oi? o potser és que fan cas als seus instints...cosa que nosaltres els adults no em fem massa cas. Però menys mal que els tenim a ells per presatar-hi atenció...
    Muxets plens d'energia!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí... són una passada! Poquet a poquet, de moment encara té tos, però crec que la setmana que ve ja estarà "super" i si no a cuidar-nos !

      Gràcies pels muxets, que ja ens han arribat !! Us els tornem sense virus !

      Elimina