dissabte, 24 de novembre del 2012

No a les majories absolutes



Demà el poble de Catalunya està convocat a celebrar unes eleccions anticipades, enmig d'un panorama convuls i confús. 


Arrel d'això vull compartir des d'aquest espai tan nostre, que penso que les majories absolutes haurien d'estar prohibides, incloent, per suposat, la del partit al que jo voto.
Potser sona antidemocràtic, perquè en teoria estaríem parlant del desig d'un poble que es manifesta a les urnes, però malauradament és això, només una teoria. Amb un índex tan alt d'abstenció no es pot pretendre que el partit més votat sigui el més representatiu. 


Així doncs, desitjaria que demà fos un dia de veritable esperit democràtic, on la majoria anéssim a votar malgrat el desencís que sentim davant l'actual situació político econòmica.  Un dia per sentir que la pluralitat  dels representants polític és la manifestació desitjable , lliure,  realista i més raonable per a que tot pugui funcionar de la manera més democràtica possible. Aquesta pluralitat parlamentària  , que hauria de reflectir el pensar de tot un poble, si més no estaria obligada al diàleg, a escoltar-se, a escoltar la ciutadania , a sentir-se vulnerable i no omnipotent .

Que sigui un dia per exigir que s' actuï defensant els drets de les persones per sobre de l'economia, que es prioritzin les persones més febles davant les que s'han enriquit a costa dels altres, que es doni sentit a la convivència respectuosa entre ideologies, creences, idiomes , cultures de la manera en que la gent desitgem : confrontant projectes però mai persones, que vetlli per l'accés a drets inalienables com l'educació i la sanitat deixant aquelles partides que no necessiten de més injeccions de fons públics.
I sobretot que ho faci amb actitud de servei i no d'acumulació de poder . 

M'agrada aquest poble, aquest país tan petit del que parla tan meravellosament Lluís Llach. La terra que em va acollir quan tenia només 1 any i que sempre m'ha fet sentir d'aquí. Ple de persones sensibles i actives davant les injustícies i el dolor dels que pateixen, obertes, acollidores, responsables, solidàries, treballadores, amants de la natura i de conèixer d'altres indrets.... 

Per això mateix , espero que demà, a aquestes hores puguem celebrar el que volem :
la DEMOCRÀCIA  en majúscules.









3 comentaris:

  1. Feliz día electoral!!!

    He recibido un premio y me apetecía compartirlo con vosotros. Pasad por mi blog de premios a recogerlo cuando queráis. Un besazo.

    http://actividadeseducainfantilpremios.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Estic molt, molt d'acord amb les teves reflexions!
    De moment, hores d'ara, sembla que la participació ha augmentat considerablement.
    Esperarem a demà!
    Petons democràtics!!!

    ResponElimina
  3. Hola família si passeu pel meu bloc us hi espera un regalet.
    Espero que us agradi !!!!
    A veure com acaba avui la jornada electoral !!!
    Petonets

    ResponElimina