dimecres, 28 de novembre del 2012

Pa sense llevat



Fa uns dies vaig trobar una recepta per a fer pa que em va cridar l'atenció, ja que no calia posar-hi llevat i per tant tampoc pastar-lo en diferents moments ni esperar a que llevés, que és una de les raons per les que no faig pa a casa ( essent sincera també diré que el pa no m'agrada gaire i que sóc perfectament capaç de passar-ne sense) . D'altra banda, com que el David és el petit cuiner, m'estimo fer proposar-li receptes, de moment, on no calgui esperar hores per a poder-les coure, on el procés sigui més ràpid , vaja. 

La recepta la vaig trobar al bloc de l'Africa: Un desert a casa i que ella va trobar en un altre bloc, Cullera de roure, que a la seva vegada la va trobar a www.directoalpaladar.com ( jo en sóc fan d'aquesta web! ) amb el nom pa de soda irlandés. 

Jo he fet una modificació en la quantitat de farina, que en la recepta original porta 300 gr de farina normal i 300 d'integral. Jo he posat 450 gr de farina de força i 150 d'integral, per si un cas no ens agradava el gust (massa diferent al que estem acostumats) .

Així doncs:

450  gr. de farina de força
150  gr. de farina integral.
1 cullerada de bicarbonat sòdic.
1 culleradeta de sal.
1/2 litre de llet.
2 cullerades de suc de llimó
També he torrat una mica de sèsam ( mmm...quina olereta més bona que fa!). , l'he mòlt per afegir-li a la farina i unes quantes llavors per sobre.
Ah! i no oblideu el petit pastisser !!!

Mans a l'obra!!


Encenem el forn a 200º.

Posem la llet en una gerra amb el suc de llimó i ho deixem 15 minuts.
Mentrestant barregem les farines, la sal i el bicarbonat, aquí és on  hem afegit la farina de sèsam.
Hem pesat els ingredients, repassem així nombres, quantitat, pes .....



Un cop passats els 15 minuts afegim la llet amb el suc a les farines i anem remenant . Aquí s'ho ha passat en gran !!  hem pogut veure de nou com la textura   anava canviant , com al barrejar-ho tot desapareixia la llet i la a farina per donar pas a una nova pasta diferent i sobretot, de la que no es pot tornar enrere, no és un procés reversible !! jejej . Ha hagut un moment en què ha demanat que separéssim la llet de la farina per tornar a barrejar-los... mmmm no, no es pot - No es pot ? m'ha mirat com dient :  au va ! no?  i imagino una mica frustrat si ell ja s'havia començat a fer-se les seves expectatives i també per no tenir una mare omnipotent ( cosa que per altra banda ja sap, ja, jajaj). 





Un cop ja tenim la massa a punt, la pastem una mica , la posem en la safata del forn,  i fem uns talls en la superfície del pa.




Hem afegit el sèsam sencer al pa, com veieu gairebé el plan " industrial !! ". David no cal posar-ho tot !!




L'hem deixat 30-35 minuts i ens ha quedat així !!!



Té bona pinta oi? Doncs la mar de bo !!




No hem esperat gaire, al cap d'uns minuts ja era hora de sopar. Tallem unes llesquetes, li posem salsa de tomate feta a casa, crema de formatges feta a casa també ( formatge d'ovella, de cabra i una mica de nata, tot a foc lent mentre es desfà: boníssim ! i es poden aprofitar petites restes de formatge que ens hagin quedat) . Li posem una mica de sèsam per a que faci bonic i unes olivetes.

Ohhhhhhhhh ! quin plaer menjar coses fetes per  nosaltres mateixos !! I quina satisfacció si ens surten bé!.

Molt bo. 

Gràcies Àfrica per compartir la recepta. Ens ha agradat molt !!





3 comentaris:

  1. Quina bona pinta!! I la crema de formatge, també, em sembla que la provarem de fer!!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. No et queixaràs de cuiner,e?? mare meva! així dóna gust fer coses!! i sobretot si després es poden menjar, oi?
    Me l'apunto per provar-ho nosaltres també.

    Bon profit!!

    ResponElimina