dijous, 22 de novembre del 2012

Trio la cançó que vull !



Fa temps que tenim un reproductor de cd's a la sala d'estar, en una tauleta  a alçada del David, junt amb els instruments de música i els seus cds. Fins ara ell posava  les cançons, però és clar, ho feia una mica a l'atzar, perquè no sabia quina cançó "tocava". 


Com fer per a que ell decideixi quina cançó vol ?

Vaig trobar l'altre dia unes fundes pels  dvds que em va semblar podia aprofitar per tal de fer una llista de cançons, amb un dibuix significatiu i el num que li corresponia. D'aquesta manera el David tindria la informació per poder decidir, ja que ell, com la major part dels marrecs de la seva edat, ja sap com van els botons per a posar la música i triar.

Doncs bé, vaig aprofitar per a matar dos pardals d'un tret ( que malament sona aquesta frase, n'hi ha cap que signifiqui el mateix però no sigui tan cruenta? a mi no em ve ara ...) .









Com que a partir del semestre que ve a cole ja començaran amb l'anglès , vaig preguntar-me com reaccionaria ell i també volia ser la primera en veure-ho. 

Així doncs vaig fer dos recopilatoris de 10 (anglès)  i 12 (català) cançons .

Ho he fet una mica en plan pictograma. A dalt de tot un dibuix d'un nen que canta amb les respectives banderes. Com que des del setembre ha vist moooltes banderes catalanes (senyeres) per tot arreu ja sap que és.

Després he posat el llistat. El num seguit del títol de la cançó i d'un dibuix significatiu. 








A les catalanes he posat cançons tradicionals, com el Joan petit o que ell ja coneix com la de Puff, el drac màgic ( versió canyera de la Girasol)  , amb algunes de noves com les de la Dàmaris Gelabert, que són genials, com Els dies de la setmana que ens anirà molt bé per aprendre'ls o La tardor que jo conec que personalment m'encanta!
I d'altres que em feia molta il·lusió que conegués , de les que cantàvem als escoltes ( scouts) com El monstre de Banyoles 





Doncs vinga ! a triar !!

De moment primer mira el dibuix, després el num i va provant de posar-lo en el reproductor, si té cap dificultat em demana ajuda. Tot i que és un aparell molt senzill té el seu " truqui" .




A sota la taula on hi ha el reproductor té el cistell amb els instruments de música, habitualment els agafa i es posa a ballar, me'n dóna també a mi i ballem tots dos.... Però com que està malaltet , el màxim que ha fet avui és aixecar els braçets i moure'ls, pobret....





Però ... i  les cançons en anglès que no sabem el que diuen ?

Bé doncs, vaig buscar-ne unes quantes al youtube i les vaig baixar en dos formats, un de audio i un de vídeo amb el programa gratuït A Tube Catcher . Així veiem  a la TV què diu la cançó, quins personatges hi ha, de què parla ... Això ha anat molt bé. de moment les cançons que més li han agradat són BINGO i The animals song Ah ! i The wheels on the bus !!  I després quan l'escoltem en audio ja sabem quina és i de què va!



Una activitat de vida pràctica, treballant l'autonomia , la psicomotricitat fina , repassant nombres, associant -los a dibuixos, aprenent noves paraules, conceptes, gaudint de cançons boniques ...


Ara només ens queda recuperar-nos per poder ballar-les ! Però poc a poc,  tot al seu temps !!!






12 comentaris:

  1. Ostres!!!
    Sou super-organitzats i creatius!
    Imagino en David, amb tants recursos al seu abast que l'estimulen, fet tot un crack ! A l'escola, estic segura, deuen al·lucinar amb ell.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. home, un crack, un crack ... no se, jajaja. Però sí que s'ho passa bé i això sí que és l'important!!
      Gràcies guapa, petonets!

      Elimina
  2. I tant jo penso el mateix que la Carme una gran organització i a més d'una manera molt creativa.
    En David té un munt d'elements al seu abast per poder experimentar, crear, triar, remenar... i ho trobo genial.
    Ara David a recuperar-te que no et volem malaltó.
    Petonets dels que curen !!!
    MUAKKKKKKKKK

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràciessssssssssssssss, ja ens han arribat tots els petonets !! Jo em quedo algun que tb estic un mica xungueta, jejej. Ja ens trobem molt millor!

      una abraçada ( sense virus)

      Elimina
  3. Genial!!! M'encanta la quantitat de recursos que oferiu al vostre peque. Aquest no se m'hagués acudit!!! M'ho apunto tot! Els meus peques comencen a ser grans i com no m'afanyi... ja no caldran els dibuixets!
    Una abraçada de les grans!

    ResponElimina
  4. Quina bona idea!
    Esper que ja es trobi millor. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies !! Sí, ja està força millor, quin canvi ha donat després de tants dies xunguets, ai això que és molt bon malalt i no es queixa ni res, però no tenia ganes de gaire cosa, així que a deixar-se cuidar !!!

      petonets

      Elimina
  5. Em sembla una idea fantàstica!!! A veure si la poso en pràctica...
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. thanks for sharing on Hey Mom, Look What I Did at Adventures In Mommy Land!!

    ResponElimina