divendres, 8 de juny del 2012

La biblio: un espai de temptació

Els patis interiors i l'ascensor de vidre, ja veieu al David en plena acció!
La biblioteca pública de la nostra ciutat és enorme i preciosa. Té 3 pisos : a la planta baixa: una zona infantil molt gran, de diverses sales, incloent una bebeteca ( per nadons, amb colxonetes al terra fins i tot ), l'hemeroteca que sempre és plena de gent, sobretot de iaios, diverses sales de conferències, dos patis d' exposicions  plens de vidre i llum natural.  Els altres dos pisos són els destinats als " adults". I per pujar i baixar dos ascensors de vidre ! (coets segons el David)Que xula !








Precisament per tot això.... no hi anem massa sovint !!! Snif ! i com és ? us preguntareu. Què esteu bojos !?

Zona infantil, a la foto només surt  la meitat d'aquest sala. N'hi ha 2 més.


Doncs perquè per al David  és tota una temptació de joc motriu ! rampes amunt i avall, espai per córrer, saltar, amagar-se, cridar de content !!!!

És a dir, que després de diversos intents, de xerradetes explicant  el que es pot fer i no a una biblio, que ja tenim espais per córrer en altres llocs, que pot triar tants contes com vulgui, però sense cridar, parlant fluixet, que si no molestem a la gent que va a llegir i passar l'estona...que el silenci és molt maco perquè ens ajuda a mirar els contes més bé, que ajuda als altres a llegir ....Doncs no .... Ens fem un fart de perseguir-lo !





Un altra sala infantil... i no hi cap tota sencera a la foto.
Una vegada fins i tot el vaig perdre ! Va marxar correns del meu costat i jo al darrera. Doncs el vaig perdre de vista ! quasi m'agafa un iuiu. Va venir un noi africà que no parlava ni castellà ni català, amb una rialla, la mar de maco, i em va senyalar els peus del David darrera d'un expositor enorme que hi havia arran de la paret i on s'havia posat en plan explorador. Jo crec que el noi es pixava de riure , però a mi gairebé m'agafa un cobriment de cor, era el primer cop ( i l'únic tot sigui dit ) que el perdia del meu costat !




"Pos eso" ... que anar a la biblio, en aquests moments no compleix la funció que té: triar contes, passar una estona llegint, gaudint del silenci ... suposo que més endavant sí ho podrem fer. Ara per ara córrer , cridar i saltar és una temptació massa gran ! L'estoneta que passa "llegint" és molt curta, de 5 minuts com a molt , i ni tan sols s'hi asseu, ni que ho fem amb ell.




Queda molt maco, oi ? Llàstima que només ha durat 3 ó 4 minuts !
Tot i així casa nostra sempre es plena de contes i llibres de la biblio: podem treure'n fins a 15  i 6 dvd amb un carnet i els podem tenir 1 mes.
Quan s'acaba el termini sí que hi anem, tots tres això sí. L'equip dels pares té dues consignes: intentar agafar contes macos i que el David no s'esberi massa.
El David ha d'agafar els contes que vulgui ( i si no tornar-los al seu lloc ) i no córrer, cridar, saltar .... uf ! 
Total, que acabem els tres esgotats ( i havent rebut tot tipus de mirades ,directes e indirectes. jo crec que si entro vestida de Dalai Lama, no em mirarien tant., jeje....però ho entenc, a més a més sento que són mirades comprensives)







Un cop a casa, abans d'anar a domir ... fem una primera mirada a tots els llibres que hem agafat per després poder-los triar per llegir !

Hem agafat 9 contes, tres contes de dracs, curiosament un cada un, un evidentment de Sant Jordi ! Un altre m'ha agradat força: és la cançó en dibuixos del "Paf el drac màgic" que tan coneixem !! El Grup de Folk ( Falsterbo en els seus anys , sí, sí, el de l'Estivll, que hi farem !!) va versionar la cançó en anglès de Peter, Paul i Mary " Puff, the magic dragon" i que acompanyar nens i nens durant anys. Després,l'orquesta "Girasol" van fer la seva pròpia versió " canyera" que també ens agrada molt !
Us deixo els links a les cançons per si les voleu sentir i/ o recordar:

Paf, el drac màgic versió canyera . Tots a ballar !!! : http://www.youtube.com/watch?v=oPbQNaNjaac


Fem una descoberta dels llibres que hem agafat a la biblio:
personatges, paisatges, històries ....

També hem cantat " Un drac ferotge" de l'inoblidable  Xesco Boix:
 http://www.youtube.com/watch?v=Ri9sypwj4h4. És molt divertida !

I  cançons de Sant Jordi, la princesa i el drac:

 http://www.youtube.com/watch?v=qtMshuN6E1Q&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=5XxoKi5eS5w&feature=related



Una capsa de bolquers pintada de blanc, folrada amb una vànua
lligada amb una corda: el cistell dels llibres de la biblio !



I un cop vistos, al seu lloc especial ! Fins demà contes !!!!

11 comentaris:

  1. Quina passada de biblioteca! La del nostre poble és petita, petita, però hi anem 1 cop cada 1 o 2 setmanes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Síii, és molt maca i molt agradable per estar-hi a dins, té molta quantitat de llibres i material.

      Però tot té avantatges i inconvenients, jejeje

      Una abraçada

      Elimina
  2. ¿Esta es la biblioteca que nos contabas el otro día?
    Es una pasada.
    Claro, entiendo que el peque no pueda controlarse con tantas cosas para ver y hacer. Bueno, ya llegará su momento.
    Muy chulo vuestro rincón para colocar los libros.
    Besos

    ResponElimina
  3. Ostras, me has dejado loca con que tiene una zona para bebés... ainssss que pasada!!!!!!!! Como me hubiera gustado tenerla cerca :-(
    Ahora, que voy también muy poco, la peque no para, así que como dices, creo que falta unos años (a nosotros) para poder ir tranquilos y disfrutar de la biblio como tal :-D
    Además, los libros de la que tengo más cerca no me gustan nada....

    Tengo que probar en otra :-D

    Disfrutad de esa maravilla que tenéis cerca, y si no es ahora, más adelante ya verás que pasada!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, es la mar de chula, ya haré fotos de la bebeteca... pillan unas ganas de tirarse en las cochonetas, jejeje. No hice porque habia muchos peques.

      Elimina
  4. Qué bonita!! Aquí la del pueblo es muy pequeñita y la variedad de libros no es mucha, pero nos vamos apañando.
    Todo llegará, ahora tenéis vuestros momentos de lectura en casa y ya está!

    ResponElimina
  5. Sí, claro, que sí !!! pero aunque sólo fuera para coger los libros..... ay,.... parecemos el Equipo A " papa, vigila esa salida.... mama cubre esa rampa ... jejej"

    ResponElimina
  6. Qué chulada de biblio, ya verás el día en que la podáis utilizar del todo! ahora os hace vuestra función porque los libros que hay allí tienen que ser... las fotos tan formalico engañan jajjaja. Y una genial idea lo de las cajas, pero yo me veo a Linceto durmiendo en todas y todo lleno de sus pelos, así que estoy pendiente de hacer alguna! Besicos soleados.

    ResponElimina
  7. Quina biblio més xula!! D'on és? Jo treballo a la sala infantil de la bilio del nostre poble, sí, soc bibliotecària i molts cops llenço mirades de les que parles, però entenc als pares, ja que també m'ha passat el mateix amb els meus fills, i sempre recomano que no tinguin presa, que acompanyin els nens, i si el primer dia està 2 minuts, no passa res, si hi segueixen anant,el nen cada cop s'hi voldrà estar més estona, i si els pares som un bon exemple per a ells (parlem fluixet, mirem llibre, ...) Els nens seran uns bons usuaris de la biblioteca. Hi ha molts pares que s'estranyen de que els seus fills no es porten "bé" quan van a la biblioteca, però es que els pares són els primers que no es porten "bé", xerren amb els amics, contesten el mòvil a la sala, ... i després, exigeixen als nens que no parlin i que llegeixin, i no se n'adonen que el model per a ells, és el comportament dels pares. En fin, però vivint a la societat en la que vivim, és el que hi ha.
    Uff, quin rotllo que m'ha sortit!
    Una abraçada!
    Montse

    ResponElimina
  8. Un petit apunt, el drac ferotge no és d'en Xesco,sinó d'en Tonietti. ;)

    ResponElimina