divendres, 27 d’abril del 2012

"Quasi risotto" amb gírgoles

Textures, olors, sabors, colors, volums  ...
 la cuina és veritablement una redescoberta dels nostres sentits ....

Avui, per dinar, he fet " quasi- risotto ". Perquè quasi ? doncs perquè l'he fet a la meva manera, no he seguit la recepta bàsica que podeu trobar, per exemple aquí, de la web http://www.directoalpaladar.com/,  que a mi personalment m'agrada molt, ja que està  tot molt ben explicat i, a sobre amb bon humor.

Així doncs, el quasi risotto de casa nostra no porta ni mantega ni parmesà, que no en tenia i he pensat que no era imprescindible.
Què és el que sí que porta ? ceba, alls, arrós ;-) , gírgoles i brou fet a casa. ( tot bo i sa)
He fet la ceba a la paella amb no massa oli  (que no estigui daurada ). Un cop feta he posat alls sencers, sense pelar ( després ja els hi trec la pell i els trinxo), i les gírgoles. Un parell de voltes i un parell de minuts.

Una mica després afegeixo l'arrós ,  ho remeno tot i li poso el brou molt calent ( en tinc al congelador en pots de vidre de quan en faig) .
Per a fer el risotto es va fent afegint el brou en diferents tongades, un cop l'ha absorbit l'arrós. És a dir, que cal posar-lo en 3 ó 4 vegades mentre es va remenant. D'aquesta manera queda una textura més melosa , diferent.
Com que havia de fer la ceba, n'he fet més de la que calia i he aprofitat per fer sofregit de tomàquet, al que li he posat a més a més: all, albergínia, porro,tomàquets i pebrot verd i vermell. Ah ! i com no: timó i orenga. Com ens agraden les herbetes aromàtiques ...... No el faig massa estona, m'agrada el gust del tomàquet més aviat cru ( odio aquell fregit .... ). I el que queda... a la nevera !que ben aviat el tornem a fer anar...

En quant a quantitats ... buf ! sempre vaig, com deia la meva mare, a " ojo de buen cubero", crec que , tret de calcular més o menys  la quantitat d'arrós ( 1 tassa x comensal), tot lo demés ha d'anar al gust de cada persona, no?

Pos eso .... un cop servit al plat el risotto, li he posat per sobre una bona cullerada del sofregit una mica triturat i tatxán !! un altre plat saludable i la mar de bo !!

Bon profit.....

3 comentaris:

  1. ¡Vaya cocinera estás hecha! Me voy a ir a tu casa a comer muchos días!! Un besico.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues eso, cuando quieras, y si no te lo envio por msn, jeje

      Gracias guapa

      Elimina
  2. Mmmmmmmmmmmmh! Aquesta recepta és de cap de setmana!

    ResponElimina