dilluns, 30 d’abril del 2012

Els triangles constructius : DIY

Els triangles constructius, tal i com explica Celine al seu bloc "Montessorihoy",  són una gran eina per a familiaritzar-se amb el món de la geometria i, per tant, de les matemàtiques.

 Doncs vinga, manos a la obra, és un material fàcil de fer a casa : fullola , pintures .... el papa talla amb la caladora, la mama ho poleix i ella i el David els pinten. Aquí podeu trobar les plantilles per a fer-los, si voleu. Jo les vaig imprimir , retallar com a patrons i les vaig passar a la fullola. En el seu web : http://www.jmjpublishing.com i si us interessa el mètode montessori, hi trobareu força recursos i plantilles per imprimir i de franc.




Es tracta d'anar provant , tot tenint en compte les línies negres i ajuntant-les unes amb les altres , si surt o no el triangle . I... oh ! resulta que unint les peces del mateix color per les línies negres, 2 de color blau, 3 de color groc, 4 de color vermell ,  tots fan un triangle igual que el de color gris !! Guau !!





El mateix podem fer amb feltre tot fent cercles, proposta que vaig agafar de "Aprendiendo matemáticas " i tocar, sentir, veure, què són les fraccions ....
M'agrada molt la filosofia de hi ha al darrera del mètode Montessori ! Afavoreixen també la concentració, la psicomotricitat fina ... El cervell s'acostuma a treballar de manera holística, integrant els estímuls sensorials que rep amb els conceptes i símbols que rep a nivell cognitiu .



Això sí, val a dir que tant els triangles com els cercles han inspirat i donat peu a d'altres jocs... hem construït avions ( que volar, volar... no massa ) , planetes , muntanyes....  Visca la imaginació !!


4 comentaris:

  1. ¿Una pregunta? Las plantillas de montessorihoy son de una caja de triángulos, y la del triángulo gris es de otra, no? ¡Todavía los tengo pendientes de hacer, jeje!! Y me parecen super chulos! Un besico.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostras Inma, que suerte que te hayas dado cuenta !

      Hace tanto que imprimí las plantillas que pensaba que las habia sacado del bloc de Celine y nooooooooooooo !!! Suerte que queda impreso en las páginas de las mismas !!

      Cambio enseguida la referència, es de esta web : http://www.jmjpublishing.com/hope4mesensorial.html. Allí hay un montón de plantillas y material para imprimir gratis !! están todos, todos.

      Gracias por avisar !!

      Elimina
  2. Qué página tan buena! Los estaba haciendo ahora en papel celofán plastificado (los de montessorihoy) para la mesa de luz y me va fenomenal! Justo venía al cuarto a coger los triángulos que preparé hace años luz para hacerlos en madera, jeje! Mientras se escribo ya estoy imprimiendo los triángulos, ¡mil gracias!

    ResponElimina
  3. vamos las tres a la par!! jajjajaj yo los acabo de hacer pero con goma eva y es verdad que no los saqué todos del blog de celine.... vas recogiendo material y a veces se te olvida de donde lo sacaste!! gracias por el enlace!!

    ResponElimina