diumenge, 29 d’abril del 2012

Trobada de campaners, Os de Balaguer

Ens agraden les festes que volen promocionar les tradicions populars i culturals, pensem que és una gran manera de crear ponts entre generacions i cultures, de mantenir costums que tan importants havien estat per als nostres avantpassats propers o llunyans, d'admirar el que feien, d'aprendre, de valorar-ho ...

Avui el papa i el David han anat a la 25 Trobada de Campaners d'Os de Balaguer. Entre d'altres coses la trobada vol Promoure, fomentar, divulgar, donar prestigi, protegir, defensar i recuperar les antigues i arrelades tradicions culturals i religioses de les campanes, campanars, campaners, carillons i carillonistes. Particularment aquells usos, costums, i tocs que per la seva idiosincràsia donen una identitat plena i diferenciadora.

És a dir, volen recordar com es tocaven les campanes abans, què volien dir els tocs que es feien, com es comunicaven entre campanars .... És molt, molt interessant. I lo millor  de tot és que encara hi participen els campaners que , de joves, s'hi dedicaven a això en els seus pobles.

Al David li encanten les campanes, cada cop que passem davant un campanar sigui en cotxe, sigui caminant és el primer que veu, llavors les comptem, les mirem de totes bandes .... A més a més el padrí és l'encarregat de tocar les campanes tot anunciant la missa del diumenge, així que un dia vam poder pujar fins en campanar i veure-les de ben aprop


Avui doncs, hem vist les d'Os de Balaguer tot aprenent com les tocaven en els seus temps:



I després com no, un bon xocolate !!!


1 comentari:

  1. Pero qué día tan chulo y sí, las fiestas que quieren promocionar las tradiciones también me gustan mucho, me parecen imprescindibles para que en esta loca sociedad no se pierdan! Un besico.

    ResponElimina