dimarts, 1 de maig del 2012

Les lletres: amor a primera vista

Doncs sí ... el David, amb poc més de 2 anys s'hi va enamonar. De les lletres i dels números. Va ser un amor a primera vista, possessiu, únic, profund.

Recordo que vam anar a casa de la Nitdia de " Comparte tus ecoideas" i " 3 macarrons". Ens hi va obrir les portes per parlar-nos del mètode Montessori i ensenyar-nos tot el material que tenia i que ella mateixa havia fet ( té unes mans increíbles !). Quan el David va veure les lletres i nums. rugosos, fets amb paper de vidre, li van cridar molt l'atenció, molt. Tot i que feia temps que tenia una abecedari magnètic, el fet de poder reseguir amb els dits el símbol li agradava .
Al cap d'uns dies li vam fer en fullola. Primer van ser els nums. Del 1 al 9.  Ell ja sabia contar fins a 10, però mai no li haviem presentat el nom i el símbol d'aquesta manera tan directa. No es va desprendre de les tablilles en dies. Fins i tot se les portava al llit, com que dormim junts , ens les anavem trobant per sota els llençols, sota el coixí....  " què és això que tinc al peu ? .... eh ? un 5 ? " Era molt bo, perquè hi dormia abraçat, com amb els pelutxos, je,je.

"Què és això mama, què és això ?" una A", "Un 1", " un 4 " .... i quan descobria un símbol d'aquests en quelcom del dia a dia cridava ( millor dit: crida encara): " mama ho he tobat,!!!! he tobat un 1.... una E.... un 9 ...." . És a dir, que anant pel carrer, entre matrícules de cotxes, cartells, senyals de trànsit, etc, etc , tot era/és una festa de números i lletres. D'altra banda , i amb tota la sinceritat, és una mica una " punyeta" perquè un trajecte de 10 ' es transforma en un de 45': us feu fixat la de cotxes, cartells, propagandes pleeeeenes de lletres i números que hi ha pel món ?????????? Jo sí !

Tot seguint el seu interés li hem anat proposant fer diferents activitats relacionades amb les lletres i números.
Faig una petita presentació i ja aniré explicant i posant els links als materials que hem fet anar.




2 comentaris:

  1. ¡Qué montón de propuestas! ¡QUé guay! Nosotros compramos este fin de semana las letras esas de madera, que me dijo una chica donde las vendían en Zaragoza, porque no las encontraba en ningún sitio.
    A Acher le motivan pero todavía no mucho, supongo que llegarán días en los que le atraigan más. Las letras de lija las estoy haciendo pero todavía no se las he presentado, no tengo prisa porque todavía no lo veo muy motivado. Aunque ya sabemos que cambian de la noche a la mañana, jeje!!
    Un besico.

    ResponElimina
  2. Hola !

    Yo creo que las letras de lija le llamarán la atención, eso de poder tocar y reseguir el número con los dedos es muy curioso, es diferente y eso les gusta !!

    Yo encontré las letras de madera en un mega super "chino" que hay aquí, y otras más grandes en el Carrefour de Valencia, cuando fuimos en diciembre, pero sólo hay dos letras de cada , snif.

    Besitos

    ResponElimina