dilluns, 21 de maig del 2012

Un cap de setmana molt sensorial

Ara, aquí sentada davant l'ordinador me'n adono que ha estat un cap de setmana intens, tot i que feia un temps ben variable.
Tal i com dic al títol de l'entrada crec que ha estat molt sensorial: hem ballat, hem jugat amb aigua, hem fet manualitats, matemàtiques a la taula de llum, ens ha tocat el sol, el vent, la pluja ....Us ho expliquem ?


Dissabte al matí vam redescobrir la relació dels símbols dels números amb les quantitats corresponents, del 1 al 4, aquest cop a la taula de llum !

Quants cercles hi ha ? quin número és ? posem taps a sobre dels cercles ?  els posem al costat dels números ?

No ha estat massa estona, però hem fet prou coses ....






Les plantes aromàtiques que vam plantar ja són al nostre balcó ! les reguem i ....n'agafem uns trossets dels branquillons... espígol, romaní, timó .... Quina bona olor !! L'olfacte és el sentit més oblidat i en certa manera més pervetit que tenim, massa coses ens envolten plenes de perfums artificials ( no m'agraden ni faig anar colònies, ni perfums , ni cremes, ni maquillatge ...  ) amb els munt de olors meravelloses que ens ofereix la natura més propera !





Una setrillera, oli d'oliva verge, les herbetes que hem collit.... tot ben juntet a dins ,
I  un oli deliciós que d'aquí uns dies, quan les herbetes hagin deixat anar l'essència del seu aroma, ens serviran per amanir un munt de plats.... mmmm! També n'hem fet amb alls, nyam, nyam !!! Oi que queden macos ? I qu bons que són: olfacte, gust, vista , tacte... els nostres sentits es desvetllen sense voler ....
Ballem una mica a proposta del David. És el primer cop que ho proposa, aprofitem-ho !! ell tria la música, la posa a dins del seu reproductor i els instruments ( són tots a dins d'un cistell), són unes maraques que vam fer l'estiu passat.
A la tarda anem de festa!!
Guauuuuuuuuuuu !! aigua, aigua , aigua en moviment !! Aquí ens hem passat quasi un hora ! Com ha gaudit !!














Ha descobert que posant el dit al raig d'aigua,d'un en feia dos raigs !!ostras! genial !!Ha acabat ben xop, sort que feia   calor ....

 




Diumenge al matí, canvi radical en el temps, fred, vent , pluja ....

I nosaltres, que som fans del meteocat i del aemet , tot sabent les previsions, cap a on anem ? a l'aeroport de l'Alguaire !! Que no funciona, però que acull aquest cap de setmana el Campionat Internacional de vol acrobàtic . 
Evidentment ho han suspès, cosa que no ens ha agafat de nou... si és que no aprenem mai .... s'ha enlairat una avioneta que a proutes feines veiem, i entre el fred, el vent , els nuvolots, la pluja que ha començat a caure hem decidit anar a esmorzar al bar .



Aquí ja canvien les expressions... escalforeta , pastetes , un cafè amb llet pels papes ....

I a la tarda ?

El David ha decidit dedicar un temps a fer un collage . Té al seu abast diferent tipus de material: paper de diferents colors, paper de celof·fana, cartolina, pegament, tisores, cel·lo, colors, rotuladors, pinzells .... ha estat iniciativa seva totalment, ni tan sols ens ha dit res, ha començat dibuixant i ha anat agafant i afegint coses tal i com anava sorgint, que guai, m' ha agradat molt aquest moment !!
I com no, en acabar, ben penjat per a donar color a l'habitació de l'ordinador, que és en on ell també un espai de " treball " i joc !.
El David sol solet, ho penja sol, solet. Endavant doncs ! això sí, després s'ha volgut escaquejar una mica de recollir tot el que habia quedat escampat per la taula: a recollir la mama.... Doncs, no, no " cola " , a recollir el David, si vols t' ajudo, però tu ho has de posar tot al seu lloc , així la propera vegada ho tornaràs a trobar .....


I a la nit..... una passejada sota la pluja  ? ai ... quins pares més inconscients ... però és que dóna gust, no fa fred , l'lolor de la terra ,ni que sigui el de la ciutat, la necessitat de la pluja pels nostres camps, el seu soroll suau interromput pels trons impresionants que es senten de tant en tant ... no és maco ? Mare natura: moltes gràcies !

Passegem pel monument més emblemàtic de la nostra ciutat  que resta als nostre peus, ple d'història, ple de bellesa, de quietud,...

Són sensacions per al record ...


Doncs sí... un cap de setmana ben ple de experiències diferents .....

Que tingueu un bon dilluns !!

13 comentaris:

  1. Camino que buen fin de semana, David se lo ha pasado genial, me apunto lo del aceite, mira que me encanta a mí con ajo y no había caido!!! Y a ver si me animo y planto planticas aromáticas, jajaj me das mucho trabajo, besicos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí plántalas ya verás como a Ernesto le encanta tocarlas, olerlas , probarlas .... es una gozada y más natural imposible

      Elimina
  2. Pues como tú dices, un fin de semana sensorial a tope, intenso y maravilloso... ¡qué gozada! Tiempo bien aprovechado!
    Me ha gustado mucho la propuesta de la mesa de luz!!
    Un besico y a pasar buena semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Inma !

      Ahora quiero hacer algo con letras para la mesa de luz, tipo encajes ... no se, no se ... a ver que sale
      besitos

      Elimina
  3. Això se li diu aprofitar el cap de setmana, mare meva!!
    Sembla que a casa vostra tampoc hi ha lloc per l'avorriment, molt bé!!

    La taula de llum m'encanta per les opcions que dóna però no sé si animar-me, perquè la Ona encara és petita,(aviat farà 17 mesos), no creus?? però és un projecte que farem, segur segur!!
    Feliç dilluns per a vosaltres també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostras, doncs jo sí que la faria ja, hi ha materials que millor que no faci anar com les boletes d'aigua, però pot jugar amb colors, transparències .... En aquest enllaç pots trobar idees per fer amb nens petitets.

      Una abraçada

      Elimina
    2. si e?? pensava que encara no era adequat veient que els vostres la utilitzen i són més grans. Però cap problema, canviaré l'ordre de la llista de projectes pendents!! si!

      per cert,...no veig l'enllaç que dius, ja me'l diràs quan puguis, gràcies i gràcies pel consell

      Elimina
    3. Ostras, no m'estranya que no el vegis ... si no l'he posat !!!

      kin despiste !

      http://playathomemom3.blogspot.com.es/search/label/Playing%20with%20Light

      Elimina
    4. ara siiii!! moltes gràcies.
      ja estic fent llista de materials i ens posarem en breu.
      Ja et comentaré quan la tingui!
      petons

      Elimina
  4. Vaya fin de semana tan bien aprovechado, lleno de experiencias estupendas.
    Espero que la semana se presente igual de intensa.
    Besos

    ResponElimina
  5. Uf, espero que no, jejeje, si no me da algo. De momento con la ventada que viene no podremos salir mucho de casa, así que ... a ver que montamos....

    Un abrazo

    ResponElimina
  6. Ostres, un cap de setmana ben aprofitat eh????

    ResponElimina
  7. Un fin de semana bien aprovechado!

    ResponElimina