dissabte, 19 de maig del 2012

L'arc de santmartí a dins de casa!

El David va a la classe de l'arc de santmartí ( arcoiris) . Oi que és un nom maco per una classe ? ens agrada molt !! Al principi de curs ja en parlava dels colors ... vermell, blau, groc, verd... els anava anomenant per tot arreu. Un dia, tot agafant gots amb aigua i colorants alimenticis : vermell, groc i blau, el primaris, vam intentar fer el nostre propi arc de santmartí .

Això era el setembre del 2011, era el primer cop que descobríem com del vermell i el groc surt el taronja, del blau i el groc el verd.... va estar molt atent tota l'estona . La veritat és que ell va fer poca cosa i vaig ser jo la que barrejava els colors, primer ell no volia fer-ho, per si es tacava ! i després quan ho va fer se li va vessar . Hauria d' haver posat gots una mica més estables....


Aquest any , fa uns mesos, vam repetir l'experiència i ja ho va fer tot ell, i a la taula de llum !

Necessitem gots petits, aigua , colorants alimenticis dissolts en aigua ( groc, vermell i blau), unes pipetes ( jo les vaig comprar al Casa, que és una franquícia amb coses de la llar).

Ha omplert els gots d'aigua :
 Amb les pipetes ha anat posant l'aigua amb colorant en els altres gots. De moment tres de color groc. A un li posem unes gotes de vermell i a l'altre unes de blau. Tatxan !! ja tenim el taronja i el verd junt amb el groc !!!
Fem tres més de color blau, a un li posem unes gotes de vermell i a l'altre també vermell, però menys quantitat. Resultat: un got blau, un lila ( o violeta ) i un altre anyil ! Només ens queda un : el vermell.Va estar superconcentrat mirant com es diluïen els cors, com es barrejaven ...
Després amb les mateixes pipetes pintem ! Posem un paper gran a sobre de la taula i pintem amb els colors de l'arc de santmartí. Els colorant alimenticis queden molt fluixets i més si estan diluïts amb aigua. Un altre dia provarem amb tempera.
A banda de gaudir de l'activitat, de redescobrir els colors i els seus jocs cromàtics, és un bona manera de treballar la psicomotricitat fina, la pinça amb els dits, la pressió a fer i quan fer-la ...
Ha hagut d'aprendre a pressionar la pipeta dins l'aigua i sense aixecar-la , obri els dits per tal que pugés el líquid. Això ha costat una mica, té el seu truqui, més que res perquè ho volia fer massa ràpid.

I continuem experimentant.... és clar que , després de tantes barreges, al final ha quedat un color marró- negre... je,je. El David tot sorprès preguntava, tot mirant-se els gots ... On són els colors ? vermell...on ets ? blau...on ets .... ? M'ha fet una gràcia... no me l'esperava aquesta !!

David , sorpresa final: això és és el que passa quan barregem tots els colors !!!

4 comentaris:

  1. Me alegra ver que estamos en cosas parecidas.
    Ayer hice el círculo cromático que te conté, con el círculo de papel. Y fue todo un éxito.
    Y para hoy, o cuando se pueda, tenía pensado lo del agua de colores. Ya le he encargado a mi marido 6 botellitas pequeñas.
    Gracias por contarnos y compartirlo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es superchulo ya lo verás ! Los cambios cromàticos se ven tan bien, es toda un experiencia sensorial, creo que un dia probaré a mezclarlos con algo de glicerina en agua normal... me parece que dará juego, por lo de las densidades ...

      Ya nos contarás !!

      Besitos

      Elimina
  2. Hola!
    Fa poc que t'he descobert gràcies al blog de Inma (Para mi peque con amor)i et volia dir que feu coses fantàstiques, tens unes idees genials!!
    Algunes em sembla que les posaré en pràctica i d'altres esperaré a que l'Ona sigui un pel més gran.

    Per cert, el David posa unes cares genials!! es nota que s'ho passa pipa amb el que feu!!

    Petons

    ResponElimina
  3. Esta actividad también nos encanta por esta casa, pero es que tiene los ingredientes más motivantes... ¡agua y color! Un besico familia.

    ResponElimina