dimecres, 2 de maig del 2012

Plantem llavors I

Avui hem tornat a plantar llavors. Ja ho havíem fet amb aquest tècnica aquest hivern, però no vam completar el cicle, així què, aquesta vegada i celebrant que som a la primavera, ho farem del tot bé.

La idea és poder veure de la manera més clara possible que les llavors creixen i que arriben a ser plantetes, que treuen  arrels per on beuen i " mengen".

Com ho hem fet ?

He agafat gots de vidre, boletes d'aigua transparents ( water beads) són aquelles que es posen en el gerros de flors i que es poden trobar als "tot a 100" , la part de dalt d'una ampolla d'aigua per a fer d'embut, una cullera i les llavors per plantar: mongetes, llenties, cigrons i panís.

Hem posat un grapadet de les boletes, les llavors i un altre grapadet de boletes.
Cada got per una llavor, amb un petit cartell que ens recorda quina hi ha a dins.

I ara només cal esperar !!

Gràcies a les boletes d'aigua és molt fàcil poder treure la llavor germinada  i veure , tocar, sentir les arrels. Després es tornen a posar dins el got. Fent-ho amb terra o cotó no es possible fer-ho d'aquesta manera.

Posarem un dibuix amb el procés de creixement de cada llavor, de moment només he trobat les de les mongetes i del panís. Ja continuaré buscant ...

Un cop tenim una planteta la posarem en un test amb terra i observarem el que passa. Si tot va bé, la podrem plantar a l'hort i esperar que ens doni fruits.

Com que anirem fent fotos de tot el procés, quan acabi podrem tenir el nostre propi reportatge, a més a més com que el David està en plan fotògraf total, ell mateix en podrà fer ( això sí ens assegurarem de que surtin ... jejej ). Potser fins i tot podrem fer-ne una animació ...


Tindrem prou paciència ? Jo crec que sí .... Penso que es una bona manera d'introduir els conceptes "temps", " procés ", a banda de veiem com d'una petita llavor, creix una planta que fins i tot ens donarà de menjar, si tot va bé, és clar. L'hem de cuidar, tractar-la amb delicadesa ( ui, ui ...) i així es farà gran i forta.

És el miracle de la vida, al que estem tan acostumats que ja ens passa desapercebut.

4 comentaris:

  1. Camino, creí que no tenías blog, hace poquito que lo has creado, pero vamos que ya es todo un lujo leerte, con mil ideas y más!!!!!!! Me quedo por aquí, para sacar ideas y disfrutar con mi nanico de lo que tú disfrutas con el tuyo. Lo de germinar con las bolicas transparentes es genial, como dices se pueden sacar y ver las raices y luego poner, gracias por la idea. Besicos!!! Precioso espacio por donde pasar!

    ResponElimina
  2. Camino, me gusta mucho la idea!! Yo lo hice una vez con los vasos transparentes y algodón, poniendo la semilla en el lateral del vaso... y sí que se ve, pero de esta forma con las bolitas... ¡muchísimo mejor! Mil gracias por la idea. Muakkkk!

    ResponElimina
  3. Hola guapas !

    La verdad es que sorprendre la facilidad con la que salen de entre las bolitas las semillas germinadas , poder tocarlas es una pasada, la textura, el volumen, incluso el olor ... la vez pasada que la hicimos no las transplantamos y se nos quedaron más muertitas ... pobres. Espero que esta vez podamos hacer todo el proceso, puede ser muy chulo !

    Y gracias a vosotras por visitarnos y por continuar enriqueciendo la red con vuestros blogs !

    besitos

    ResponElimina
  4. Ay no me habias dicho que ya tenias el blog en marcha!!!!! que bien, otra de mis visitas obligadas a diario, un besito!!!!

    ResponElimina