dimecres, 16 de maig del 2012

Cercle cromàtic de "Pinta la lluna" (editat)

L'altre dia vaig veure una entrada maquíssima i molt ben explicada al bloc ( que us recomano molt i molt )  "Pinta la lluna" . Es tracta de crear un cercle cromàtic amb els colors primaris i els secundaris d'una manera original i que permet el joc dels nostres petits descobridors.


Com que l'entrada de Pinta la Lluna ens proposava material que jo no tenia, m'he posat a mirar i a fer-me la pregunta (que he aprés a fer-me després de començar moooltes coses sense tenir el material adient i deixar-ho tot a meitat) "què tinc ?. tinc.... palets de " polo ", un pilota de porexpan, paper de cel·lofana plastificat i cola. Així doncs.... ja tinc el cercle !!

He agafat la pilota de porexpan i li he fet un petit tall vorejant el perímetre amb un cutter. Després li he clavat els palets de polo ( que bé que va guardar-ho tot, jeje) . Els hi he posat una mica de cola blanca. Compte !! el pegament normal es menja, literalment , el porexpan.
Ho he deixat una estona.

La pilota roda sobre si mateixa com una baldufa  i , lògicament, ho fa amb els palets que té enganxats.
Es pot fer amb alguna pilota que sigui semi tova, potser en teniu alguna de l'arbre de Nadal .... O bé enganxar els palets amb pegament en algun més dura ....




Mentrestant he retallat els cercles de color: els tres primaris ( vermell, blau i groc) i els seus complementaris , que com bé explica a Pinta la Lluna, són : del vermell el verd ( groc+blau), del blau el taronja ( groc+vermell) i del groc el lila( vermell+blau).

He enganxat els cercles- fets amb cel·lofana plastificada-  amb cel·lo transparent als palets.

Acabat !! ja tenim el cercle !




L'Inma de "paramipequeconamor",  en una resposta a l'entrada a l'activitat proposada a Pinta la lluna,  també va dir que ho volia fer i que  provaria amb la taula de llum. Bona idea !! Com que nosaltres també en tenim una ( cosina germana de la seva, la taula vull dir ) dit i fet !!

Cap a la taula de llum !!

David , vols que t'ensenyi una cosa ?
Síiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

No m'ha calgut explicar-li ! Només veure'l ja l'ha fet rodar. Amb la ma esquerra , amb la dreta ...màgia !! els cercles desapareixen i veiem molts colors !!!

En les fotos l'efecte al girar  no es veu tan bé com al blog de Pinta la lluna , però la veritat és que és molt maco !!

Ja ha dit que ho vol  portar demà a " cole" per ensenyar-ho als amiguets.

I després, com sempre que fem alguna activitat amb " reportatge fotogràfic" ha volgut acabar -la fent ell les seves fotos !! ( sort de les càmares digitals.... )



Marisol, moltes gràcies per la teva idea !!






Edito per dir que he fet una 2ona versió : els cercles amb folis de color, és a dir: opacs . Es veuen molt millor els colors al girar !!



7 comentaris:

  1. Genial! estic encantada de poder veure aquesta marevella, per haber reciclat el vostre material i triar la taula de llum per jugar i aprendre!!! Una forta abraçada:))

    ResponElimina
  2. ¡Qué buena idea Camino!
    Yo lo tengo pendiente para hacer, pero en mi caso la idea era un poco diferente. Ahora ya no sé cuál hacer, quizá las dos...
    Te cuento lo que había pensado:
    Recortar un círculo de papel tomando como plantilla un cd, pegar el papel en el cd para darle más consistencia, dividir el círculo en "gajos" y pintar cada uno con los colores que has dicho. Y por último encontrar algo que encaje en el agujero del centro (podría ser un lápiz por ejemplo, o la tapa de un rotulador) y hacerlo girar como una peonza.
    Se me van acumulando las cosas, pero con esta entrada me acabas de dar un "empujón".
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bien que te guste, pero la idea no es mia si no de Marisol de Pinta la Lluna, lo único que he heco ha sido adaptarla al material que yo tenia.
      Lo del Cd lo he visto en algún sitio, pero no recuerdo dónde, si lo encuentro ya te lo diré, creo que sí ponian en el agujero una tapa de rotulador.
      De todas maneras yo lo probaré pero con círculos concéntricos a ver que pasa, je,je.
      Como me gustan las actividades con colores !!! Será porque me encanta el blanco ?

      Besos

      Elimina
    2. Lo encontré !!

      http://reciclandoenlaescuela.blogspot.com.es/2011/10/86-gira-gira.html

      Elimina
  3. Camino, está genial, te leí ayer pero no podía escribir!!
    La idea de la pelotilla la adoptamos por aquí, que también tenemos alguna! Gracias!
    Por la noche estuvimos probando nosotros, está genial esto de jugar con los colores y tiene un montón de posibilidades!! Hemos probado de varias formas, todas distintas y super chulas. Aún no he descargado las fotos, no sé si hoy me dará tiempo! Un besico.

    ResponElimina