dijous, 1 de novembre del 2012

Peix en salsa de poma, pebre rosa i carabassa.


Continuant amb la proposta " A foc lent " faig l'entrada d'aquest peixet amb una salsa dolceta però que té el gust del pebre ,sense arribar a picar, i que ens va agradar força. Serveix també per a carns, evidentment. I és molt fàcil!



  • Un parell de pomes.
  • Carabassa
  • Un rajolí de vi blanc
  • oli d'oliva verge
  • filets de peix ( jo he posat panga)
  • pebre rosa ( o el que vulgueu) 
  • una mica de sal
  • una mica d'aigua.

Tallem la poma i la posem a la paella en una mica d'oli d'oliva calent , la deixem uns minuts fins que canviï de color, afegim sal, el pebre i els bocinets de carabassa. Deixem que es vaig fent a foc lent  i de tant en tant remenem. Millor si tapem la paella, se'ns farà abans.




Quan està tot daurat i tou, afegim el rajolinet de vi blanc a foc fort. Esperem que s'evapori l'alcohol, baixem el foc i esperem que es vagi coent a poc a poc.




Preparem el peixet. Jo he comprat filets petits de panga que estaven en oferta , però es pot fer amb qualsevol altre: lluç, rap, salmó ...

He passat la salsa pel túrmix amb una mica d'aigua i he afegit el peix tot deixant que es faci xup- xup, posant-hi la salsa per sobre. Només l'he girat un cop, per a que no es desfaci.




No tinc fotos del plat a taula, però ha quedat força bo, amb coses sanes , de temporada ( tret de la varietat de peix, és clar, però m'agrada aprofitar les ofertes en peix fresc) 




Un gust dolcet combinat amb el del pebre rosa, que és molt suau i que podeu aprofitar per carns també. 
De fet com que hi havia molta salsa, n' he retirat una mica i l'hem aprofitat a l' endemà per uns talls de llom: primer els he fet a la paella i després els he afegit a la salsa a fer xup- xup també. Boníssims !

Bona castanyada a tothom !! ( o bones festes als que no la celebreu ...) 





2 comentaris:

  1. A ver si nos animamos y la hacemos que tiene muy buen pinta, y lo mejor... es una receta sencilla jijiji. Un abrazo!!

    ResponElimina