dilluns, 4 de març del 2013

Pit de pollastre amb salsa de taronja i camembert



Em ve de gust compartir amb vosaltres el que vam dinar ahir. La veritat és que ens va agradar força: fàcil de fer i boníssim.

Moltes vegades sento dir que el pit de pollastre ( pechuga) és massa ressec i que costa menjar-lo. Hi ha gent que ni tans sols en compra. Jo compro el pollastre sencer, surt més be de preu , a vegades el faig a forn, o en salsa, les cuixes a la planxa i certament , el pit és més sec, però crec que tot té el seu punt i en aquest cas també. Moltes vegades queda així per coure'l massa estona.

Ahir vaig fer aquesta recepta, una mica inventada e improvisada . Va quedar tendre, tendre. I bo, bo. Vaja queda una mica pretensiós, no se que dirien els grans cuiners .... 

Tallem el pit de pollastre en trossos d' un cm més o menys. NO posem sal.
Un rajolinet d'oli a la paella i foc fort. Quan estigui ben calent, passem la carn de manera que quedi torradeta per fora però molt poc feta per dins. NO posem sal encara, si no ens quedarà ben seca la carn. La traiem del foc i reservem.



No se si s'aprecia gaire com ha de quedar per dins ... al torrar-la per fora,
impedim que marxi l'aigua de dins i ens quedarà més tendra. No patiu,
ara l'acabarem de coure a foc lent.


Posem un got de suc de taronja a la mateixa paella, jo li he afegit unes quantes peles per a potenciar el gust. Posem la carn a dins , i ara sí, afegim la sal. Deixem que es vagi fent a foc lent  i que es redueixi el líquid. 










Un cop la carn estigui feta i hagi fet xup- xup una estona, traiem la carn, aboquem un brick petit de nata líquida ( 18% ) i el camembert . Deixem que es vagi desfent a foc lent. Després ho passem tot per la batedora, que quedi ben homogeni.


















Posem la carn i apaguem el foc, rectifiquem de sal.  



I només ens queda posar-ho al plat i .... al ataque!! prepareu llesques de pa, la salsa està boníssima. Es permès llepar-se els dits si convé.  





Bon inici de setmana!! 





7 comentaris:

  1. mmm...rico rico...y a estas horas me está entrando un hambre!!
    Por aquí las hacemos parecidas

    ResponElimina
  2. Ostres! Quina bona manera de començar la setmana. Mare meva. Boníssim! :) Salut

    ResponElimina
  3. Tiene que saber a gloria!! gracias por compartir tus recetas, a mi que no se me da bien la cocina, me resulta muy útil estas sencillas y deliciosas recetas... ummm. Un besote!!

    ResponElimina
  4. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm segur que està boníssim !!!!!!
    Té una pinta fantàstica !!!
    Me n'apunto la recepta !!!!!!!!
    Petonets i que passeu molt bona setmana !!!!

    ResponElimina
  5. Hola família torno a ser jo !!!!!
    Si passeu pel bloc us espera un regalet !!!!
    Bona nit!!!
    Petonets !!!!!

    ResponElimina
  6. Riquísimo! Es muy sencilla asi que probaré a hacerla!
    Gracias!

    ResponElimina
  7. Qué rico, yo hago una con naranja olo, pero lo intentaré con nata y queso que tiene una pintaaaa... gracias (hace un siglo que no te comentaba) Me encantó la entrada donde David escribía su nombre, vaya pasos dan!!!! y la idea de las piedras con letras ya la tengo en la cabeza, gracias otra vez. Besicos.

    ResponElimina