dijous, 6 de juny del 2013

Melodies d'esperança: 1ª proposta




El món  sencer viu moments difícils .
El primer món  passa per situacions que mai hagués sospitat : les dificultats econòmiques duen a pèrdues d'habitatge, treball, fins i tot , per molts, cada vegada més, a no poder assegurar tenir més d'un àpat al dia en condicions .Són moments de tristesa, desesperança, impotència , esgotament .

Crec però , que ara és el moment. O ara i aquí o mai.

El moment de canviar els condicionaments que se'ns han imposat des de petits i que cada vegada esdevenen més forts , més contundents , i que ens converteixen en allò que no som : individualistes,  egoistes, superficials ...

Penso que és el moment del gran canvi . I que aquest engloba diferents aspectes , per a mi molt importants i que m'agradaria anar compartint des d'aquest espai .

Només recobrarem l'esperança construint-la entre tots , això és quelcom que cada vegada tinc  més clar. Ni les manipulacions dels governs corruptes, ni  la superficialitat del modus vivendi que ens volem imposar des de les grans corporacions i els MCS ,   han de poder soterrar el que som i el que realment volem: un món en el que viure de manera solidària, fonamentat en el valors que tots desitgem .

Crec que per a poder fer-ho hem d'aturar-nos a escoltar en el nostre dia a dia les melodies d'esperança que van sonant arreu del món. Ens parlen de persones , com nosaltres, que treballen essent conscients de que les coses es poden canviar i fan  propostes per a aconseguir-ho. I realment cada cop més, donen fruits positius i que generen no només canvis puntuals i urgents, si no una dinàmica molt positiva: la conscienciació de la ciutadania : " sí, entre tots podem i volem canviar les coses, i ja hem començat a fer-ho " .

Avui us faig una proposta que a mi personalment m'ajuda a aturar-me i escoltar aquestes veus esperançadores . Malgrat les dificultats que estem passant, no podem oblidar que hi ha una part del món que pateix molt més, i des de fa segles , molt més que la nostra , fins a extrems que arriben a ser inhumans.
Cada dia vaig rebent per e-mail, diferents propostes que necessiten del meu, del nostre suport només amb una signatura , que es fa en qüestió de segons. Són propostes fetes des de entitats que treballen des de la denúncia de fets concrets, però que volen influir en canvis profunds sobretot a nivell legislatiu.
Per les persones que en surten beneficiades de manera directa , per les que hi treballen i es deixen la pell fent-ho,  i per nosaltres que també en rebem conseqüències positives, val la pena fer-ho.

Les entitats de defensa dels drets humans de les que us en  parlo ,i que setmana rera setmana arriben a la meva bústia  ,són :




AMNISTIA INTERNACIONAL 

Aquí podeu trobar els seus objectius 






AVAAZ 

Aquí  podeu trobar qui són i com treballen

AVAAZ.org: The World in Action





GREENPEACE


Com funcionen , campanyes i què fan , aquí 




SALVA LA SELVA 


Salva la Selva





Cada setmana aquestes entitats fan una demanda de suport , només una signatura, dedicar-hi uns minuts a llegir el que ens expliquen i uns segons a signar. Com que això ho fem milers de persones arreu del món , els canvis s'aconsegueixen . I així ens ho expliquen un cop aconseguits. o bé ens fan el feed back de com va el procés .Gràcies a això s'han salvat i es salven vides , com les  de les dones condemnades a morir lapidades , es canvien lleis, es generen processos positius de conscienciació que ens afavoreixen a tots , es denuncien situacions de corrupció , d'abús de poder, de patiment . Tots esdevenim , gràcies a aquestes iniciatives, la "veu dels sense veu" .

De veritat, val la pena. Només per llegir els canvis aconseguits , com deia aquell heroi de còmic : " els petits canvis són poderosos". Doncs sí, ho són.


I si no em creieu , aquí teniu les paraules i reflexions d'alguns dels grans líders de la pau i la defensa dels drets humans :




Pastor protestant empresonat per Hitler del 1937 a 1945


















Val la pena.
T'hi afegeixes ?




4 comentaris:

  1. Pues claro que sí!!! Una coincidencia maravillosa porque yo también he publicado un post con algunas iniciativas para colaborar... juntos podemos cambiar el mundo...

    Besos!

    ResponElimina
  2. Saps que el teu bloc m'encanta, que no deixo d'explicar-ho i donar-lo a conèixer.
    Ara que ja s'acaba, tens el Premi Primavera a Fer de Metres per si el vols passar a recollir.
    http://ferdemestres.blogspot.com.es/2013/06/premi-primavera.html
    Un petonàs!
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres !! moltes gràcies bonica, venint de tu, és tot un orgull!!!
      petonets

      Elimina